Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkeviča: "Spēlēšu "US Open" kvalifikācijā"

Marcinkeviča: "Spēlēšu "US Open" kvalifikācijā"
Diāna Marcinkeviča Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Jūrmalas WTA turnīra pirmajā kārtā pirmo uzvaru tik augsta līmeņa sacensībās guvusī Diāna Marcinkeviča (WTA 223.) neslēpa prieku par sasniegto. Latvijas trešā rakete sarunā ar Sportacentrs.com atklāja, ka pēc piecu gadu pārtraukuma plāno startēt "US Open" kvalifikācijā.

Diāna Marcinkeviča pēc spēles pret 17 gadus veco krievieti Kamillu Rahimovu atzina, ka ir divkāršs prieks par pirmo uzvaru WTA turnīros. "Ļoti patīkami, ka tas notika Jūrmalā. Satraukums, protams, bija. Abos setos pie 5:2 visi to redzēja," norādot, ka uztraucās, jo turnīrs notiek mājās. "Spēlēju agresīvi un biju pārliecināta, bet izšķirošajos brīžos uztraucos un kļūdījos. Tomēr otrajā setā uzvarēju ar otro mačbumbu. Pēdējā izspēlē spēlēju pacietīgi, neizsitot bumbiņu ārpus laukuma."

"Visā spēlē slikti servēju tikai vienā geimā, ko arī zaudēju, bet šodien ar servi viss bija kārtībā. Vienmēr nav tik labas serves - varbūt tikai Rīgā vai Latvijā. Pirms diviem turnīriem vispār nevarēju paservēt, tāpēc speciāli trenēju to un vakar jutu, ka viss būs labi." Marcinkeviča pieļāva piecas dubultkļūdas un četras reizes izpildīja neatvairāmu servi jeb eisu. "Jutu, ka vinnēšu. Ļoti daudz cilvēku atnāca mani atbalstīt, kā arī ģimene un draugi. Gribēju parādīt, ko varu izdarīt šajā mačā."

Tenisiste neslēpa prieku par veiksmīgo izlozi: "Laikam to Aļona darīja. Man viņai vajag kaut ko uzdāvināt. Protams, ka biju priecīga par izlozi. Labāk nekā spēlēt ar Top 50 spēlētāju pirmajā kārtā." Savukārt dubultspēlēs pirmajā kārtā jāspēlē pret pašu lozētāju. "Spēlēsim ar Aļonu tad. Pāriniece jau zina viņu."

"Vakardien pirmoreiz trenējos šeit. Patīk bumbiņas, laukumi. Dažreiz nedaudz slīd, bet bumbiņa lido ātri, kā arī nav lēna tenisa, kas man nepatīk. Spēlē bumbiņa ļoti ātri lidoja un ieguvu daudz winnerus, kas uz māla nav raksturīgi." Marcinkeviča tīri uzvarēja 21 izspēlē un pieļāva 29 nepiespiestās kļūdas. "Vēlos pateikt, ka šeit organizācija ir vienkārši perfekta. Tomēr es parasti spēlēju zemāka līmeņa turnīros. Bet "International" līmenī viss ir izdarīts labi."

"Esmu apmierināta ar sezonas pirmo pusi. Labāka nekā pagājušogad vai aizpagājušogad, kad sezonas laikā bija problēmas. Pirms mēneša iekļuvu ITF W60 finālā, kas deva pārliecību. Ceru, ka sezonas otrā puse arī būs laba," savu sniegumu šosezon vērtēja Marcinkeviča.

"Spēlēšu "US Open" kvalifikācijā. Lai iekļūtu Vimbldonā, pietrūka vienas nedēļas, bet "US Open" tikšu," pārliecinoši par spēlēšanu prestižajā turnīrā teic tenisiste. "Piecus gadus neesmu tur spēlējusi. Bija trauma un ceļa operācija. Grūti klājās, bet šobrīd ar veselību viss ir kārtībā. Vajadzēja arī galvu atpūtināt."

"Plānoju biežāk pieteikties WTA turnīru kvalifikācijām. Tomēr ir dilemma - vai vairāk cīnīties par punktiem vai riskēt un spēlēt WTA turnīros. Liels paldies organizatoriem par "wild card". Nedomāju, ka būtu braukusi uz kvalifikāciju. Man bija dota iespēja, ko izmantoju," Marcinkeviča novērtēja Jūrmalas WTA turnīra sniegto iespēju.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 12:26, pirms 5 gadiem
Prieks par Diānu, skatītāju gan bija ļoti maz uz viņas spēli, kādi 20.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-23 12:32, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Prieks par Diānu, skatītāju gan bija ļoti maz uz viņas spēli, kādi 20.
Muļķības.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-23 18:59, pirms 5 gadiem
Serves Aļonas stilā bet labākas. Spēlēja pārliecinoši,lai veicas!