Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Laviņš: "Kazahstāna ir "Barys" ar vājāku vārtsargu"

Laviņš: "Kazahstāna ir "Barys" ar vājāku vārtsargu"
Rodrigo Laviņš. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kazahstānas hokejisti sestdien pret Latvijas izlasi aizvadīja tiešām labu spēli un viņu uzvara šajā pasaules čempionāta mačā nav pārsteigums, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauž kādreizējais valstsvienības aizsargs Rodrigo Laviņš. Viņš akcentē, ka kazahi ir ļoti saspēlēta komanda.

Latvija sestdienas vakarā ar 2:3 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Kazahstānai, sarūpējot tai pirmo uzvaru pasaules čempionātos pret mūsu komandu. Dienu iepriekš turnīra saimnieki negaidīti uzvarēja Kanādu, taču sestdien pie trim punktiem tikt nespēja.

“Pret Kazahstānas izlasi Latvija spēlēja līdzīgi kā pret Kanādu – kā otrais numurs. Ja pret Kanādu pretuzbrukumi bija efektīvi, pret Kazahstānu šī efektivitāte un precizitāte viennozīmīgi pietrūka. Arī enerģija mūsējiem nebija vajadzīgajā līmenī,” atzīst Laviņš. “Ja runājam par Kazahstānu – principā tā bija Nursultanas “Barys” komanda ar vājāku vārtsargu. Labi izpildītāji un izlase. Kanāda varbūt bija ātrāka, bet Kazahstāna kopumā aizvadīja ļoti labu spēli.”

Līdz ar to Laviņš sestdienas rezultātu nesauc par pārsteidzošu. “Spēlējām kā otrais numurs – tāpat kā pret Kanādu, tāpēc daudz kas bija uz Matīsa [Kivlenieka] pleciem. Šādās reizēs jābūt arī ļoti efektīviem pretuzbrukumiem un labam vairākumam. Domāju, šajā modelī šogad tā arī ir jāspēlē,” skaidro Laviņš. “Jā, vairākums šobrīd nav kā citus gadus, statistiski tas pieklibo. Domāju, mūsu spēlētāji ir pietiekami meistarīgi, tā kā turpinājumā vairākums noteikti kļūs labāks.”

Divās šī čempionāta spēlēs Latvijas valstsvienība realizējusi vienu no sešiem vairākumiem (16,67%). Sliktāki rādītāji ir tikai Kanādai, Somijai, Norvēģijai un Zviedrijai, kas savus vairākumus vēl nav izmantojušas. Laviņš atzīmē, ka arī iziešana no savas zonas sestdien Latvijai nebija veiksmīga.

“Pret Kazahstānu vārtos ielikt Kivlenieku noteikti nebija kļūda, bet pirmdien pret Itāliju vajadzētu stāvēt Ivaram Punnenovam vai Jānim Kalniņam,” uzskata Laviņš. “Itālija mani baigi neuztrauc, skaidrs, ka mēs uzvarēsim. Tur nav divu domu. Ceru, ka neiekritīsim aizsardzībā.”

“Ja skatās uz komandu sastāviem, šogad iespējām [kaut ko sasniegt] vajadzētu būt vairāk nekā citus gadus. Sastāvi tiešām ir tādi neizprotami. Cik skatos, Šveicei varētu būt stiprākais sastāvs. Šis čempionāts jau tagad ir neprognozējams, un tāds tas arī paliks. Nedomāju, ka četriniekā būs visas iepriekšējo gadu favorītes. Ja tur būs Šveice, tas man pat nebūs pārsteigums. Kazahstāna arī ir ļoti ambicioza, taču viņiem nav tik labs vārtsargs, lai cīnītos par augstām vietām,” Laviņš norāda, ka arī baltkrieviem šogad esot labākais sastāvs, kāds varbūt, taču viņiem esot citas problēmas.

B apakšgrupa

V.ValstsSUUPZPZVārtiP
1.Vācija2200014:56
2.Latvija210104:34
3.Somija110002:13
4.Kazahstāna101003:22
5.ASV100011:20
6.Kanāda100010:20
7.Norvēģija100011:50
8.Itālija100014:90

Latvijas izlases spēļu kalendārs

DatumsLaiksPretinieksRez.
21. maijs20:15Kanāda2:0
22. maijs20:15Kazahstāna2:3 PM
24. maijs16:15Itālija
27. maijs16:15ASV
28. maijs20:15Norvēģija
30. maijs20:15Somija
1. jūnijs20:15Vācija

  -4 [+] [-]

, 2021-05-23 13:02, pirms 3 gadiem
Kādiem idiotiem jābūt lai pret KHL komandu neliktu stabilu KHL vārtsargu Kalniņš šo spēli būtu izvilcis

  +8 [+] [-]

, 2021-05-23 13:07, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kādiem idiotiem jābūt lai pret KHL komandu neliktu stabilu KHL vārtsargu Kalniņš šo spēli būtu izvilcis
Tev tak nav pilns rublis! Cik bija metienu pa kazahu vārtiem?

     [+] [-]

, 2021-05-23 13:11, pirms 3 gadiem
darbagalds rakstīja: Tev tak nav pilns rublis! Cik bija metienu pa kazahu vārtiem?
Vārtsargus arī vajag rotēt, jo uzskatu, ka Matīsam jāstāv pret ASV un Kanādu. Vajag iedot arī Kalniņam un Punnenovam iespēju, jo Kalniņš varēja stāvēt pret kazahiem un pret itāļiem iedot Ivaram. Un mums visi vārtsargi stāv ļoti laba līmeni, ja kas un neviens no viņiem nav Nr1.

 +11 [+] [-]

, 2021-05-23 13:29, pirms 3 gadiem
hokejists77....ko būtu izvilcis, ja katrā periodā ir četri metieni. Brīnums ka vispār punktu dabūjām. Lielā mērā tieši pateicoties Kivliniekam ir šis punkts.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 13:30, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Vārtsargus arī vajag rotēt, jo uzskatu, ka Matīsam jāstāv pret ASV un Kanādu. Vajag iedot arī Kalniņam un Punnenovam iespēju, jo Kalniņš varēja stāvēt pret kazahiem un pret itāļiem iedot Ivaram. Un mums visi vārtsargi stāv ļoti laba līmeni, ja kas un neviens no viņiem nav Nr1.
Bobam pateici? Žēl, ka mums tādu speciālistu kā Tu nav vairāk. Bobam ar Edgaru jāiesaka palasīt komentāri.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 13:37, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kādiem idiotiem jābūt lai pret KHL komandu neliktu stabilu KHL vārtsargu Kalniņš šo spēli būtu izvilcis
Kādiem idiotiem jābūt lai tādu Sarijarkas sietu normāli nesacaurumotu !!Lūk tas ir jautājums!Tur vajadzēja žvidzināt pa kasti no visiem leņķiem!!Bet mēs vienmēr esam īpašs gadījums.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 13:44, pirms 3 gadiem
Kasparens rakstīja: Bobam pateici? Žēl, ka mums tādu speciālistu kā Tu nav vairāk. Bobam ar Edgaru jāiesaka palasīt komentāri.
Bobs ar masalu slaidi aptirsās, nepiesakot kā otro kalniņu
Kas ir labs buļļos
Matīss pagaidām nepavilka

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 13:57, pirms 3 gadiem
Dīvāna eksperti savā elementā, kā būtu, ja būtu. Vārtsargs šoreiz nebija izšķirošais faktors, ar Kalniņu arī būtu mocījušies un varbūt pat punktu nepaņemtu. Tad visi brēktu, ka Bobs duraks uzvarētāju Kivi mālā nosēdināja. Fiziskās sagatavotības pietrūka, lai divas spēles pēc kārtas augstā līmenī nokapātu. Nekas jau nav zaudēts, lai tiktu tālāk Vācija vienalga jāuzvar. Itāliju un Norvēģiju cerams paņems. Vienīgi slikti, ka pirms spēles ar Norvēģiju nebūs pauzes. Jebkurā gadījumā ir jācīnās.

  +7 [+] [-]

, 2021-05-23 13:59, pirms 3 gadiem
Pagaidām izkristalizējas 3 lielās problēmas, kas nebūt nav izlasei pirmo gadu. Diemžēl ar tām var beigās sanākt palikt pat ārpus tā astotnieka, kas šādā turnīrā liekas vieglāk sasniedzams nekā citus gadus:
- fiziskā sagatavotība
- iemetieni
- zemais metienu skaits

Visas trīs savā starpā korelē, bet nav izmaināmas īstermiņā... Ar tiem pašiem iemetieniem un centru trūkumu LV cīnās jau 20 gadus stabili.

Lai vai kā, ceru, ka Bobs un co šīs problēmas spēs kompensēt ar kādiem citiem fokusiem, un mums būs patīkamas emocijas turnīra garumā.

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 14:28, pirms 3 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kādiem idiotiem jābūt lai pret KHL komandu neliktu stabilu KHL vārtsargu Kalniņš šo spēli būtu izvilcis
Nenosodu Kivlenieku un viņa spēli, manuprāt ļoti labs sniegums no Kivlenieka puses, kā sakās uzvar tas kas iemet visvairāk, ar patsmit metieniem ir grūti uzvarēt!
Pirmkārt Kazahi labi zināja, ka ar ātrumu un fizisku spēli viņi mūsējos nokausēs, jo divas dienas pēc kārtas mūsējie, ka vidēji vecākā komanda pēc gadiem nevarēs skriet līdzi.

Pamatā, redzot vakardienas spēli, tiešām paveicās ka 1 punktu ieguvām!

P.S. Iespējams ar Kalniņu vārtos būtu 2 punkti bullīšos, bet neticu, ka spēles gaitu Kalniņš mainītu, noteikti arī Kalniņa vārtos būtu 2-3 ripuļi.

  +5 [+] [-]

, 2021-05-23 14:47, pirms 3 gadiem
Tātad Latvijas IZLASE zaudēja viduvējam (labākajā gadījumā) KHL klubam ar vāju vārtsargu. paldies.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 15:02, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Bobs ar masalu slaidi aptirsās, nepiesakot kā otro kalniņu
Kas ir labs buļļos
Matīss pagaidām nepavilka
Punnenovs arī ir labs buļļos.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 15:05, pirms 3 gadiem
kino rakstīja: Tātad Latvijas IZLASE zaudēja viduvējam (labākajā gadījumā) KHL klubam ar vāju vārtsargu. paldies.
Tā diemžēl sanāk. Ļoti bēdīgi būs tad, ja izrādīsies, ka atkal esam uzvarējuši kādu stipro izlasi, bet zaudējuši izškirošo spēli par iekļūšanu 1/4 finālā. Aicinātu arī nepārvērtēt uzvaras pār Kanādu nozīmi, ZA komandām pirmās spēles grupu turnīrā tradicionāli ir iesildīšanās un pielāgošanās mūsu platuma grādu laukumiem.

     [+] [-]

, 2021-05-23 15:07, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Bobs ar masalu slaidi aptirsās, nepiesakot kā otro kalniņu
Kas ir labs buļļos
Matīss pagaidām nepavilka
Punnenovs arī ir labs buļļos.

Bet var redzēt, ko nozīmē, ka vidējam komentētājam, ar sportu lielākā saistība ir bijusi tikai stikla hanteļu cilāšana. Nez cik daudzi no viņiem ir cīnījušies 2 dienas pēc kārtas uz spēka izsīkuma robežas, pilnībā atstājot spēkus un emocijas pirmajā spēlē?

Un tie, kas piemin Kalniņu- nav jau garantijas, ka ar viņu būtu vismaz punkts. Ja pirms čempja kāds teiktu, ka pēc pirmajām divām spēlēm būs četri punkti- nu galīgi nebūtu neapmierināts- tā kā- galvas augšā. Būs labi

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 15:13, pirms 3 gadiem
Kasparens rakstīja: Ja pirms čempja kāds teiktu, ka pēc pirmajām divām spēlēm būs četri punkti- nu galīgi nebūtu neapmierināts- tā kā- galvas augšā. Būs labi
Kopumā noteikti piekrītu... bet kopumā uz vecumu kļūstot nejaukam, man arvien vairāk tracina skaistās uzvaras, ja atbildīgās spēles tiek zaudētas. Vai nebūtu labāk (no tabulas viedokļa), ja 4 punkti būtu savākti ar uzvaru pret kazahiem un zaudējumu bullīšos kanādiešiem?!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 15:31, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Kopumā noteikti piekrītu... bet kopumā uz vecumu kļūstot nejaukam, man arvien vairāk tracina skaistās uzvaras, ja atbildīgās spēles tiek zaudētas. Vai nebūtu labāk (no tabulas viedokļa), ja 4 punkti būtu savākti ar uzvaru pret kazahiem un zaudējumu bullīšos kanādiešiem?!
ja būtu spēles samainītas ar vietām, respektīvi piektdien varētu spēlēt ar kazahiem un sestdien ar kanādiešiem, tad iespējams, ka tā arī būtu, bet ne jau mēs to kalendāru varam paši likt.

es saprotu, ko tu saki, bet kā tieši iedomājies, kas viņiem šajā konkrētajā situācijā bija jādara, jo nebija jau arī tā, ka kanādieši būtu mūs iespieduši zonā un mēs tur plēšoties kā traki sargātu savus vārtu, lai tik nezaudētu. bija līdzvērtīga spēle, kur jau no spēles sākuma varēja saprast, ka uzvarēt ir pavisam reāli, tad ko viņiem - atkāpties savā zonā, pamest savu vārtsargu zem tanka, lai taupītu spēkus, jo nākamā dienā spēle pret kazahstānu? es gribētu redzēt kaut vienu komandu, kura ir kko nopietnu spējusi uzvarēt ar šādu mentalitāti.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 15:38, pirms 3 gadiem
Kasparens rakstīja: Punnenovs arī ir labs buļļos.

Bet var redzēt, ko nozīmē, ka vidējam komentētājam, ar sportu lielākā saistība ir bijusi tikai stikla hanteļu cilāšana. Nez cik daudzi no viņiem ir cīnījušies 2 dienas pēc kārtas uz spēka izsīkuma robežas, pilnībā atstājot spēkus un emocijas pirmajā spēlē?

Un tie, kas piemin Kalniņu- nav jau garantijas, ka ar viņu būtu vismaz punkts. Ja pirms čempja kāds teiktu, ka pēc pirmajām divām spēlēm būs četri punkti- nu galīgi nebūtu neapmierināts- tā kā- galvas augšā. Būs labi
Ko te muldi
Runa bija tikai par otrā kīpera uzlikšanu buļļos
Nevajag piedzejot to, kas nav

  -2 [+] [-]

, 2021-05-23 15:38, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Kopumā noteikti piekrītu... bet kopumā uz vecumu kļūstot nejaukam, man arvien vairāk tracina skaistās uzvaras, ja atbildīgās spēles tiek zaudētas. Vai nebūtu labāk (no tabulas viedokļa), ja 4 punkti būtu savākti ar uzvaru pret kazahiem un zaudējumu bullīšos kanādiešiem?!
pēc tavām domām tātad kanādieši būs stabili autsaideri un nekonkurēs ar Latviju par 1/4? bet kazahi?
p.s. vienāda punktu gadījumā priekšroka komandai , kas uzvarējusi savstarpējo spēli!

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 15:41, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Ko te muldi
Runa bija tikai par otrā kīpera uzlikšanu buļļos
Nevajag piedzejot to, kas nav
Matīss buļļos nepavilka , bet nu nebūs tak viņš vainīgs kopumā par zāģi.
kad uz buļļiem uzliek aukstu bekapu, ir retas reizes, pie tam ko tādu redzējis, tik laikam padomju treneriem.
Latvijas hokeja vēsturē atceros tik vienu gadījumu, kad Znars 2009.gadā pret zviedriem to izdarīja.
Bobs ir kanādietis , tur vārtsargus tā nemaina.

     [+] [-]

, 2021-05-23 15:46, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: ja būtu spēles samainītas ar vietām, respektīvi piektdien varētu spēlēt ar kazahiem un sestdien ar kanādiešiem, tad iespējams, ka tā arī būtu, bet ne jau mēs to kalendāru varam paši likt.
par to kalendāru arī daudzi čīkst un īd, tipa saimnieki sev kalendāru nevar uzražot parocīgu, federācija lohi u.t.t.

kalendārs ir ierakstīts reglamentā, kā spēlējams turnīrs. atkarībā kādā vietā esi IIHF reitingā, tāds kalendārs. cipariņu vietā tiek automātiski valstis saliktas, nevis katru reizi kāds kaut ko dzejo pirms čempja

p.s. un vispār šosezon netipiski daudz čīkstulīgu un īdulīgu komentāru redzu!

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 15:56, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Matīss buļļos nepavilka , bet nu nebūs tak viņš vainīgs kopumā par zāģi.
kad uz buļļiem uzliek aukstu bekapu, ir retas reizes, pie tam ko tādu redzējis, tik laikam padomju treneriem.
Latvijas hokeja vēsturē atceros tik vienu gadījumu, kad Znars 2009.gadā pret zviedriem to izdarīja.
Bobs ir kanādietis , tur vārtsargus tā nemaina.
Rezalt, kā saka, na ļico
Principā pajāt
Būs jauni sūdi, śitie aizmirsīsies

  +3 [+] [-]

, 2021-05-23 16:15, pirms 3 gadiem
Kivlenieks noteikti pie zaudējuma nav jāvaino. Es treneru vietā būtu licis Kalniņu, bet vārtsargs vakar neizšķīra spēli. Lai katrs laukuma spēlētājs paskatās spogulī un pasaka sev, ka vakar visu izdarījis, cik nu spējis. Domāju lielai daļai no viņiem par vakardienu ir kauns - nemest pa vārtiem, ja tur guļ florbola tehnikas ārtsargs, un bullīšus mest arī kā florbolā. Liela vilšanās Daugaviņā. Viņam daudz grēku jāizpērk komandas un fanu acīs. Šāda apdedzināšanās norūdīs komandu, lai vēlreiz tādi mēsli šajā turnīrā nav jāpiedzīvo. Es vismaz uz to ceru.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 16:23, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Rezalt, kā saka, na ļico
Principā pajāt
Būs jauni sūdi, śitie aizmirsīsies
sūdus jau nojautām pirms čempja, ja mūsu arhaiskajam uzbrukumam neies vairākums, tad būs zāģis visdrīzāk. ļoti švaks pat neskatoties uz lielajiem laukumiem, kur ir vairāk vietas veidot uzbrukumus 5vs5 ir baigā moka, vakar ar kazahiem vairākums vispār nekāds.
tā ir Latvijas izlases galvenā problēma, kuru jārisina.
vārtsargi nav izlases problēma un vājākā vieta, teiktu pat vislabākā pozīcija.

     [+] [-]

, 2021-05-23 18:06, pirms 3 gadiem
Kādas medaļas ja Kazakus nevar vinnēt???

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 18:10, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: Ko te muldi
Runa bija tikai par otrā kīpera uzlikšanu buļļos
Nevajag piedzejot to, kas nav
Un, ja Kivlenieks būtu paņēmis buļļus? To pašu dziesmu dziedātu?
Pēc kara ar dūrelēm nemētājas.

Un tā piedzejošana nebija personīgi Tev domāta.

  +1 [+] [-]

, 2021-05-23 18:17, pirms 3 gadiem
kasagrande rakstīja: Kopumā noteikti piekrītu... bet kopumā uz vecumu kļūstot nejaukam, man arvien vairāk tracina skaistās uzvaras, ja atbildīgās spēles tiek zaudētas. Vai nebūtu labāk (no tabulas viedokļa), ja 4 punkti būtu savākti ar uzvaru pret kazahiem un zaudējumu bullīšos kanādiešiem?!
un ko tas mums īsti dotu? tāpat būtu tie 4 punkti. Jāpriecājās vispār, ka Kanāda nebija iespēlējusies un mēs paņēmām trīs punktus, savādāk mums šobrīd tabulā butu tikai 1 punkts.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-23 20:22, pirms 3 gadiem
Savas 2 kapeikas gribu piemest kopējā katlā. Mani nedaudz izbrīna tas, ka KAZ, spēlējot 2 dienas pēc kārtas, abas reizes izcīnījuši uzvaras. Dzelzs Fēliksi būtu, vai? Jeb mūsējiem kkas ar fizo tomēr nav kārtībā? Nekādā gadījumā nenosodu LV izlasi, cilvēks nav mašīna - spēka bija tik, cik bija -pēc smagā mača ar CAN, tomēr - viela pārdomām ir, manuprāt... Daži saka, ka vajadzēja uz bullīšiem likt citu vārtu vīru, jo Kivi bija nomocījies (sevišķi 3. perioda beigās to varēja just)...nezinu, vai būtu tas ko līdzējis...tagad visi gudri uz padomu došanu. Lai vai kā, puikas visi ir jauni, spēka pietiek, profesionāļos pelna maizīti - tātad ir pazīstami ar dažādām organisma atjaunošanās metodēm no saviem klubiem, - domāju, ka jāmāk sevi savākt arī 2. dienu pēc kārtas spēlējot. Vai viss šai jomā tika paveikts uz 100%? Vēlu veiksmi un izturību puikām turpmākajos mačos! Turās, zoniņi!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-23 21:15, pirms 3 gadiem
Optipskais pirmkart mums bija loti smaga spele pret Kanadu, viniem vakar ka mes redzejam spele bija nekada, tada atslidosana no musu speles ko var saprast, tapec salidzinat musu otro speli un vinu sodienas speli ir galigi nevieta

     [+] [-]

, 2021-05-24 06:42, pirms 3 gadiem
Laviņ, tu izrādās stulbs! Tā varētu teikt tikai paviršs vērotājs! Barys stiprāka ne tikai ar vārtsargu!