Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" sērijas izšķirošajā spēlē izcīna smagu uzvaru un nokārto dueli pret VEF

Rolands Eliņš

"Liepāja" sērijas izšķirošajā spēlē izcīna smagu uzvaru un nokārto dueli pret VEF
Foto: Jānis Lārmanis/Valmiera Glass/ViA

"Pafbet" LBL pusfinālā šovakar iekļuva "Liepāja", kas smagā cīņā atspēlējās un pārspēja "Valmieru Glass/ViA" (66:59), gūstot uzvaru sērijā ar 3-2. Jau pēc divām dienām "Liepājai" jāsāk pusfināla sērija pret "VEF Rīga".

"Liepāja" ceturtdaļfināla sērijā bija izsēta augstāk un tika uzskatīta par favorīti, ko sērijas pirmajās divās spēlēs arī izdevās apliecināt, neskatoties uz Renāra Birkāna nespēlēšanu traumas dēļ panākot sev vadību 2-0. "Valmieras" komanda šajā situācijā gan nepadevās un uzvarēja divās nākamajās spēlēs, kā arī šodienas mačā panāca sev labas pozīcijas, lai pabeigtu atspēlēšanos, taču "Liepāja" tomēr izmocīja uzvaru un vietu pusfinālā.

Uzvarētājiem 21 punktu guva Guntis Sīpoliņš, kamēr 16+10 pievienoja Iļja Gromovs. "Valmieras" komanda sīvu cīņu sarūpēja, neskatoties uz to, ka trāpīja tikai četrus tālmetienus no 30. Valmieras sastāvā Kārlim Apsītim 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, kamēr Edmunds Elksnis savāca deviņas atlēkušās bumbas un veica piecas rezultatīvas piespēles, taču šoreiz trāpīja tikai divus metienus no 18, gūstot četrus punktus.

"Valmieru" šodien spēlē vadīja Sandis Amoliņš, jo galvenajam trenerim Robertam Zeilem bija veselības problēmas, kuru dēļ viņš spēles sākumā nebija kopā ar komandu, taču bija uz rezervistu soliņa mača izskaņā. "Valmierai" izdevās veiksmīgs pirmais puslaiks, atkal piespiežot pretiniekus pieļaut daudzas kļūdas. "Liepājai" pirmajā puslaikā tika fiksētas astoņas kļūdas, kā arī neveicās uzbrukumā, kamēr "Valmiera" pat ar komandas līdera Edmunda Elkšņa pieticīgo precizitāti prata izrauties vadībā 33:20 un puslaika pārtraukumā doties ar 33:25.

Rezultatīvi spēlējot Guntim Sīpoliņam un Iļjam Gromovam, "Liepāja" trešajā ceturtdaļā drīz vien panāca neizšķirtu. Ar punktu gūšanu viegli gan neklājās nevienai komandai, laukumā bija daudz divcīņu un fiziskas spēles, taču "Liepājai" šajā "play-off" atmosfērā beidzot izdevās izvirzīties vadībā.

Birkāna tālmetiens četras minūtes pirms beigām deva Liepājai piecu punktu pārsvaru, turklāt bija arī vairākas iespējas atrauties vēl tālāk, taču Ervīns Jonāts prata atbildēt ar savu tālmetienu. Svarīgs brīdis bija pusotru minūti pirms beigām, kad Birkāna metienu ātrajā uzbrukumā bloķēja Jonāts. Sākumā tika piešķirti divi punkti nepareiza bloka dēļ, taču pēc videoatkārtojuma divi punkti netika ieskaitīti, bet bumba palika Liepājai, kas savu uzbrukumu neizmantoja. Valmiera vēlreiz pietuvojās līdz -2, taču pēdējā minūtē pati punktus vairs neguva un zaudēja ar 59:66.

"Liepāja"-"Valmiera Glass/ViA" 66:59

(16:20, 9:13, 21:14, 20:12)
Liepāja: Sīpoliņš 21, Gromovs 16 (10 atl.b.), Birkāns 11, Geks 6, Bērziņš 6, Blumbergs 6, Ozolinkevičs, Krastiņš
Valmiera Glass/ViA: Apsītis 15 (8 atl.b.), Jonāts 12, Ziediņš 6, Engers 6, Vēveris 5, Elksnis 4 (9 atl.b.), Liepiņš 2, Salenieks.

LBL ceturtdaļfināli

Dat.LaiksSpēleRez.Dat.LaiksSpēleRez.
13.04.18:00Liepāja - Valmiera Glass/ViA90:7714.04.19:00Ogre - LU60:44
16.04.19:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja73:8017.04.14:00LU - Ogre82:70
19.04.18:00Liepāja - Valmiera Glass/ViA77:8520.04.19:00Ogre - LU82:60
21.04.19:00Valmiera Glass/ViA - Liepāja79:7522.04.19:00LU - Ogre64:86
23.0418:00Liepāja - Valmiera Glass/ViA66:59

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 20:17, pirms 3 gadiem
Žēl puiki, šodien melnā diena metienos Elksnim, Ziediņam. Apsveicu Liepāju!
Kaut kā likās, ka bija strīdus bumba pie Sīpoliņa atlēkušās bumbas pēc Gromova sodiņa, nevis piezīme Jonātam.
Kopumā slikts basketbols, bet labas emocijas, spriedze un azarts.

  -2 [+] [-]

, 2021-04-23 20:18, pirms 3 gadiem
Interesanti ,kurš pielika lielo pirkstu ,lai uzvarētu Liepāja, LLS vaiLBL,var jau rēbot ,tomēr ir jābūt elementārai ētikai,kādā sakarā Pērkons bija par komisāru jau Valmierā un šodien Liepājā ,kā zināms savā dzimtajā pilsētā....jautājums,lai iespaidotu tiesnešus,vai cits iemesls?????
cik zināms viņši ir tiesnešu nozīmētājs,kur ētika un vai vispār tiesnešu nozīmētājs var būt komisārs,vai tas nav interešu konflikts????
Šodienas spēli vajag pārspēlēt,Valmierai nozaga uzvaru....

     [+] [-]

, 2021-04-23 20:22, pirms 3 gadiem
Valmierai nākamsezon solinš jāpastiprina būtu

     [+] [-]

, 2021-04-23 20:25, pirms 3 gadiem
Veveris varetu beigt meginat but par speles varoni un spelet pratigaku speli, saprotu, ka saskatijies nba un gribas izradities, bet meistariba tada nav.. Un Dubults varetu iet bagmintonu labak spelet, ja ar saviem 2m+ danku vietaa megina kkadus miikstos layupus..

  +2 [+] [-]

, 2021-04-23 20:30, pirms 3 gadiem
Apsveicu liepājniekus ar uzvaru. Pašu izkapāta vai pretinieku tomēr uzdāvināta - tam vairs nav nozīmes. Otrajā puslaikā Valmieras puikas mazdrusciņ apjuka no domas, ka arī šoreiz ir iespējams vinnēt. Visas ziepes sakrājās pa sīkumam, visvairāk sāp par neiemestajiem brīvajiem metieniem no grozapakšas. Liepāju izglāba divi faktori - Sīpoliņš kā spēlētājs visā mača garumā, vienīgais vecis komandā ar nerviem kā striķiem, un... Blumbergs ar saviem soda metieniem. Viss pārējais mājiniekiem bija krietni haotisks un pat neprasījās pēc uzvaras... Bet uzvaru, kas pa parketu mētājās, neprata paņemt arī viesi. Manuprāt, Amols cienīgi novadīja spēli, visi zināja, ko darīt, tikai... otrajā puslaikā pārliecības nedaudz pietrūka. Iespējams, Edžam šitas bija vienīgais "melnais caurums" sezonā, taču komandai vissāpīgākais gan.
Paldies Valmieras komandai par šo sēriju, par pēdējiem trim mačiem noteikti. Varēja būt no 0:2 arī 3:2, to valmierieši bija pelnījuši. Bet šovakar līksmo Liepāja, kas "izcēla" otro puslaiku, faktiski tieši ceturto ceturtdaļu. Viss izšķīrās nevis meistarībā, bet galvās.
P.S. Nekādu pretenziju pret tiesnešiem. Viss bija OK.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 20:58, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: haahah, Volmārs sēž biksēs. Vajag vēl tikai, lai Metta ierāda melnajai FK Valmiera.
Tāds pats kā bocmanis, maļ vienu un to pašu.
Vēl tikai jāiemācās teikt :"Viss pārējais ir lirika", būsiet 1:1 duraki

  +5 [+] [-]

, 2021-04-23 21:17, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: haahah, Volmārs sēž biksēs. Vajag vēl tikai, lai Metta ierāda melnajai FK Valmiera.
Es, starp citu, sēžu pie televizora. Un brīnos par tavām prastajām rasisma iedīgļu izpausmēm.

  +2 [+] [-]

, 2021-04-23 21:30, pirms 3 gadiem
[+] [-] Ziņot
H.E.N.R.Y. , 20:50, pirms 38 minūtēm , ignorēt , atbildēt
haahah, Volmārs sēž biksēs. Vajag vēl tikai, lai Metta ierāda melnajai FK Valmiera
=========
pajolis

  +2 [+] [-]

, 2021-04-23 21:40, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Apsveicu liepājniekus ar uzvaru. Pašu izkapāta vai pretinieku tomēr uzdāvināta - tam vairs nav nozīmes. Otrajā puslaikā Valmieras puikas mazdrusciņ apjuka no domas, ka arī šoreiz ir iespējams vinnēt. Visas ziepes sakrājās pa sīkumam, visvairāk sāp par neiemestajiem brīvajiem metieniem no grozapakšas. Liepāju izglāba divi faktori - Sīpoliņš kā spēlētājs visā mača garumā, vienīgais vecis komandā ar nerviem kā striķiem, un... Blumbergs ar saviem soda metieniem. Viss pārējais mājiniekiem bija krietni haotisks un pat neprasījās pēc uzvaras... Bet uzvaru, kas pa parketu mētājās, neprata paņemt arī viesi. Manuprāt, Amols cienīgi novadīja spēli, visi zināja, ko darīt, tikai... otrajā puslaikā pārliecības nedaudz pietrūka. Iespējams, Edžam šitas bija vienīgais "melnais caurums" sezonā, taču komandai vissāpīgākais gan.
Paldies Valmieras komandai par šo sēriju, par pēdējiem trim mačiem noteikti. Varēja būt no 0:2 arī 3:2, to valmierieši bija pelnījuši. Bet šovakar līksmo Liepāja, kas "izcēla" otro puslaiku, faktiski tieši ceturto ceturtdaļu. Viss izšķīrās nevis meistarībā, bet galvās.
P.S. Nekādu pretenziju pret tiesnešiem. Viss bija OK.
Apsveicu Tavējos par cienījamu sniegumu. Šis ir tas gadījums, ka žēl, ka vienam jāizstājas... Sērija kopumā ļoti atbilstoša kārtīgam izslēgšanas basim. Pirmo spēļu varoņi - Geks, Blumbergs tika maksimāli minimizēti, arī tavējiem, ja sākumā visi tik to vien kā .. Elksnis, Elksnis, tad turpinājumā iepazinām gan Vēveri, Jonātu, Ziediņu, Liepiņu, ok. - varbūt vēl kādu. Sliktā ziņa - pusfināla sērija šajā zarā laikam būs izgāzta, kaut ko maximālu pret vefu darīt būtu diezgan donkihotiski, tāpat skaidrs, ka izšķirīgais tālāk būs kapiņš par bronzu pret... Ventspili. Visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 21:40, pirms 3 gadiem
Labais! Liepaaja ruleee! Bijam labaaki arii pie kluuudaam tipa...visaa visumaa nervoza spelee jopciik....

     [+] [-]

, 2021-04-23 21:53, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: haahah, Volmārs sēž biksēs. Vajag vēl tikai, lai Metta ierāda melnajai FK Valmiera.
https://fb.watch/52QgcL0zLT/
Šis droši vien kā sāls brūcēs, ne?

  +1 [+] [-]

, 2021-04-23 22:42, pirms 3 gadiem
brunoje rakstīja: Apsveicu Tavējos par cienījamu sniegumu. Šis ir tas gadījums, ka žēl, ka vienam jāizstājas... Sērija kopumā ļoti atbilstoša kārtīgam izslēgšanas basim. Pirmo spēļu varoņi - Geks, Blumbergs tika maksimāli minimizēti, arī tavējiem, ja sākumā visi tik to vien kā .. Elksnis, Elksnis, tad turpinājumā iepazinām gan Vēveri, Jonātu, Ziediņu, Liepiņu, ok. - varbūt vēl kādu. Sliktā ziņa - pusfināla sērija šajā zarā laikam būs izgāzta, kaut ko maximālu pret vefu darīt būtu diezgan donkihotiski, tāpat skaidrs, ka izšķirīgais tālāk būs kapiņš par bronzu pret... Ventspili. Visu cieņu!
Paldies par objektīvu skatu uz lietām. Es tik strikti pusfinālā uz Ventspili neliktu. Ogrei sastāvs noteikti nav sliktāks, arī treneris ar lielāku pieredzi. Ja ventiņiem mazais trio buksē, tad tur ir vakars uz ezera, jo ar vienu pašu Kofiju spēli izšķirt nevar. Lai nu man piedod Gulbis un Šelis, bet viņi īsti nav argumenti, arī Reimans laikam līderis nebūs... Tā kā es pārī Ventspils - Ogre liktu 50:50, pat ar priekšroku Mazuram. Protams, Dārgā faktors ir ļoti būtisks, taču arī Liepāju šodien nebūt Birkāns neizvilka...

  -1 [+] [-]

, 2021-04-24 05:55, pirms 3 gadiem
No comment.....visu izšķir nauda

     [+] [-]

, 2021-04-24 07:05, pirms 3 gadiem
Pie raksta statistikā-vai tad Dubults neko neiemeta, ka nav nemaz pieminēts?

     [+] [-]

, 2021-04-24 09:41, pirms 3 gadiem
Treneris, treneris vainīgs. Cepuri nost dzekiem, bet neko nevar gribēt no tāda treneru korpusa.