Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Bulls" sīvā aizsardzība panāk neizšķirtu, Pols rāda varoņdarbus pret "Grizzlies"

Rolands Eliņš

"Bulls" sīvā aizsardzība panāk neizšķirtu, Pols rāda varoņdarbus pret "Grizzlies"
Žoakims Noā pret Bruku Lopesu
Foto:AFP/Scanpix

Čikāgas „Bulls” kļuvusi par pirmo komandu šīs sezonas NBA izslēgšanas spēlēs, kura pratusi izcīnīt uzvaru viesos, šonakt ar rezultātu 90:82 apspēlējot Bruklinas „Nets” basketbolistus. „Bulls” sastāvā veseli trīs spēlētāji savāca double-double, taču tā bija čikāgiešu sīkstā spēle aizsardzībā, kas nodrošināja viņu panākumu. Savukārt nakts otrajā spēlē Kriss Pols mača pēdējās sekundēs izrāva "Clippers" uzvaru (93:91) pār "Grizzlies".

Zaudējums sērijas pirmajā spēlē bija devis daudz vielas pārdomām „Bulls” galvenajam trenerim Tomam Tibodo, taču viņa optimismu noteikti vairoja centra Žoakima Noā pirms spēles izteiktais apgalvojums, ka iepriekšējais savainojums viņu vairs netraucē. Noā, kurš pirmajā spēlē laukumā atradās tikai 13 minūtes, šonakt spēlē piedalījās jau divreiz ilgāk (26 minūtes).

Spēles sākumā gan abas komandas ar īpašu rezultativitāti un skaistu basketbolu izcelties nespēja, turklāt arī Bruklinas līdzjutējos bija pazudusi pirmās spēles degsme. Lieliski laukumā darbojās „Nets” centrs Bruks Lopess, kurš, līdzīgi kā pirmajā spēlē, guva 21 punktu, tiesa, šoreiz tie bija viņa komandas biedri, kuri pievīla. Derons Viljamss, lai arī spēlē izdarīja 10 rezultatīvas piespēles, aizmeta garām astoņus no saviem deviņiem metieniem, un daudz precīzāks nebija arī Džo Džonsons (6/18).

Tikmēr „Bulls” savu uzbrukumu centās sadalīt maksimāli sabalansēti (visi deviņi laukumā izgājušie spēlētāji guva no pieciem līdz 15 punktiem), turklāt daudz labāku spēli nekā pirmo aizvadīja Luols Dengs (15 punkti, 10 atlēkušās). Taču tā tomēr bija aizsardzība, kas trešajā ceturtdaļā nosvēra svaru kausus „Bulls” pusē – „Nets” savus pirmos punktus otrajā puslaikā guva tikai tā sestajā minūtē, bet kopā grozam uzbruka ar 11% precizitāti. Tieši tik daudz (11) punktus viņi arī guva visā ceturtdaļā un nonāca iedzinējos 57:69.

Ceturtajā ceturtdaļā divi Džo Džonsona tālmetieni pēc kārtas ļāva "Nets" pietuvoties līdz četriem punktiem (80:76), taču nākamajā uzbrukumā Džonsons aizmeta garām pavisam brīvu tālmetienu, kas būtu samazinājis rezultāta starpību līdz minimumam. Tā vietā Dengs un Noā ātri guva divus grozus pēc kārtas, ar kuru palīdzību „Bulls” atrāvās un uzvarēja ar 90:82, izlīdzinot rezultātu sērijā (1:1).

Bez Denga double-double „Bulls” sastāvā savāca arī Žoakims Noā (11+10) un Karloss Būzers (13+12), savukārt „Nets” grozam no spēles uzbruka tikai 35% precizitāti. Rezultatīvākais viņu rindās bija jau iepriekš pieminētais Lopess, kurš arī bloķēja trīs metienus, taču izcīnīja tikai piecas atlēkušās bumbas.

Krisa Pola uzvaras metiens panāk "Clippers" pārsvaru sērijā 2:0

Ja „Grizzlies” pirmajā spēlē piedzīvoja izgāšanos zem groziem (nekādi citādi atlēkušo bumbu attiecību 23:47 nosaukt nevar), tad šonakt viņu uzsvars uz šo spēles komponentu bija acīmredzams, un nereti visi pieci „Grizzlies” spēlētāji metās pakaļ atlēkušajai bumbai. Tiesa, „Clippers” ar Krisa Pola palīdzību atrada citu uzvaru nesošu ieroci, proti, lielisku saspēli.

Pēc samērā līdzīga pirmā puslaika, kurš noslēdzās 50:44 „Clippers” labā, spēles atmosfēra kļuva arvien saspringtāka, pāris reizes pēc, spēlētājuprāt, nepareiziem tiesnešu lēmumiem basketbolistu emocijas arī uzvirmoja diezgan skaļi, tiesa, īpašiem asumiem neizceļoties. Trešās ceturtdaļas vidū ceturto piezīmi saņēma „Grizzlies” līderis Zeks Rendolfs un tika nomainīts, taču ironiskā kārtā Bleiks Grifins, kurš pret Rendolfu līdz tam bija guvis 19 punktus, pret viņa aizvietotāju Dorelu Arturu neko daudz izdarīt nespēja, un „Grizzlies” izvirzījās vadībā 60:59.

Drīz vien gan „Clippers” vadību atguva, turklāt to izdarīja skaistā stilā, bieži vien uzbrukumus noslēdzot pēc vairākām piespēlēm, bumbu nogādājot pavisam brīvam spēlētājam. „Grizzlies” tikmēr, lai arī paši brīžiem izveidoja lieliskas kombinācijas, samērā bieži kļūdījās vai arī uzbrukumu noslēdza ar nesagatavotu tālmetienu, un ceturtās ceturtdaļas pirmo pusi atradās apmēram 10 punktu iedzinējos, līdz viņu rindās uzplauka Maiks Konlijs.

„Grizzlies” saspēles vadītājs meta izaicinājuma cimdu Krisa Pola priekšā un vairākkārt apspēlēja savu slaveno kolēģi (spēlē kopā 28 punkti), aktīvi nospēlēja arī Arturs, un pusotru minūti līdz pamatlaika beigām panāca neizšķirtu (89:89). Pols gan uzreiz atbildēja ar aukstasinīgi izpildītu pustālo metienu (91:89), taču pusminūti pirms pamatlaika beigām Tonijs Alens ļoti pašaizliedzīgi nospēlēja aizsardzībā, panākot strīdus bumbu. Pols gan uzleca augstāk par viņu, taču „Clippers” spēlētāji nepamanīja, ka pēc strīdus bumbas viņu uzbrukumam atlikušas tikai trīs sekundes, tādēļ bumba pārgāja „Grizzlies” rīcībā. Konlijs izdarīja lielisku piespēli Markam Gazolam, kurš rezultātu izlīdzināja (91:91), taču „Clippers” rindās katru savu līguma centu pēdējā uzbrukumā atpelnīja Kriss Pols, kurš devās drosmīgā caurgājienā un līdz ar spēles beigu sirēnu izrāva savas komandas uzvaru 93:91, izvirzot to vadībā arī sērijā 2:0.

Pols spēli noslēdza ar 24 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm, bet šis nu reiz ir gadījums, kad statistika izsaka ļoti maz, jo Pols koordinēja komandas saspēli visa mača garumā. Bleiks Grifins viņam palīdzēja ar 21 punktiem, bet Džamals Kroufords, iesaistoties spēlē no rezervistu soliņa, sameta 15 punktus.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Bulls-Nets90:82Dengs 15 Lopess 21
Grizzlies-Clippers91:93Konlijs 28 Pols 24

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Maiks Konlijs"Grizzlies"28punkti
Karloss Būzers"Bulls"12atlēkušās bumbas
Derons Viljamss"Nets"10rez. piespēles
Deandrē Džordans"Clippers"4bloki
Džamals Kroufords"Clippers"3pārtvertas bumbas
Džo Džonsons"Nets"3tālmetieni

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta 3. kārta 3. kārta 2.kārta 1.kārta
1:0 1:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
1:12:0
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
1:01:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
1:0 1:0

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-04-23 08:11, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Mazliet ir pārsteigums, bet tas nozīmē būs interesanta sērija līdz vismaz 5 uzvarām.
5 uzvaraam?

     [+] [-]

, 2013-04-23 08:15, pirms 11 gadiem
da nenem galva fasanu shirmis ciet! vai ari old skuuls un nezin ka jau labu laiku pirma karta nav lidz trim uzvaram

par speli... CHI vnk paradija ka ir labaka komanda otrajai kartai pret (bez piecam minutem chempioniem) MIA, jo tikliniem tur variantu vispar nav...

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 08:35, pirms 11 gadiem
CP3 izcēla uzvaru pret Grizzlies un labāko aizsargu līgā - Alenu. Tas bija labs. Protams žēl, ka Grizļi zaudēja, bet uzvar stiprākais.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 08:48, pirms 11 gadiem
Kliperu soliņš!!

  -2 [+] [-]

, 2013-04-23 08:49, pirms 11 gadiem
Bulls rullē un plosās,vot tā ir komanda . Go Bulls!
Tagad savā laukumā jāpaņem 2uzv,ja ne 3.
Bet reāli 2uzv vai paņemt,jāturpina tādā pašā garā.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-23 08:53, pirms 11 gadiem
"Lū**ru komanda" izglābās,būtu labāk zaudējuši.
Memfisa pierādīja,ka 1game bija nejaušība un negatavi.
Tagad savā laukumā ir visas iespējas sēriju izlīdzināt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-23 09:28, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: "Lū**ru komanda" izglābās,būtu labāk zaudējuši.
Memfisa pierādīja,ka 1game bija nejaušība un negatavi.
Tagad savā laukumā ir visas iespējas sēriju izlīdzināt.
Drīzāk treneris gandrīz ierāva palagu pakaļā, 4/4 sākumā pie +12 Kliperiem atstādams rezervistus laukumā, kamēr Memfisai izlīda starta piecinieks, Odoms lohojās un Kliperiem galīgi nekrita 3 pt metieni. Varēja tikpat labi būt Kliperiem +10 vismaz.

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 09:40, pirms 11 gadiem
Kā jau iepriekš rakstīju, Buls var uzvarēt spiežot uz apakšu, uz grozu uz aizsardzību. Principā tas pats, kas jādara, lai uzvarētu Heat. Un Buls to prot.
Deronam būtu uzkritis ar būtu citādāk.
Jāturpina spiezt uz apakšu un agresīvu aizsardzību, tad ir varianti, Hainrihs manuprāt tiek pārspēlēts, pārāk dauidz laika pavada laukumā, it seviški, ja tam mazam hļupikam Robinsonam krīt...

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 10:04, pirms 11 gadiem
Nu Bulls vienkārši spēlēja ar citu enerģijas līmeni nekā Nets. Vienkārši sadragāja ar cīņas sparu. Ja salīdzina Lakers-Spurs pirmo maču ar šīsdienas Bulls sniegumu, tad jāsaka, ka šādi cīnoties Bulls vienkārši būtu pārgājuši pāri gan Lakers gan Spurs.

Pols galotni nospēlēja kā līderim pienākas - lai arī pakāsa driblā bumbu, tomēr jump-ball izcīnīja pret garāko Alenu (tas gan kopsummā neko īsti Clippers nedeva, bet, manuprāt, parāda viņa koncentrēšanās spējas izšķirošos momentos). Nu un protams beigu uzbrukumā iemeta ne to vieglāko metienu pret diezgan labu Alena aizsardzību.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 11:03, pirms 11 gadiem
Tomēr Losandželosas Grifini izlida.. Nekas Memfisa paņems nākamās 2spēles, tad intriga atsāksies

Buļļi vienkārši saplosīja Tīklu groza apakšu, ka sarkanu lupatu

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 11:27, pirms 11 gadiem
Klipers fani raud,jo nespēj sagremot faktu,ka LAC ir "lū**ru komanda"

  +1 [+] [-]

, 2013-04-23 11:30, pirms 11 gadiem
Pareizi te viens rakstīja,ka Memfisā būs citādi un Memfisai uzvaras ar būs.
Tagad viņi ir gatavi un nopietnāki,to pierādīja 2game.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-04-23 11:37, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: kāpēc par Heat neraksta, vai tad čempioniem pirmā kārta brīva?
Čempioni pieslēdzas tikai konferences finālā.

     [+] [-]

, 2013-04-23 11:41, pirms 11 gadiem
Ulrihs rakstīja: Nu Bulls vienkārši spēlēja ar citu enerģijas līmeni nekā Nets. Vienkārši sadragāja ar cīņas sparu. Ja salīdzina Lakers-Spurs pirmo maču ar šīsdienas Bulls sniegumu, tad jāsaka, ka šādi cīnoties Bulls vienkārši būtu pārgājuši pāri gan Lakers gan Spurs.

Pols galotni nospēlēja kā līderim pienākas - lai arī pakāsa driblā bumbu, tomēr jump-ball izcīnīja pret garāko Alenu (tas gan kopsummā neko īsti Clippers nedeva, bet, manuprāt, parāda viņa koncentrēšanās spējas izšķirošos momentos). Nu un protams beigu uzbrukumā iemeta ne to vieglāko metienu pret diezgan labu Alena aizsardzību.
Es spēli neredzēju (internets noplīsis mājās ), bet mazais Pols to metienu iemeta pāri Alena rokām (darbā atkal video atslēgti ) ?
Ja tā tad iespaidīgi - Alens ir viens no labākajiem aizsargiem Rietumos.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 11:53, pirms 11 gadiem
Raitcha rakstīja: Čempioni pieslēdzas tikai konferences finālā.
Labs sarkasms You made my day

     [+] [-]

, 2013-04-23 13:15, pirms 11 gadiem
quick rakstīja: Es spēli neredzēju (internets noplīsis mājās ), bet mazais Pols to metienu iemeta pāri Alena rokām (darbā atkal video atslēgti ) ?
Ja tā tad iespaidīgi - Alens ir viens no labākajiem aizsargiem Rietumos.
Nu ne gluži, tika vaļā no Alena pretestības un tad uz malu lecot tādu pagrūtu metienu pret vairogu iemeta disbalansā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 16:33, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: Bulls rullē un plosās,vot tā ir komanda . Go Bulls!
Tagad savā laukumā jāpaņem 2uzv,ja ne 3.
Bet reāli 2uzv vai paņemt,jāturpina tādā pašā garā.
Netēlo ekspertu, ja tev vispār nav nekāda sajēga no NBA PO izspēli. Tikai finālos pēc 2 mājas spelēm seko 3 izbraukumā.
Dunduks tas Detlefs.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 16:34, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: "Lū**ru komanda" izglābās,būtu labāk zaudējuši.
Memfisa pierādīja,ka 1game bija nejaušība un negatavi.
Tagad savā laukumā ir visas iespējas sēriju izlīdzināt.
Visas iespējas LAC izcīnīt kādu uzvaru izbraukumā. Un tad MEM katrā spēlē rociņa trīcēs. Kgan es domāju, ka LAC uzvarēs sēriju 4-0(pat ja pirms sērijas teicu 4-3).

  -1 [+] [-]

, 2013-04-23 16:39, pirms 11 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: Klipers fani raud,jo nespēj sagremot faktu,ka LAC ir "lū**ru komanda"
Phh... Lakers un Bos ir lūzeru komandas nevis LAC. LAC ir 2-0 bilance iekš PO. Kāda ir abām īstajām lūzeru komandām?

  +2 [+] [-]

, 2013-04-23 16:47, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Phh... Lakers un Bos ir lūzeru komandas nevis LAC. LAC ir 2-0 bilance iekš PO. Kāda ir abām īstajām lūzeru komandām?
Labi, ka vismaz Tev ir interesanti ar sevi diskutēt, profilus mainot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja