Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" sāk ceļu pretim 12.titulam

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Rubene" sāk ceļu pretim 12.titulam
Foto: PPB Media

Šodien ar vienu spēli starts tiks dots Elvi sieviešu florbola virslīgas izslēgšanas cīņu turnīram. Pretim kārtējam titulam ceļu sāks mērot "Rubene", viesos sacenšoties ar "Ķekavas Bulldogs".

"Ķekavas Bulldogs" – "Rubene" pulksten 16:00 Ķekavā
Kocēnu komanda Latvijas čempionātā nepārspēta bija laika posmā no 2005. gada pavasara līdz 2010. gada čempionāta noslēgumam, uzvarot sešas reizes pēc kārtas. Turpinājumā trīs čempionātus no vietas nācās samierināties ar sudraba medaļām, finālos atzīstot "RSU Runway" pārākumu. Taču no 2014. gada "Rubene" atkal nostājusies galvgalī, uzvarot piecus čempionātus pēc kārtas un šopavasar lūkos atkārtot pašu iespēto rekordu ar sešiem čempionu tituliem pēc kārtas.

"Ķekavas Bulldogs" sekmes ir krietni mazākas, jo līdz šim vien divas reizes izdevies tikt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena, pirmo reizi to paveicot 2013./14. gada sezonā, ko atkārtot izdevās iepriekšējā sezonā. Šosezon atkārtot iepriekšējā čempionāta iespēto būs ļoti grūti, jo starp visām pusfināla komandām "uz papīra" tieši Ķekavas komanda uzskatāma par izteikti vājāko. Sērijā pret "Rubeni", kur būs nepieciešamas trīs uzvaras, pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē iekļūt lielajā finālā būs teju neiespējamā misija. Tomēr turpinājumā cīņā par potenciālajām bronzas godalgām vienā spēlē iespējams ir viss.

Regulārajā sezonā "Rubene" iekrāja tieši četras reizes vairāk punktu (40 pret 10), salīdzinot ar savām pretiniecēm šajā sērijā. Cīņa par pirmo vietu regulārajā turnīrā bija spraiga, jo visas trīs komandas apzinājās, ka otrā un trešā vieta nebūt negarantē lielo finālu. Interesanti, ka tieši pret "Rubeni" Ķekavas komandai izdevies aizvadīt vislīdzvērtīgākās cīņas, raugoties mačus pret TOP-3 vienībām. Pirmajā sezonas spēlē "Rubene" tika pie graujošas 16:1 uzvaras viesos, bet turpinājumā sekoja divi panākumi salīdzinoši līdzīgās spēlēs – 9:5 un 6:0. Pēdējā cīņā pirms nedēļas gan "Rubene" atkal svinēja vieglu panākumu ar 12:2. Tiesa, pēc pirmā perioda čempiones atradās iedzinējos ar 1:2…

Finālā iekļūs komanda, kas uzvarēs trijās spēlēs. Otra pusfināla pāra starp "NND Rīga" un FK "Ķekava" pirmā pusfināla spēle tiks izspēlēta svētdien.