Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" Kauņā revanšējas "Rūdupim" un izlīdzina sēriju

Andrejs Siliņš

"Žalgiris" Kauņā revanšējas "Rūdupim" un izlīdzina sēriju
"Žalgira" spēks - Mants Kalnietis, Sonijs Vīmss, Aleksandrs Trifunovičs un Roberts Javtoks
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Piektdien otrajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas ceturtdaļfināla sērijas spēlē Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 85:67 apspēlēja Prienas "Rūdupis" vienību, revanšējoties par neveiksmi pirmajā mačā un sērijā atjaunojot līdzsvaru (1-1).

Prienā "Žalgiris" negaidīti piedzīvoja zaudējumu (85:97), sērijā nonākot viena soļa attālumā no izkrišanas un nespēlēšanas "Final Four" turnīrā pirmo reizi BBL vēsturē. Otrās spēles pirmajā ceturtdaļā viesi sagādāja "Žalgirim" deja vu (25:18), tomēr spēles turpinājumā Aleksandra Trifunoviča vīri pārņēma iniciatīvu, pārslēdza aizsardzību Eirolīgas režīmā un puslaika pārtraukumā jau bija vadībā ar desmit punktiem (40:30).

Puslaika pārtraukumā Trifunovičs atrada īstos vārdus, lai motivētu Kauņas basketbolistus turpināt ar tādiem pašiem apgriezieniem. 22 punktu pārsvars (61:39) desmit minūtes pirms mača beigām deva Kauņai nelielu atslābumu, un "Rūdupis" noslēdzošajā ceturksnī uguņoja, gūstot 28 punktus. Spēles iznākumu gan tas nemainīja - "Žalgiris" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 85:67, izlīdzinot sērijā rezultātu 1-1.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās bija Mants Kalnietis un Mindaugs Kuzminsks, gūstot pa 12 punktiem katrs. Kalnietim arī sešas rezultatīvas piespēles. 11 punktus pievienoja horvātu aizsargs Marko Popovičs. Prienas komandas labā bijušais Rīgas VEFietis Arns Labucks iemeta 17 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Sērijas izšķirošā spēle norisināsies trešdienas vakarā Kauņā.

     [+] [-]

, 2012-03-23 21:36, pirms 12 gadiem
Es te tā skatos, ka Žalgirim rīt spēle pret Baltai iekš LKL un pēc tam parīt pret Rūdupi, nav tā kā bišķ par traku?

     [+] [-]

, 2012-03-23 21:42, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Es te tā skatos, ka Žalgirim rīt spēle pret Baltai iekš LKL un pēc tam parīt pret Rūdupi, nav tā kā bišķ par traku?
Robis berzē rokas