Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Flames" 51 metiens uzvarā pār "Coyotes"; "Blackhawks" šokē "Stars"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Flames" 51 metiens uzvarā pār "Coyotes"; "Blackhawks" šokē "Stars"
Patriks Keins gūst vārtus. Foto. AP.Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītas trīs regulārā turnīra spēles. Ņujorkas "Islanders" ar 2:1 uzvarēja Vinipegas "Jets", Kalgari "Flames" deviņu vārtu spēlē uzvarēja Arizonas "Coyotes", bet Čikāgas "Blackhawks" ar 4:3 pārspēja Dalasas "Stars".

Ņujorkas "Islanders" savā laukumā ar 2:1 pārspēja viesus no Vinipegas – "Jets". Uzvarētāju labā ar vārtu guvumiem atzīmējās Sebastians Aho un Simons Holmstroms.

• "Jets" rindās 500. spēli NHL aizvadīja Nikolajs Ēlers. Viņš ir vien trešais spēlētājs komandas vēsturē, kurš kopš 2011./12. gada sezonas sasniedzis šo robežu.

• Pirmo vārtu guvumā rezultatīvu piespēli atdeva Broks Nelsons. Viņš pie rezultativitātes punktiem ticis 14 no pēdējām 15 aizvadītajām spēlēm (11+8). Kopš Zvaigžņu spēles pārtraukuma tikai viņš deviņu maču laikā ticis pie 7+5 – tikai pieciem spēlētājiem šajā nogrieznī ir vairāk punktu.

• Iļja Sorokins "Islanders" vārtos atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem (96.2%). Kopš 2020./21. gada sezonas, kad Sorokins debitēja NHL, viņš aizvadījis 40 spēles, kurās ielaidis vienus vai mazāk vārtus. Šajā laika posmā tikai diviem vārtu vīriem šī bilance ir labāka.

Kalgari "Flames" pamatīgi nomētāja Arizonas "Coyotes" un tika pie panākuma ar 6:3. "Flames" spēlētāji spēles laikā izdarīja 51 metienu pa "Coyotes" vārtiem, kamēr pretinieki atbildēja ar 14 metieniem.

• Interesanti ir tas, ka pirmos vārtus spēlē guva "Flames", bet tad sekoja trīs "Coyotes" vārtu guvumi otrajā periodā. Kalgari hokejisti prata atspēlēties un trešajā periodā iznīcināja pretiniekus.

• Kalgari piekto reizi šosezon atspēlēja divu vai vairāk vārtu deficītu. Šosezon vairāk šādu atspēlēšanos ir tikai "Blackhawks", "Canucks" un "Ducks". "Flames" pirmo reizi kopš 2021. gada 16. janvāra realizēja trīs vairākumus vienā spēlē.

• Eliass Lindholms, kuram šajā spēlē 1+1, tika pie 500. rezultativitātes punkta karjerā. Šobrīd NHL ir aktīvi astoņi Zviedrijā dzimuši hokejisti, kuri ir sasnieguši šo robežu.

Čikāgas "Blackhawks" atspēlējās no 0:3 un izbraukumā ar 4:3 pārspēja Dalasas "Stars". Spēles beigās Dalasa bija tuvu tam, lai panāktu pagarinājumu, tomēr izlīdzinājuma vārti tika gūti pāris sekundes desmitdaļas pēc beigu sirēnas.

• Patriks Keins šajā spēlē iekrāja 2+1. Pēdējo četru spēļu laikā Keinam izdevies gūt septiņus vārtus un atdot trīs rezultatīvas piespēles. Karjeras laikā viņš 59. reizes atzīmējies ar diviem vai vairāk vārtiem spēlē. Komandas vēsturē tas ir ceturtais labākais rādītājs.

NHL rezultāti, 23. febrāris

SpēleRez.Trīs zvaigznes
Islanders – Jets2:1Sorokins (25;96.2%); Aho (1+0); Martins (0+1)
Coyotes – Flames3:6Linholms (1+1); Tofoli (1+1); Kellers (1+1)
Stars – Blackhawks3:4Domi (2+1); Keins (2+1); Bens (1+1)