Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" uzvar Cēsīs un regulārajā turnīrā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" uzvar Cēsīs un regulārajā turnīrā
"RTU/Inspecta"
Foto: floorball.lv

Šodien ar "RTU/Inspecta" uzvaru viesos pār "Cēsu alus/Lekrings" (6:5) noslēdzās Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas regulārais turnīrs. Līdz ar to studenti ar 67 punktiem kļuvuši par regulārā turnīra uzvarētājiem. Pirms tam "Ķekava" Ulbrokā ar 16:6 pieveica "Talsi/Triobet" florbolistus, pakāpjoties turnīra tabulā par vienu vietu - uz piekto pozīciju.

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā mačā starp komandām "Ķekava" un "Talsi/Triobet" jau pirmajā periodā tika gūti deviņi vārti. Lielākoties iemesls priekam bija ķekaviešiem, kuri izvirzījās vadībā ar 7:2. Otrajā trešdaļā abas pretinieces iemeta pa diviem vārtiem – 9:4, bet pēdējais periods vārtu gūšanas ziņā bija pirmā perioda atkārtojums – vēlreiz 7:2, bet visā spēlē pārliecinoša "Ķekavas" uzvara ar 16:6.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts Ainārs Juškēvičs, kurš guva 5 (4+1) punktus. Ar 6 (3+3) punktiem izcēlās Ēriks Akulovs, Aivja Hammera kontā četras rezultatīvas piespēles, bet 3 (1+2) punktus guva Matīss Jansons. Labākā spēlētāja gods Talsu komandā tika Haraldam Rozem, bet pa diviem punktiem guva Jānis Škutāns un Deivids Barkovskis. Pēc šī panākuma "Ķekava" ar 48 punktiem pakāpās uz 5.vietu turnīra tabulā, bet savu pretinieci izslēgšanas spēlēs uzzinās šovakar – tā būs Kocēnu "Rubene" vai "Cēsu alus/Lekrings". "Talsi/Triobet" finišējusi 13.vietā un nākamajā sezonā Virslīgā vairs nespēlēs.

"Cēsu alus/Lekrings" vārtsargs Normunds Krūmiņš: "Laukumā izgājām ar vienu mērķi - uzvarēt. Pirmajā periodā kontrolējām spēles gaitu, viss ritēja pareizajā virzienā. Turpinājumā pieļāvām vairākas rupjas kļūdas, kas ļāva "RTU/Inspecta" iespēlēties un pārņemt vadību. Trešās trešdaļas vidū ātri vien zaudējām divus vārtus, tāpēc nācās dzīties pakaļ. Jāuzteic pretinieku komandas vārtsargs, kurš vairākas reizes spēja glābt savu komandu no vārtu zaudējuma. Paši izvēlējāmies sev sarežģītāko ceļu, kas mums sāksies jau piektdien ar spēli pret "Ķekavu"."

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 23.februāris

"Ķekava" – "Talsi/Triobet" 16:6 (7:2, 2:2, 7:2)

Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Ēriks Akulovs 6 (3+3), Ainārs Juškēvičs 5 (4+1), Aivis Hammers 0 (0+4), Matīss Jansons 3 (1+2), Edžus Bunka 2 (2+0), Toms Mežotnis 2 (2+0), Gints Klēģers 2 (2+0), Ivars Dišereits 2 (0+2), Ivo Balodis 1 (1+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Jānis Liepa 1 (0+1), Ivars Karnītis 1 (0+1).
"Talsi/Triobet" – Jānis Škutāns 2 (2+0), Deivids Barkovskis 2 (1+1), Amirs Alsaids 1 (1+0), Helvis Gēgermanis 1 (1+0), Krišs Treimanis 1 (1+0), Edijs Ķīvītis 1 (0+1), Haralds Roze 1 (0+1).

Regulārā turnīra pēdējai spēlei starp "Cēsu alus/Lekrings" un "RTU/Inspecta" bija ārkārtīgi liela nozīme, jo tās rezultāts noteica visu četru līdervienību vietu sadalījumu turnīra tabulā, bet līdz ar to arī visu ceturtdaļfināla komandu pārus. Rīdziniekiem pietika ar vienu punktu, lai kļūtu par regulārā turnīra uzvarētājiem, otrajā vietā atstājot "Lielvārdi", cēsnieki tad finišētu trešajā vietā, bet Kocēnu "Rubene" – ceturtajā. Ja "Cēsu alus/Lekrings" iegūtu visus trīs punktus, tad par regulārā turnīra uzvarētāju kļūtu "Lielvārde".

Cēsīs notikušās spēles sākums ļoti veiksmīgs padevās mājiniekiem, kuri pirmo 12 minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 3:0. Pēc pirmā perioda rezultāts bija 3:1, bet otrās trešdaļas vidū piecu minūšu laikā trīs vārtus guva "RTU/Inspecta", pārņemot vadības grožus savās rokās – 4:4. Pēc otrā perioda 4:4. Pēdējā perioda vidū viesi izvirzījās vadībā ar 6:4. Līdz pamatlaika beigām "Cēsu alus/Lekrings" vienus vārtus atguva, tomēr laimīgu uzvaru ar 6:5 svinēja studenti. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Edgars Gailītis, kurš atvairīja 24 no 29 pretinieku metieniem, bet Cēsu komandā labākā spēlētāja gods tika Andrim Rajeckim.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 23.februāris

"Cēsu alus/Lekrings" – "RTU/Inspecta" 5:6 (3:1, 1:3, 1:2)

Metienu attiecība:
29:27 (8:6, 11:17, 10:4)
Rezultatīvākie:
"Cēsu alus/Lekrings" – Jānis Rajeckis 2 (1+1), Dāvis Vilders 1 (1+0), Mārtiņš Rajeckis 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Andris Rajeckis 1 (1+0), Ingus Laiviņš 1 (0+1), Kaspars Bernāts 1 (0+1).
"RTU/Inspecta" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Atis Blinds 2 (1+1), Andris Blumbahs 1 (1+0), Mārtiņš Lapsiņš 1 (1+0), Jānis Jansons 1 (1+0), Gvido Lauga 1 (0+1), Miķelis Dravnieks 1 (0+1).

Pēc finālsvilpes, kas atskanēja Cēsu sporta kompleksā, kļuva zināmi visi Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas izslēgšanas spēļu pāri. 1.vietas ieguvēja "RTU/Inspecta" ceturtdaļfinālā spēkosies ar Liepājas "Kuršiem", "Lielvārde" tiksies ar "Bausku", "Rubene" – ar FK "Rīga", bet "Cēsu alus/Lekrings" – ar "Ķekavu". Izslēgšanas spēles sāksies jau nākamās nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
floorball.lv