Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Tampa Bay Times apskatnieks: "Gudļevskis vēl nav gatavs NHL līmenim"

Tampa Bay Times apskatnieks: "Gudļevskis vēl nav gatavs NHL līmenim"
Ķristers Gudļevskis atlētiskā špagatā novērš Kanādas uzbrucēja Krisa Kunica mēģinājumu gūt vārtus
Foto:The Canadian Press/Press Association Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas „Lightning” vārtsargu treneris Francs Žans vietējam laikrakstam "Times" norādījis, ka, lai cik lielisks nebūtu bijis Gudļevska sniegums Latvijas izlasē, viņam tomēr vēl jāaizvada daudz spēļu, lai sagatavotos NHL līmenim.

„Jūs mani variet ļoti bieži dzirdēt runājot par vārtsargu attīstības gaitu,” sarunā ar „Tampa Bay Times” hokeja apskatnieku Deimianu Kristodero saka vārtsargu treneris Francs Žans. „Es to nedaru tāpēc vien, ka tā ir pieņemts runāt. To daru tāpēc, ka tā ir realitāte. Vārtsargam ir jāiziet noteikts attīstības process. Jānospēlē daudzas spēles, lai gūtu iespēju uzspēlēt NHL, un jānospēlē ļoti daudzas spēles, lai kļūtu par stabilu NHL vārtsargu.”

„Mums ir jāatstāj Kristers Gudļevskis šajā attīstības procesā un jāpārliecinās, ka viņa izaugsme iet pareizajā virzienā,” par Gudļevska vietu NHL piesardzīgi izsakās Žans, tiesa, atgādinot, ka maču pret Kanādas izlasi tomēr nevajadzētu tik vienkārši norakstīt: „Tā spēle viņam droši vien bija kā atklāsme, proti, „Neesmu nemaz tik tālu”. Tas varētu palīdzēt noslēgt sezonu ar „Crunch” ar apziņu, ka viņš ir spējīgs vienatnē mainīt spēles gaitu.”

Šobrīd Gudļevskis ir atgriezies Tampabejā un joprojām ir „Lightning” kluba rīcībā, tiesa, kā vēsta iepriekš pieminētais kluba apskatnieks Kristodero, tad latviešu vārtsargs ir tikai kā apdrošinājums gadījumā, ja ierastais rezerves vārtsargs Andešs Lindbeks laikus neatgriežas no savainojuma. Pēc Lindbeka atgriešanās Gudļevskis tiks nosūtīts atpakaļ uz AHL, kur, kā uzskata Kristodero, pavadīs arī nākamo sezonu.

„Lightning” apskatnieks norāda, ka ar 33 spēlēm Ziemeļamerikas līgās gluži vienkārši ir par maz, lai sagatavotos NHL līmenim, un uzskatīt, ka viena veiksmīgi aizvadīta spēle olimpiādē to maina, ir tuvredzīgi. Analizējot latviešu vārtsarga sniegumu, Kristodero kā plusus norāda milzīgo uzvaras kāri, bezbailību un eksplozivitāti, taču atzīst, ka Gudļevskim vēl jāpiestrādā pie ripas apstrādes ar nūju.

„Lightning” atsāks komandas treniņus pirmdien, bet tās pirmais mačs pēc olimpiādei veltītās NHL pauzes paredzēts ceturtdien pret Nešvilas „Predators”.

Izmantotie resursi:
Lightning goalie Kristers Gudlevskis not ready...


, 2014-02-23 23:42, pirms 10 gadiem
4emsis rakstīja: Ieteiktu noskatīties ierakstu Latvija - Kanāda un tad kko dir*t
pēc vienas spēles neko nevar spriest par spēle'tāju
, 2014-02-23 23:43, pirms 10 gadiem
Pilnībā piekrītu apskatniekam. Visam savs laiks. Ticu, ka NHL Gudļevski sagaida laba nākotne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-23 23:49, pirms 10 gadiem
Pilniigi normaals viedoklis. Arii peec Latvijas futbola izlases uzvaras paart Turciju, nebija gluzhi taa, ka visa komanda dabuuja liigumus Premjerliigaa un taa taalaak
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2014-02-23 23:53, pirms 10 gadiem
belluschi rakstīja: Pilnībā piekrītu apskatniekam. Visam savs laiks. Ticu, ka NHL Gudļevski sagaida laba nākotne.
Es gan viņam īsti nevaru piekrist. Neesmu gan lasījis orģinālo rakstu angļu valodā (lai saprastu interpetāciju), bet viņa teiktajā nav īsti loģikas. 33 spēles ziemeļamerikas līgās ir par maz? Kāpēc tad Carey Price pēc junioriem AHL līmenī ir aizvadījis daudz mazāk spēles, lai būtu gatavs? Tas, ka pats spēlētājs kautkādu iemeslu dēļ var nebūt gatavs ir viens, bet vispārīgi ņemot ir precedenti, kad spēlētājs ir gatavs uzreiz un ir reizes, kad viņš tā arī nekad nav gatavs vai viņa kandidatūra konkurences dēļ netiek izskatīta!
, 2014-02-23 23:55, pirms 10 gadiem
pernambucano rakstīja: Tas apskatnieks pats labākajā gadījumā ir hokeju uz aizsalušas peļķes spēlējis!
Vairums NHL treneru arī!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-24 00:02, pirms 10 gadiem
Neko jaunu jau nepateica, vēl smagi jāstrādā, lai vispirms tiktu un pēctam arī nostiprinātos nhl.
, 2014-02-24 00:02, pirms 10 gadiem
Komentārs pie bildes ģeniāls Gudļevskis bija lielisks, jā, bet šajā epizodē Kunitz tukšu vārtu priekšā trāpīja pa pārliktni
, 2014-02-24 00:03, pirms 10 gadiem
pernambucano rakstīja: Tas apskatnieks pats labākajā gadījumā ir hokeju uz aizsalušas peļķes spēlējis!
Tu spēlē NHL?
, 2014-02-24 00:04, pirms 10 gadiem
Nedaudz no statistika:
Nedaudz mazāk kā 5% vārtsargu, kuri tikuši draftēti 5.kārtā vai vēlāk ir aizvadījuši NHL vairāk kā 60 spēles!

Arī ar Kristeru pa lielam neviens tā īsti nerēķinās kā stabilu NHL vārtsargu - visu izsaka talants! Tālāk jau nāk darba spējas un attīstības līkne! Protams, viņi patur galvā, ka tomēr no šī zēna var sanāk lietaskoks (5% iekļauties), un tāpēc ar viņu kārtīgi strādā!
, 2014-02-24 00:08, pirms 10 gadiem
Viens no Tampas lielā krēsla cilvēkiem vienā intervijā teica, ka Gudļevskis aizvadīja lielisku maču pret Kanādu, bet tā noteikti nebija perfektā spēle, jo 1.vārti bija uz viņa sirdsapziņas (disbalancs), kā arī otros varēja neielaist - vēl daudz jāstrādā!

Amīši parasti mētājas ar pieklājības frāzem u.t.t, bet šeit gan tā konkrēti pasakas kas un kā!
, 2014-02-24 00:10, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Carey Price ir kanādietis, kurš pirms tam aizvadījis daudz spēļu WHL, Gudlevskis Dinamo Riga praktiski netika pie spēlēšanas, tāpēc lēciens NHL šobrīd būtu par ātru
Piekrītu, bet tas apskatnieks Gudļevska neiespēlēšanu NHL noraksta pilnīgi uz nepamatotām lietām. Carey Price bija tikai kā viens no piemēriem. Gudļevska gadījumā tas noteikti ir pieredzes trūkums, kuru viņš konpensē spēlējot AHL, OG, PČ. Negribas viņam piekrist, ka ir kautkāds zināms spēļu skaits pēc kura Gudļevskis būs gatavs. Ko tas apskatnieks teiktu, ja Gudļevsksi lielāko daļu mačus AHL būtu nostāvējis sausā? Un ko nākamsezon Tampas sistēmā darīs Vasiļevskis?
, 2014-02-24 00:13, pirms 10 gadiem
A ko viņs teiks par karali Henriku, kas finala 3 ripas ielaida?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-24 00:27, pirms 10 gadiem
Vēl viens plašāks raksts par Gudļevski:
Kristers Gudlevskis and the magic Olympic...
, 2014-02-24 00:33, pirms 10 gadiem
Pilnīgi loģiski. Tas būtu kaut kas no fantastikas, ja jau nākamajā sezonā Gudis tiktu regulāri uzspēlēt NHL! Augstākais, uz ko šobrīd mērķēt, - stabils 1.nr AHL ar iespējām ieģērbties Bolts maikā traumu gadījumā un pārākās sakritības rezultātā dabūt arī uzspēlēt pāris spēles.
, 2014-02-24 00:35, pirms 10 gadiem
One game doesn't make a career, as Lightning Head Coach Jon Cooper reminded us, even when it's a game like that one. It was far from a perfect game. Both the goals occurred on goaltender error--the first when he fell trying to recover to his left and the other when he failed to track and square up to the 53rd shot he'd faced that day. They were the kinds of mistakes made by young and tired goalies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-24 00:56, pirms 10 gadiem
pilniigi normaals viedoklis,tak paskataties kaa Gudi speeleeja shogad zemaakajaas liigaas,bija ok,bet ne jau zvaigznes no debesiim ceela un tagad peec vienas ideaalas speeles teikt,ka vinjam uzreiz jaaiet NHL komandas vaartos????Jaapriecaajas jau par to vien,ka jau pirmajaa sezonaa otrpus diikjim vinju izsauc uz lielo komandu
, 2014-02-24 01:13, pirms 10 gadiem
A.V.A.N.G.A.R.D rakstīja: Es gan viņam īsti nevaru piekrist. Neesmu gan lasījis orģinālo rakstu angļu valodā (lai saprastu interpetāciju), bet viņa teiktajā nav īsti loģikas. 33 spēles ziemeļamerikas līgās ir par maz? Kāpēc tad Carey Price pēc junioriem AHL līmenī ir aizvadījis daudz mazāk spēles, lai būtu gatavs? Tas, ka pats spēlētājs kautkādu iemeslu dēļ var nebūt gatavs ir viens, bet vispārīgi ņemot ir precedenti, kad spēlētājs ir gatavs uzreiz un ir reizes, kad viņš tā arī nekad nav gatavs vai viņa kandidatūra konkurences dēļ netiek izskatīta!
Tādi kā Praiss ir dzimuši talanti. Viņi jau no bērna kājas bija paredzēti augstākajam līmenim un visu dzīvi to ir apzinājušies. Morāli viņi ir daudz gatavāki visam un nesalūzt tik vienkārši!
Gudļevskis pagājušosezon vēl aizvadīja HK Rīga formā, bet tagad - AHL, NHL beņķis un fantastiska spēle olimpiādē. Nedrīkst par viņu priecāties par agru, jo, ja kaut kur kaut kas noiet greizi un tā spēle kaut kur nolūzt viņam, tad ir liela iespējamība, ka džeks pats salūzīs morāli...
Lai to nepieļautu, ir jāiziet tai spēļu praksei cauri, ir jāiziet vismaz 1 pilna sezona caur AHL, lai gan viņam pašam, gan visiem pārējiem būtu pilnībā skaidrs, kas viņš ir uz pārējo fona. Tas jau nekas - puisim ar darba ētiku viss kārtībā un pamats ir labs - tas tikai nozīmē, ka NHL arī nekur neizpaliks. Agri vai vēlu, bet viņš tur tiks. Svarīgi ir tas - vai kā pirmais, otrais vārtsargs, cik ilgi, cik bieži utt...
, 2014-02-24 01:21, pirms 10 gadiem
A.V.A.N.G.A.R.D rakstīja: Piekrītu, bet tas apskatnieks Gudļevska neiespēlēšanu NHL noraksta pilnīgi uz nepamatotām lietām. Carey Price bija tikai kā viens no piemēriem. Gudļevska gadījumā tas noteikti ir pieredzes trūkums, kuru viņš konpensē spēlējot AHL, OG, PČ. Negribas viņam piekrist, ka ir kautkāds zināms spēļu skaits pēc kura Gudļevskis būs gatavs. Ko tas apskatnieks teiktu, ja Gudļevsksi lielāko daļu mačus AHL būtu nostāvējis sausā? Un ko nākamsezon Tampas sistēmā darīs Vasiļevskis?
Nu bet tur jau arī ir tas āķis - būtu viņš nostāvējis lielāko daļu spēļu sausā AHL, sen jau būtu NHL kādā komandā!
Bet tā nav! Un tā kā tas līmenis statistiski ir redzams, džeks vēl ir jāsagatavo NHL'am. Jo statistika jau nav nekāda super-truper.
Saprotu, ka tev nepatīk tas princips, ka ir jābūt kaut kādam spēļu daudzumam visiem spēlētājiem AHL'ā, lai tiktu pie NHL laukuma. Taču tā nav. Gudļevskis, Praiss - tie tomēr ir dažādi līmeņi(un bija arī, kad Praiss bija Gūdija vecumā), tāpēc arī tam jāiet cauri.

P.S. Man arī nešķiet slikta doma, ja Gūdiju varētu aizmainīt moška kaut kur. Ideālā variantā uz komandu, kur ir pirmais vārtsargs ir gana stabils veterāns (ap 33-35), otrajam - trūkst stabilitātes.
Jo Tampā tak Bišopam vēl gara un tāla tā nākotne izskatās.
, 2014-02-24 03:29, pirms 10 gadiem
Gudļevskim vēl pāris sezonas AHL jāspēlē, tas kā minimums un tikai tad, labākajā variantā, ja sevi pierādīs, iekļausies NHL. Tā ir realitāte.
Nav viņš diemžēl nekāds ūber krutais, lai tagad Tampa vai kāda cita komanda viņu zīmētu savās shēmās kā pamatvārtsargu. Tuvākajās sezonās viņš vienkārši neatbilst nevienas komandas prasībām, jo kā pirmo viņu neviens neredz, bet priekš otrā pārāk jauns, lai marinētu bez spēļu prakses. Tāpēc jau ir runa par AHL, kur iziet praksi.

NHL tikai augstie drafti sāk ļoti agri un tādu nav daudz. Vēl vairāk ir tie, kuri tur sāk 23-25g. vecumā. Nemaz jau nerunājot par kopējo konkurenci. Mēs jau paņem tikai tās dažas sausās spēles AHL, vienu spēli OS un gribam uzcept NHL zvaigzni. Daudziem viņa vienaudžiem var šādi izlobīt. Vēl arī tāda lieta jāņem vērā, ka pēdējā laikā komandas sāk nebaidīties ņemt vārtsargus pa taisno no Eiropas, nebūt ne AHL uzreiz ir garants, ka esi nākamais.
, 2014-02-24 06:41, pirms 10 gadiem
jāpiestrādā pie notvertiem metieniem, ne tikai jāatsit vārtu priekšā...

ceru, ka viss izdosies un būs mums pirmais vārtusargs izlasē un NHL
, 2014-02-24 07:48, pirms 10 gadiem
armandsrulz rakstīja: Zinu daudziem nepatiks mans viedoklis, bet pēc ši raksta var spiest, ka Gudļevski tā īsti nerāķinās Tampā, līdz ar to Gudlevskim ir tikai 3 ceļi,

1>turpināt censties un cīnīties lai ieklūtu Tampā kā 2 numurs, tas aizņems pāris sezonas, bet pieredzi AHL gūs lielu

2> Lūgt lai viņu aizmaina uz vājāku klubu kā Buffalo, kur ir lielas iespejas jau šagot uzspēlēt NHL un kļut par komandas 2 vārtsargu, pluss tur ir Nolans viņs zina kā Gudļevski izmantot un tur ir Girgensons, kā saka bariņa jautrāk

3> Manuprāt visreālakais un pēc intervijas var noprast, ka Gudļevskis aizvadīs ļoti daudz spēļu AHL iegūs ļoti lielu praksi teiksim 2-3 sezonās, tiekot pie pāris spēlēm NHL šo sezonu laikā, līdz ar to tā arī nespēs nostabilizēties NHL pārcelsies uz Eiropu teiksim Rīgas Dināmo

Pēc apskatnieka teiktā 3.varians visreālākasi, protams Es ceru ka ka notiks pirmais un pazīstot Gudļevska rakstu un talantu, tas ir iespējams, bet kā saka dzīve rādīs, viss tikai ar laiku
Diez vai Buffalo ir tas labaakais variants, jo tur jau ir 2 labi vaartsargi...
, 2014-02-24 08:20, pirms 10 gadiem
A.V.A.N.G.A.R.D rakstīja: Es gan viņam īsti nevaru piekrist. Neesmu gan lasījis orģinālo rakstu angļu valodā (lai saprastu interpetāciju), bet viņa teiktajā nav īsti loģikas. 33 spēles ziemeļamerikas līgās ir par maz? Kāpēc tad Carey Price pēc junioriem AHL līmenī ir aizvadījis daudz mazāk spēles, lai būtu gatavs? Tas, ka pats spēlētājs kautkādu iemeslu dēļ var nebūt gatavs ir viens, bet vispārīgi ņemot ir precedenti, kad spēlētājs ir gatavs uzreiz un ir reizes, kad viņš tā arī nekad nav gatavs vai viņa kandidatūra konkurences dēļ netiek izskatīta!
Atradi ar ko salīdzināt. Pietam Praiss bija jau atspēlējies junioros.
, 2014-02-24 08:22, pirms 10 gadiem
A.V.A.N.G.A.R.D rakstīja: Piekrītu, bet tas apskatnieks Gudļevska neiespēlēšanu NHL noraksta pilnīgi uz nepamatotām lietām. Carey Price bija tikai kā viens no piemēriem. Gudļevska gadījumā tas noteikti ir pieredzes trūkums, kuru viņš konpensē spēlējot AHL, OG, PČ. Negribas viņam piekrist, ka ir kautkāds zināms spēļu skaits pēc kura Gudļevskis būs gatavs. Ko tas apskatnieks teiktu, ja Gudļevsksi lielāko daļu mačus AHL būtu nostāvējis sausā? Un ko nākamsezon Tampas sistēmā darīs Vasiļevskis?
NHL pa lielam mēram ir vienalga ko tu dari PČ vai OS.
, 2014-02-24 08:49, pirms 10 gadiem
gribētos dzirdēt ko par šo saka Artūrs un Pēteris.
, 2014-02-24 09:05, pirms 10 gadiem
Elementāri gatavo sabiedrību Gudļevska transfēram. Domāju, ka drīz sekos darījums.
, 2014-02-24 09:10, pirms 10 gadiem
4emsis rakstīja: Ieteiktu noskatīties ierakstu Latvija - Kanāda un tad kko dir*t
un tad arī spēli pret zviedriju... nepietiek ar vienu lielisku spēli un pat tajā divi vienīgie vārti tika ielaisti kristera kļūdu dēļ.
, 2014-02-24 09:18, pirms 10 gadiem
kino rakstīja: Atradi ar ko salīdzināt. Pietam Praiss bija jau atspēlējies junioros.
Brobrovskis pa taisno no Krievijas uzreiz NHL.
, 2014-02-24 09:25, pirms 10 gadiem
Tas viss ir mēsls. Pagājušogad ap šo laiku Gūdija vispār neviens nekādu nākotni nesolīja vai arī rakstīja, ka būs kārtējais Enkuzēna variants.

Kāds lēciens nepilna gada laikā!!!
Ļoti laba sezona MHL>izsaukums uz izlasi un veiksmīga spēle izlasē>līgums ar NHL komandu>veiksmīga spēle ECHL un pacelšanās uz AHL>diezgan vieksmīga spēle AHL>vairāki izsaukumi uz Tampu, pagaidām vēl bez spēlēm>izcila spēle OS un 1:2 pret Kanādu.
Viss iet savu gaitu, nav ko pārfanoties, priecē, ka līdz šim Gūdijs savas lielās iespējas ir izmantojis, pagaidām viss iet uz augšu.
Izšķirošo vārtu guvējs Evans Būšārs. Foto: Cody McLachlan/AFP/Scanpix
34

"Canucks" līdz priekšpēdējai minūtei atgūstas no 0:2, taču ielaiž pašā galotnē

Rietumu konferences pusfinālā divu uzvaru pārsvaru neizdevās iegūt Vankūveras "Canucks" vienībai, kura izbraukumā trešajā trešdaļā atspēlējās no 0:2, taču nepilnas 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida izšķirošo ripu, piekāpjoties (2:3) Edmontonas "Oilers".
Morgana Gīkija vārtu guvuma mirklis. Foto: Boston Bruins

"Bruins" sakož zobus un rod spēku nepieļaut Floridas tikšanu konferences finālā

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju paildzināja Bostonas "Bruins", kura šonakt izbraukumā pieveica (2:1) Floridas "Panthers" hokejistus.
Valērijs Ničuškins. Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix
2

''Avalanche'' uzbrucējs neiztur narkotiku testu un tiek diskvalificēts uz sešiem mēnešiem

NHL paziņojusi, ka atkārtoti spēlētāju palīdzības programmā ievietots Kolorādo ''Avalanche'' uzbrucējs Valērijs Ničuškins, kurš tādējādi hokeju nespēlēs vismaz pusgadu, turklāt šajā periodā nesaņems algu. Tiek ziņots, ka deviņus vārtus guvušais spēlētājs Stenlija kausa izcīņā nav izturējis narkotiku testu.