Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Vismanei divi ceturtdaļfināli Vācijā, Marcinkevičai viens Singapūrā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vismanei divi ceturtdaļfināli Vācijā, Marcinkevičai viens Singapūrā
Daniela Vismane, Foto: Elizabeth Bai/Tennis Australia

Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkeviča trešdien zaudēja "ITF World Tennis Tour" W25 turnīrā Singapūrā, bet valsts ceturtais numurs Daniela Vismane Štutgartes W15 sacensībās ceturtdaļfinālā iekļuva gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Ranga 277. vietā esošā Marcinkeviča 1. kārtas mačā Singapūrā uz "hard" seguma ārā ar 3:6, 3:6 zaudēja Austrijas pirmajai raketei Barbarai Hāsai (WTA 187.), pret kuru viņai tagad ir 0-4 bilance. Diāna decembrī bija ļoti tuvu Hāsas uzvarēšanai Mumbajas W25 turnīra finālā, kad izšķirošajā setā bija vadībā ar 5:2, tomēr titulu neiegūstot, jo zaudēja ar 6:0, 3:6, 5:7.

Marcinkeviča un Horvātijas tenisiste Lea Boškoviča dubultspēļu turnīra ievadā ar 6:0, 6:1 sagrāva "wild card" saņēmušo Taizemes un Singapūras duetu Nudnida Luangnama/Izabella Tana. Diāna ar pārinieci biju tuvu "sausajai" uzvara, vienīgo geimu zaudējot, kad pretinieču komanda servēja pie 0:6, 0:5.

Diāna otro nedēļu pavada Singapūrā, kur viņai pagājušajā nedēļā bija neveiksmīgs starts – vienspēļu turnīrā zaudējums kvalifikācijā, bet dubultspēlēs kopā ar Aleksandru Kadancu sasniegts ceturtdaļfināls, kas netika spēlēts rumānietes problēmu dēļ. Marcinkeviča pagājušajā nedēļā kopā ar Kadancu šodienas pretinieces sagrāva ar 6:2, 6:2.

Marcinkeviča šonedēļ vienspēļu rangam ieguva vienu punktu, bet dubultspēļu ieskaitē nopelnījusi deviņus. Viņa nākamajā nedēļā plānojusi doties uz W25 turnīru Indijā, bet pēc tam jābūt Latvijas izlases sastāvā "Fed Cup" Pasaules otrās grupas mačā pret Slovākiju, kas 9. un 10. oktobrī notiks Rīgā.

Tur mūsu komandā būs arī reitinga 640. numurs Vismane, kura šonedēļ spēlē Štutgartē uz "hard" seguma telpās. Daniela vienspēļu turnīra 2. kārtā ar 6:1, 5:7, 6:2 uzvarēja divus gadus jaunāko Francijas tenisisti Obani Drogē (16), kura pašreiz rangā neatrodas, bet viņas rekords ir 969. vieta. Vismane 2. setā nenosargāja breika pārsvaru, tāpēc bija jāspēlē vēl viens sets.

Vismane dubultspēlēs startē kopā ar Luksemburgas tenisisti Eleonoru Molinaro. Viņas 1. kārtā divu neizsētu komandu mačā ar 6:1, 6:2 apspēlēja Francijas un Vācijas pāri Evita Ramiresa/Nastasja Mariana Šunka.

Vienspēļu ranga 432. vietā esošā Vismanes vienaudze Molinaro būs viņas pretiniece rīt gaidāmajā ceturtdaļfinālā. Daniela šonedēļ nopelnījusi 12 ITF ranga punktus. W15 turnīros no 2019. gada WTA punktus nevar iegūt.