Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Pēdējo gadu telpu futbola antirekorda īpašnieki: "Pieredzējušie atteicās spēlēt kopā ar jaunajiem"

Ints Megnis
Ints Megnis

Pēdējo gadu telpu futbola antirekorda īpašnieki: "Pieredzējušie atteicās spēlēt kopā ar jaunajiem"
Foto: Latvijas Telpu futbola asociācija

Jauno telpu futbola spēlētāju iegūtā pieredze ir vērtīgāka par milzīgo rezultātu uz tablo, pēc otrdien aizvadītās Virslīga sspēles, kurā "Monarhs" ar rezultātu 3:21 kapitulēja "New Project" vienībai, saka zaudētāju vienības vadītājs Artis Cīrulis.

Pēdējo 10 gadu laikā Latvijas telpu futbola augstākajā līgā šis bija tikai otrais gadījums, kad kāda komanda pretinieku vārtos sasit 20 vārtus. Pirmais datējams ar 2015. gada 19. decembri, kad futbola klubs "Nikars" ar 20:0 Salaspilī pieveica RTU/"Madona" FK futbolistus. Kā intervijā atklāj Cīrulis, viņa organizācija vien pērnā gada beigās jau sezonas laikā pārņēmusi klubu "Monarhs", bet tā pieredzējušie spēlētāji atteikušies no došanās laukumā vienā komandā ar U19 vecuma jauniešiem.

Kā dažos vārdos var raksturot vakardienas spēli?
Jau pirms spēles apzinājāmies, ka tā [sagrāve], visticamāk, arī varētu būt. To sapratām brīdī, kad "Monarha" pieredzējušie spēlētāji atteicās spēlēt kopā ar jauniešiem. Līdz ar to pēdējā mirklī vajadzēja papildināt sastāvu ar vēl dažiem futbolistiem. Knapi paspējām to izdarīt. Esam priecīgi, ka vispār varējām savākt sastāvu un doties laukumā. Par pašu spēli runājot... Jāsaka, ka U19 vecuma puišiem līdz šim nav bijuši tāda līmeņa mači. Šo septiņu jauniešu iegūtā pieredze ir vērtīgāka par rezultātu uz tablo. Izdarot pareizos secinājumus, atlikušās spēles pret Rēzekni un Jēkabpili nospēlēsim labāk.

Vēl sestdien laukumā bija daudzi pieredzējušie futbolisti...
Jau tad, kad pārņēmām komandu, nācām ar vīziju piesaistīt vismaz četrus jauniešus. To sacījām Latvijas Telpu futbola asociācijai (LTFA) un "Monarha" tā brīža vadībai un spēlētājiem, jo tas ir tas veids, kā mūsu futbolam ir jāattīstās...

Divas stundas līdz pirmajai spēlei pret "Rabu" nezinājām, kāds un vai vispār būs "Monarha" sastāvs. Steidzami pieteicām vairākus futbolistus, lai mums būtu rezerve. Šonedēļ mūs stādīja fakta priekšā: vai nu spēlē "Monarha" džeki, vai nu spēlē tikai mūsu futbolisti un jaunieši. Sapratām, ka nevēlamies atkāpties no savas vīzijas. Vispirms gan piedāvājām "Monarha" spēlētājiem dažādas opcijas. Piemēram, izveidot atsevišķu jauniešu maiņu, taču saņēmām kategorisku atteikumu... Tāpēc arī tāds rezultāts.

Kāpēc un kā pārņēmi SK "Monarhs" komandu?
Te jāsāk no paša sākuma. Pirms gada ar domubiedriem nodibinājām biedrību "Warriors", kuras sākotnējā doma bija futbola skolas izveide. Šobrīd esam trīs domubiedri, kuri vēlas attīstīt futbolu. Viens no pirmajiem projektiem saistījās ar lielā futbola stadiona [provizoriski un 2-3 tūkstošiem skatītāju vietām] celtniecību Juglā. Tomēr šeit netikām pie finansējuma un nesaņēmām atbalstu no Latvijas Futbola federācijas. Stadiona ieceri apturējām un turpinājumā sākām rīkot dažāda veida turnīrus. Piemēram, svētdienas minifutbola sacensības "Elektrum" Olimpiskajā centrā. Organizējām arī dažus vienas dienas labdarības turnīrus.

Rudenī sāka pienākt informācija, ka dažiem telpu futbola Virslīgas klubiem rodas problēmas un tie var beigt pastāvēt. Tas viss gan baumu līmenī. 30. decembrī saņēmām informāciju, ka SK "Monarhs" ir iesniedzis dokumentu, kur lūdz izslēgt viņus no Virslīgas čempionāta. Tās pašas dienas vakarā tikāmies ar LTFA prezidentu Vadimu Ļašenko un izpilddirektoru Jāni Nartišu, lai apzinātu risinājumus "Monarha" pārņemšanai. Gada sākumā bija jānokārto vairāki juridiskie jautājumi, lai komanda varētu turpināt dalību čempionātā.

Kā radās sadarbība ar TFK "Salaspils" klubu pret "New Project" spēlēja vairāki Salaspils kluba jaunieši - aut.?
Šeit nospēlēja personīgā pazīšanās ar salaspiliešu treneriem. Izdomājām, ka varētu dot iespēju viņu jauniešiem stažēties Virslīgas komandā. Kā nekā vairāki TFK "Salaspils" spēlētāji pārstāv Latvijas U19 izlasi. Savā starpā vienojāmies sestdienas [19.01.] spēles laikā. Otrdien [22.01.] kļuva skaidrs, ka "Monarhs" vairs nedos mums savus spēlētājus, bet "Salaspils" panāca pretī, atrodot vēl divus jauniešus, lai mēs varētu aizpildīt pieteikumu un aizvadīt maču.

Vai atlikušajās divās spēlēs ir pamats gaidīt labākus rezultātus?
Tagad treniņu procesu vadīs Salaspils treneris Aleksandrs Benskis. Kopā ar viņu jauniešiem trenēsies pieci vai seši spēlētāji, kuri nāk no manas puses. Atlikušajos mačos centīsimies panākt savstarpējo sapratni par izspēlēm un izveidot stabilas maiņas.

Kāda šobrīd vīzija attiecībā uz nākamo sezonu?
Jau tagad mums ir uzsākta sadarbība ar Maltas telpu futbola akadēmiju. Tāpat ir vienošanās par sadarbību ar Anglijas un Kipras komandām, kā arī notiek pārrunas ar beļģiem un poļiem. Vēlamies rast stažēšanās iespējas Latvijas jauniešiem. Tāpat plānojam vasarā uzrīkot vienu elites telpu futbola turnīru, kas palīdzētu mūsu valsts čempioniem sagatavoties Čempionu līgas sacensībām. Vai nākamsezon spēlēsim zem "Monarhs" nosaukuma? Nē. Visticamāk, Virslīgas komanda sauksies "Warriors". Iespējams, piesaistīsim sponsoru, kura vārds arī būs jaunās komandas nosaukuma sastāvdaļa.

Izmantotie resursi:
LTFA

     [+] [-]

, 2019-01-23 18:25, pirms 5 gadiem
vai tad monarham ir garantēta vieta nākamgad augstākajā līgā, īsti gan nezinu reglamentu ?

     [+] [-]

, 2019-01-23 19:09, pirms 5 gadiem
Labvakar, vecie monarha āži! ienācu pateikt, ka jums ir jāiet sūkāties un nemaz netaisos iedziļināties jūsu bērnudārza problēmās. LOhi.
Jaunieši ir mūsu nākotne, bet jūs sev kapakmeni pasūtījāt

     [+] [-]

, 2019-01-23 19:10, pirms 5 gadiem
Pieredzējušie negribēja ar jaunajiem spēlēt kopā, jo nevarētu savus toto trikus izspēlēt?

     [+] [-]

, 2019-01-23 19:11, pirms 5 gadiem
puslaiks rakstīja: Pieredzējušie negribēja ar jaunajiem spēlēt kopā, jo nevarētu savus toto trikus izspēlēt?
..vnk ir arī tāda mēs lu kategorija. Pat sportisu vidū. Tas man liels pārsteigums.