Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salmane ar 18 vārtiem kaldina Salaspils Sporta skolas uzvaru pār Jēkabpils kolēģēm

Rolands Eliņš

Salmane ar 18 vārtiem kaldina Salaspils Sporta skolas uzvaru pār Jēkabpils kolēģēm
Foto: Elvijs Ozoliņš

LETA. Salaspils Sporta skolas (SS) komanda otrdien Latvijas sieviešu virslīgas trešā apļa pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 39:34 (20:16) pārspēja Jēkabpils Sporta skolu, svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Dueli nedaudz veiksmīgāk iesāka Jēkabpils komanda, iegūstot divu vārtu pārsvaru (2:0, 3:1, 4:2), bet pamazām iniciatīva pārgāja mājinieču pusē, kuras pēc Renātes Salmanes kārtējiem vārtiem pirmoreiz izvirzījās vadībā – 7:6. Jau pirmajā puslaikā Salmane guva 13 vārtus un lielā mērā pateicoties viņai Salaspilij jau puslaika gaitā izdevās iekrāt pat +6. Puslaiku mājinieces noslēdza ar četru vārtu pārsvaru – 20:16.

Otrais puslaiks iesākās ar vēl diviem Salmanes vārtiem, ļaujot salaspilietēm atkal panākt +6, bet vēlāk, 40.minūtē, pēc Ineses Umjarovas metiena mājinieces atrāvās arī līdz +8 (29:21). Jēkabpils atbildēja ar vairākiem Simonas Ārmanes, Gitas Kaulakanes un Jūlijas Damenauskas vārtiem, piecas minūtes līdz spēles beigām pietuvojoties triju vārtu attālumā (35:32). Tomēr uzvaru Salaspils neatdeva, nosargājot panākumu – 39:34. Salaspilietēm tas bija ceturtais panākums pēc kārtas un sestā uzvara pēdējās septiņās spēlēs.

Uzvarētājām ar 18 gūtiem vārtiem izcēlās Renāte Salmane, kamēr deviņas bumbas pretinieču vārtos ieradīja Inese Umjarova. Viešņām rezultatīvākā ar desmit precīziem metieniem bija Simona Ārmane.

Latvijas sieviešu virslīgā šī bija pirmā spēle pēc vairāk nekā mēneša pārtraukuma. Decembra vidū handbolistes cīnījās par Latvijas Handbola federācijas (LHF) prezidenta kausu, finālā Stopiņu NHK komandai ar 25:24 pārspējot Dobeles REIR vienību.

Virslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 21 punktu 12 spēlēs ir iepriekšējās sezonas čempione Stopiņu NHK, bet tai trīs punktus zaudē 13 mačus aizvadījusī Jēkabpils SS komanda. Tikmēr trešā ar 15 punktiem ir Ludzas "Latgols", kas par punktu apsteidz Dobeles REIR un Salaspils SS komandas, kuras aizvadījušas attiecīgi 12 un 13 mačus.

Tikmēr LSPA kontā ir četri punkti, bet vienīgā bez punktiem joprojām ir LAT-2002/"Dobele".

Šosezon sieviešu virslīgā sešām pērn startējušajām komandām (Stopiņu NHK, Dobeles REIR, Ludzas "Latgols", Salaspils Sporta skola, Jēkabpils Sporta skola un LSPA) pievienojusies arī Latvijas junioru izlases bāzes komanda LAT-2002/"Dobele", kas čempionātā piedalās bez vietas izcīnīšanas tiesībām, startējot tikai pirmajā čempionāta posmā.

Sieviešu virslīgā komandas regulārajā turnīrā aizvadīs trīs apļus. Izslēgšanas turnīra pusfinālam automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai (neskaitot jaunatnes izlases rezultātu), aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Iepriekšējā sezonā virslīgas ieviešu turnīrā triumfēja Stopiņu NHK komanda, dramatiskā finālsērijā ar 2-1 apspēlējot Dobeles REIR spēlētājas. Toreiz pirmie divi mači noslēdzās pēcspēles metienu sērijā, bet trešajā Stopiņu spēlētājas guva panākumu ar vienu vārtu pārsvaru.

Latvijas čempionāts handbolā sievietēm

Salaspils - Jēkabpils 39:34 (20:16)
Salaspils: Salmane 18/5, Umjarova 7, Potapova 4, Liepa 4, Agarkova 3, Bērtiņa 2, Kozlova 1.
Jēkabpils: Ārmane 10/1, Kaulakane 7, Minova 6/4, Gerasimova 5, Lapsa 3, Damenauska 2, Krūmiņa 1.

Izmantotie resursi:
LETA
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv