Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils handbolistes uzņems vicelīderes

Jānis Pārums

Salaspils handbolistes uzņems vicelīderes
Salaspils handbolistes
Foto: Elvijs Ozoliņš

Šovakar pēc pusotra mēneša pauzes atsāksies Latvijas čempionāts – plkst. 20:00 Salaspils handbolistes savā laukumā uzņems vicelīderi Jēkabpils sporta skolu.

Pēc aizvadītajiem diviem apļiem Jēkabpils handbolistes ar 18 punktiem ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no Latvijas čempionēm Stopiņu NHK, kas iekrājusi par trim punktiem vairāk. Savukārt Salaspils sporta skolai ir 12 punkti, kas šobrīd dod piekto vietu septiņu komandu konkurencē.

Latvijas sieviešu čempionāta regulārajā turnīrā tiek aizvadīti trīs apļi. Salaspils šobrīd atrodas tuvāk labāko četriniekam nekā turnīra pastarītēm – LSPA tiek apsteigta par astoņiem, LAT-2002/Dobele – par 12 punktiem, savukārt no ceturtajā vietā esošās "REIR Dobele" salaspilietes atpaliek par diviem, bet "Latgola" – par trim punktiem.

Abās savstarpējās spēlēs starp Salaspils un Jēkabpils komandām uzvaras izcīnījušas jēkabpilietes, taču viegli tas nav bijis. Pirmajā spēlē viesos tika gūts panākums ar 36:29, bet otrajā salaspilietes sagādāja oponentēm sīkstu cīņu, spēles sākumā panākot 7:1, puslaiku noslēdzot ar +3 un tikai spēles beigu daļā atdodot iniciatīvu mājiniecēm, kas galarezultātā guva uzvaru ar 28:26.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā abu komandu līderes ir labāko pieciniekā – Simona Ārmane ar 106 vārtiem ieņem otro vietu, bet Renāte Salmane ar 90 vārtiem ir piektā. Uzreiz aiz labāko piecinieka ir jēkabpiliete Gita Kaulakane (86) un salaspiliete Dace Potapova (79). Labāko desmitniekā ir arī Inese Umjarova (Salaspils, 67 vārti, 9. pozīcija).

Jāatgādina, ka divas labākās komandas pēc regulārā čempionāta automātiski iekļūs pusfinālā, savukārt komandas, kas ieņems pozīcijas no trešās līdz sestajai, izslēgšanas spēles sāks no ceturtdaļfināla.

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv