Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Bagatskis: "Domāju, ka esam iekļuvuši vēsturē"

Bagatskis: "Domāju, ka esam iekļuvuši vēsturē"
Ainars Bagatskis un Sergejs Panovs
Foto: Nizhny Novgorod

"Pārtraukumā teicu spēlētājiem, ka "Anadolu Efes" nepadosies. Varu tikai uzslavēt spēlētājus, ka viņi turpināja spēlēt ar pašatdevi," izcīnot otro uzvaru Eirolīgas "Top 16" turnīrā, tai skaitā pirmo savā laukumā, teica basketbola kluba "Nizhny Novgorod" galvenais treneris Ainars Bagatskis. Ņižņijnovgorodas basketbolisti guva 109 punktus, sasniedzot kluba rezultativitātes rekordu Eirolīgā.

Ainars Bagatskis, NN galvenais treneris

"Acīmredzams, ka Eirolīgas spēlēm komandu noskaņot nevajag. Šodien noskaņojāmies lieliski. Disciplinēti nospēlējām pirmajā puslaikā, uzbrukumā izdevās visas ieceres. Tikām pie daudziem brīviem metieniem. Lieliski, ka spējām trāpīt. Pārtraukumā teicu spēlētājiem, ka “Anadolu Efes” nepadosies. Varu tikai uzslavēt spēlētājus, ka viņi turpināja spēlēt ar pašatdevi.

Vai ir patīkami labot kluba rezultativitātes rekordu? Domāju, ka tāpat jau esam iekļuvuši vēsturē. Tagad katra spēle ir vēsturiska. Piemēram, Teiloram (Ročestijam) šodien bija 15 piespēles, rekords. Ņižņijnovgoroda ir komanda, kurā visi strādā cits citam. Pat tie, kuri šodien neizgāja laukumā, mums palīdzēja lieliski sagatavoties spēlei. Apsveicu visus mūsu spēlētājus!"

Dušans Ivkovičs, "Efes" galvenais treneris

"Ar Ņižņijnovgorodu spēlējām vienā grupā arī pirmajā posmā, un sekoju līdzi šai komandai. Varu teikt, ka tā nospēlēja savu absolūti labāko spēli šajā sezonā, ar ko arī vēlos apsveikt gan komandu, gan trenerus. No otras puses, man ir jāatbild par savas komandas spēli, un mūsu aizsardzība bija tālu no mūsdienu basketbola līmeņa.

Ņižņijnovgoroda ar augstu procentu realizēja gan divpunktu, gan trīspunktu metienus. Pēc pārtraukuma bija iespējas kaut ko pamainīt, bet mēs bijām morāli nospiesti. No otras puses, uzbrukumā šodien guvām 90 punktus – tas ir daudz vairāk nekā mūsu vidējais rādītājs šosezon. Par to varu būt apmierināts. Līdz nākamajai spēlei nebūt nav daudz laika, bet mums ir jāgūst laba mācība."

Artjoms Parahovskis, NN centra spēlētājs

"Ļoti vēlējāmies reabilitēties par zaudējumu Spānijā pret “Baskonia” un zinājām, ka spējam apspēlēt “Anadolu Efes”. Sagatavošanās dienas bija smagas, taču darbs deva augļus. Sākumā man klājās grūti pret (Nenadu) Krstiču, taču vēlāk tikām skaidrībā, kā pret viņu jāspēlē. Sen vēlējos uzspēlēt pret viņu. Patīkami, ka izdevās gūt tik daudz punktu un uzvarēt. Mums jāpaliek uz zemes un jāturpina strādāt, viss vēl priekšā."

Semjons Antonovs, NN kapteinis

"Tā bija ļoti laba komandas uzvara. Liels paldies visiem līdzjutējiem, kuri ieradās mūs atbalstīt. Svarīgi, ka uzvarējām. Gūto punktu skaits nav tik svarīgs. Tiesa, vienā brīdī sāka krist pilnīgi neticami metieni. Aizsardzībā dažas lietas neizdevās, tāpēc mums ir, pie kā strādāt."

Sergejs Panovs, NN padomes priekšsēdētājs

"Man patīk teiciens, ka slikts ir audzēknis, kurš nav pārspējis savu skolotāju. Uzskatu (Dušanu) Ivkoviču par savu skolotāju. Esmu apmierināts, ka viņam patīk Ņižņijnovgorodā sapulcētā komanda. Uzskatu, ka eksāmenu nokārtojām uz piecinieku (piecu baļļu sistēmā)."

Izmantotie resursi:
Назло рекордам. "Нижний" громит "Эфес" дома -...
БК "Нижний Новгород" сыграл свой лучший матч...


, 2015-01-23 23:25, pirms 9 gadiem
Panovs jau nebija uz kaomandtiltiņa
Krievu plašā lielība : )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-01-24 00:46, pirms 9 gadiem
Ainārs kā 80-to beigās ASK sastāvā, met (šoreiz kā treneris) tā, ka komentétāji netiek lídzi
Viena no izcilākajām personām Latvijas sportā
, 2015-01-24 04:19, pirms 9 gadiem
Ehh, Bagij, nebūtu tas stulbais zāģis iepriekš... Jau tagad varētu domāt par top8.. Eh, Ainar, Tu esi tik lielisks! Jau tagad visi rekordi krituši.

P.S. Par cik zinu Tevi un Tavu nodošanos (nesodīšu par upuriem, ko esi nesis) šai lietai, Tev nav citu variantu kā tikt mega-tālu.
, 2015-01-24 09:52, pirms 9 gadiem
Atliek novēlēt , lai dabū savā komandā vienu mūsējo, kuram tiktu dota Eirolīgas pieredze
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.