Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā trīs vienspēļu pusfināli, Ostapenko cīnīsies par pusfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnā trīs vienspēļu pusfināli, Ostapenko cīnīsies par pusfinālu
Viktorija Azarenka
Foto: AP/Scanpix

„Australian Open” 11.dienā uzzināsim dāmu vienspēļu turnīra finālistes, pirmo finālistu kungu vienspēļu turnīrā, kā arī turēsim īkšķus par Latvijas jauno tenisisti Aļonu Ostapenko, kurai junioru turnīra ceturtdaļfināla cīņa.

Vai Ostapenko otro reizi pārspēs junioru ranga vicelīderi?

15 gadus vecā Ostapenko šogad Melburnā uguņo. Junioru ranga 37.vietas īpašniece uzvarējusi visas trīs spēles divos setos, katram mačam neilgstot īpaši vairāk par stundu. No uzvarām īpaši jāizceļ 1. un 3.kārtas uzvaras, kas bija pār rangā augstāk esošām sāncensēm – Kristinu Makarovu (14.vieta) un Činjena Sū (6.vieta). Līdz ar to sasniegts labāko astoņnieks.

Cīņā par pusfinālu Aļonas pretiniece būs vēl nopietnāka – junioru ranga vicelīdere, čehiete Katrina Siņiakova. 16 gadus vecā tenisiste šo turnīru iesāka ar uzvaru trijos setos, taču nākamās divas pretinieces uzvarējusi ļoti pārliecinoši. Pērn Melburnā viņa nespēlēja, French Open sacensībās tika līdz ceturtdaļfinālam, bet Vimbldonā un US Open līdz 3.kārtai. Pašās gada beigās Siņiakova veiksmīgi nostartēja „Orange Bowl” sacensībās, zaudējot tikai finālā. Tāpat kā Ostapenko arī čehiete ir izmēģinājusi spēkus pieaugušo sacensībās, tomēr viņas panākumi nav tik labi – tikai 1062.vieta WTA rangā (Aļona ir 728.).

Interesanti, ka savstarpējās cīņās mūsu tenisiste uzvarējusi abas reizes. Pirmais mačs bijis 2011.gadā Vācijā (6:1, 7:6(0)), bet otrais pagājušajā nedēļā Austrālijā Traralgonas turnīrā, kad Aļona uzveica gadu vecāko pretinieci ar 7:5, 6:4. Vai būs arī trešā uzvara? Cerēsim un novēlēsim! Mačs plānots kā otrais kortā nr.6 un varētu sākties ap pusčetriem rītā.

Vai otro gadu pēc kārtas Melburnas finālā Azarenka pret Šarapovu?

Visas pasaules uzmanība gan tiks pievērsta centrālajam kortam, kurā no pusčetriem rītā plānots izspēlēt abus dāmu vienspēļu turnīra pusfinālus. Atgādinām, ka pērn titula cīņā piedalījās baltkrieviete Viktorija Azarenka un krieviete Marija Šarapova (uzvarēja pirmā). Abas ir izteiktas favorītes uz piedalīšanos finālmačā arī šoreiz.

Pirmajā mačā tiksies Šarapova un ķīniete Na Lī. Šarapovas sniegums turnīrā bijis izcils. Piecas graujošas uzvaras, kopā pretiniecēm atdodot tikai deviņus geimus. Protams, ir elementi, kuros Marija var vēlēties labākus rādītājus (labāka serve, mazāk dubultkļūdas), tomēr pagaidām viņa izskatās nesatricināma. Lī šogad zaudējusi tikai vienu maču (Sidnejā polietei Radvanskai), bet tai pašai Radvanskai viņa revanšējās ceturtdaļfinālā. Netraucēja arī lielais nepiespiesto kļūdu skaits, kas gan ir raksturīgs ķīnietes spēles stilam. Pret Šarapovu tas gan neies cauri, ja vien arī Marijai nebūs kļūdu diena. Savstarpējo cīņu bilance 8-4 krievietes labā, turklāt viņa uzvarējusi visas trīs spēles pērn.

Uzreiz pēc šī mača beigām kortā dosies Azarenka un jaunā amerikāņu zvaigzne Slouna Stīvensa. Azarenkai grūtākais turnīra mačs bijis pret citu amerikānieti Džeimiju Hemptoni (viņa pat bija priekšā ar breiku trešajā setā), tomēr uz izšķirošajiem mačiem Viktorija izskatās arvien labākā formā. Viņas pretiniece zvaigžņu stundu piedzīvoja pagājušajā naktī, kad trijos setos pieveica savu titulētāko tautieti Serēnu Viljamsu. Nevar noliegt, ka mača iznākumu ietekmēja Serēna muguras savainojums, tomēr Stīvensa savos 19 gados nodemonstrēja ļoti solīdu sniegumu un nepieļāva muļķīgas uztraukuma kļūdas. Vai arī pusfinālā viņa būs tik pat noturīga un visas emocijas nebūs atstātas iepriekšējā uzvarā? To jāskatās rīt no rīta (mačs provizoriski ne ātrāk kā piecos rītā). Līdz šim Azarenka un Stīvensa nav aizvadījušas savstarpējās cīņas.

Fiziskās izturības paraugstunda – Džokovičs pret Fereru

Vakara sesijai (jeb rīta sesijai Latvijai) austrālieši atstājuši vīru vienspēļu turnīra pirmo pusfinālu (otrais notiks piektdienas rītā). Tajā tiksies divi ļoti izturīgi un šķietami nenogurdināmi spēlētāji – ATP ranga līderis Novaks Džokovičs un spānis Davids Ferers. Abi turnīra gaitā bijuši ļoti tuvu zaudējumam. Džokovičam tas bija 4.kārtas mačs pret šveicieti Stanislasu Vavrinku (piecu stundu mačs ar 12:10 izšķirošajā setā), bet Fereram ceturtdaļfinālā, kad viņa tautietis Nikolass Almagro vienkārši nespēja pielikt punktu spēlei. Ferers bija zaudējis pirmos divus setus un Almagro trīs reizes servēja par uzvaru mačā, taču piedzīvoja jau 13. zaudējumu savstarpējās cīņās. Ferera sniegums šajā spēlē gan nebija pārlieku spīdošs.

Savstarpējās cīņās Džokovičam 9-5 bilance (vēl divas uzvaras paraugurnīros). Pēdējo reizi Ferers serbu pārspējis 2011.gada finālturnīrā, pie tam ar graujošo 6:3, 6:1. „Australian Open” ietvaros abu ceļi krustojušies divreiz – gan 2008.gadā, gan pērn tie bija ceturtdaļfināli, kuros serbs uzvarēja trīs setos. Bukmeikeru skatījumā Novakam ir jāuzvar arī šoreiz. Mačs pret Berdihu parādīja, ka atjaunošanās problēmu viņam nav, bet meistarības un spēles daudzveidības ziņā Džokovičam tomēr ir handikaps. Ar skriešanu pēc katras bumbiņas Fereram nepietiks. Bet, ja izdosies, tad viņš sasniegs „Grand Slam” finālu pirmo reizi karjerā. Spēles sākums 10:30, tiešraide, kā ierasts „Eurosport” kanālā.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-23 21:52, pirms 11 gadiem
FEERRRRRERRRRRRRRR!!!! Sado pa pakaļu aktierim!

     [+] [-]

, 2013-01-23 22:13, pirms 11 gadiem
Būs skaļš fināls. Na gan ir ieroči, lai noliktu garo pie vietas, bet cerība maza.

     [+] [-]

, 2013-01-24 00:25, pirms 11 gadiem
Vai Ostapenko spēle varētu parādīties kādā videotranslācijā?