Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons gūst "Sabres" vienīgos vārtus Bostonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensons gūst "Sabres" vienīgos vārtus Bostonā
Zemgus Girgensons
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtos vārtus sezonā guvis 19 gadus vecais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, taču viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas atrodas pēdējā pozīcijā ne tikai Austrumu konferencē, bet arī Nacionālajā hokeja līgā, izbraukumā ar 1:4 atzina Bostonas "Bruins" pārākumu.

Zemgus Girgensons ceturtos vārtus sezonā guva deviņpadsmitajā minūtē, panākot neizšķirtu. Viņš laukuma stūrī uzvarēja divcīņā, ļaujot Metam Mulsonam izlauzties no aizvārtes un izdarīt metienu. 19 gadus vecais latvietis bija pirmais pie atlēkušās ripas, no šaura leņķa Bostonas "Bruins" vārtsargu Tūku Rasku pārspējot ar raidījumu tuvajā stūrī. Otrās trešdaļas noslēdzošajās sekundēs pēc Girgensona metiena no vārtu priekšas mājiniekus glāba Rasks.

Latviešu uzbrucējs spēlēja Bufalo "Sabres" pirmajā virknējumā kopā ar Mulsonu un Taileru Enisu, laukumā pavadot 13:34 minūtes (48 sekundes mazākumā). Girgensons bija uz ledus arī mača noslēgumā, kad Teds Nolans bija nomainījis vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tāpat Girgensons izdarīja piecus metienus, trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu sāncenšu raidījumu.

Tiesa, viņš bija laukumā, kad Davids Krejči pretuzbrukumā guva Bostonas "Bruins" uzvaras vārtus. Uz sāncenšu vārtiem aizsteidzās visi Bufalo "Sabres" uzbrucēji un aizsargs, bet aizsardzībā nepaguva neviens no viņiem, ļaujot čehu centra uzbrucējam izrēķināties ar vārtsargu. Tāpat Bufalo "Sabres" divas reizes tika pie iespējas spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, taču trūka radošās dzirksts, tādējādi bīstamus momentus izveidot neizdevās.

Pirmos vārtus Bostonas "Bruins" guva, teicami izspēlējot vairākumu līdz netraucētam Reilija Smita metienam no vārtu priekšas. Punktu 22 gadus vecais uzbrucējs pielika ar metienu tukšos vārtos - 4:1.

Girgensons decembrī aizvadītajās astoņās spēlēs guvis trīs vārtus un pievienojis divas rezultatīvas piespēles, bet kopumā viņš piedalījies 35 mačos, četras reizes pārspējot sāncenšu vārtsargus un sakrājot divpadsmit rezultativitātes punktus.

Bufalo "Sabres" ar 36 spēlēs izcīnītajām deviņām uzvarām un sakrāto 21 punktu ieņem pēdējo pozīciju Austrumu konferencē, no Ņujorkas "Islanders" atpaliekot par sešu punktu tiesu. Nākamā spēle paredzēta naktī uz otrdienu, kad Bufalo viesosies Fīniksas "Coyotes".

Anaheimas "Ducks" un Kolumbusas "Blue Jackets" trešajā trešdaļā gūst četrus vārtus

Fīniksas "Coyotes" agrajā mačā atspēlēja divu vārtu deficītu, izbraukumā pagarinājumā ar 4:3 pārspējot Otavas "Senators". Par panākuma galveno kaldinātāju kļuva 31 gadu vecais kanādiešu centra uzbrucējs Antuāns Vermets, kurš guva "Coyotes" pirmos vārtus, divas minūtes pirms pamatlaika noslēguma panāca neizšķirtu un papildlaikā bija pirmais pie atlēkušās ripas, gūstot otro hat trick karjerā.

Anaheimas "Ducks" noslēdzošajā trešdaļā guva četrus bezatbildes vārtus, ar 5:3 pārspējot Ņujorkas "Islanders". Četrus vārtus pēdējās 20 minūtēs iemeta arī Kolumbusas "Blue Jackets", ar 6:3 pieveicot Filadelfijas "Flyers" un revanšējoties par vakar piedzīvoto neveiksmi, kad "Flyers" hokejisti trešajā trešdaļā guva piecus vārtus.

Aleksandrs Ovečkins devītajā sezonā pēc kārtas sasniedza 30 gūto vārtu atzīmi, taču Vašingtonas "Capitals" ar 5:4 papildlaikā atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu. Uzvarētāju rindās Jaromirs Jāgrs guva 694. vārtus karjerā, tagad dalot septīto vietu Nacionālās hokeja līgas vēsturē ar Marku Mesjē.

Tikmēr pat trīs vārtu deficīta atspēlēšana nepalīdzēja Nešvilas "Predators", kas savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu. Visbeidzot Ziemas klasikas priekšspēlē Detroitas "Red Wings" viesos izsēja divu vārtu pārsvaru, 54. minūtē panāca neizšķirtu un realizēja abus pēcspēles metienus, ar 5:4 apspēlējot Toronto "Maple Leafs".

Zemgus Girgensons gūst ceturtos vārtus sezonā

NHL regulārais čempionāts, 22. decembris

SpēleRezultāts
Pitsburgas "Penguins" - Kalgari "Flames"4:3
Otavas "Senators" - Fīniksas "Coyotes"3:4 P
Losandželosas "Kings" - Kolorado "Avalanche"3:2 PM
Bostonas "Bruins" - Bufalo "Sabres"4:1
Toronto "Maple Leafs" - Detroitas "Red Wings"4:5 PM
Tampabejas "Lightning" - Karolīnas "Hurricanes"3:2 P
Ņujorkas "Islanders" - Anaheimas "Ducks"3:5
Vašingtonas "Capitals" - Ņūdžersijas "Devils"4:5 P
Kolumbusas "Blue Jackets" - Filadelfijas "Flyers"6:3
Nešvilas "Predators" - Monreālas "Canadiens"3:4 P
Edmontonas "Oilers" - Sentluisas "Blues"0:6
Sanhosē "Sharks" - Dalasas "Stars"3:2 PM
1 2 3 4 5 166 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2013-12-22 04:47, pirms 10 gadiem
Girgensons nokapaaja godam Kopumaa, labi speeleeja Sabres un rezultaats izskiiraas par labu Bruins pateicoties atrajiem pretuzbrukumiem, vieniigais nepatika speele 5vs3 vairaakumaa, bet nu nekas #GoSabres

 +17 [+] [-]

, 2013-12-22 04:47, pirms 10 gadiem
Ja iepriekšējā spēlē pret Bruins bija viena no švakākajām kāda redzēta no Girgensona, tad šo spēli var saukt par vienu no aktīvākajām viņa izpildījumā.
Sabres pēdējā laikā izskatās krietni konkurēt spējīgāki, vienīgi vairākums vēl briesmīgāks kā Rīgai pagājušo sezonu!

  +4 [+] [-]

, 2013-12-22 04:48, pirms 10 gadiem
Nice. Keep on going Girg!!

 +10 [+] [-]

, 2013-12-22 04:51, pirms 10 gadiem
Girgensons - Ennis - Molsons, šī maiņa kopā izdarīja 17 metienus pa vārtiem. Sezonas sākumā komanda kopā dažreiz tik nespēja uzmest. Aktivitāte milzīga, bet Rasks arī vienmēr vietā. Girgensonam iespējas bija, pa stabiņu spēles sākumā arī ievilka. Prieks par vārtiem, pati komandas spēle arī nebija slikta, man pat patika kā dažbrīd Bostona tika iespiesta savā zonā, bet neko darīt. Jāgatavojas nākamajam mačam pret Fīniksu.

  +9 [+] [-]

, 2013-12-22 04:52, pirms 10 gadiem
Ļoti skatāma un aktīva spēle Girgensona izpildījumā!
Kā arī beidzot pārsniegta 3 metienu (pa vārtiem) robeža!
Vārtu video gifs: ej.uz

  +1 [+] [-]

, 2013-12-22 04:53, pirms 10 gadiem
Sodien vienu iemeta, nopelniija divas minuutes par labu komandai, kaa arii pie tresajiem ielaistajiem vaartiem nepaspeeja atgriezties aizsardziibaa un Krejcii guva tresos vaartos, bet kopumaa izskatiijaas labi

     [+] [-]

, 2013-12-22 04:54, pirms 10 gadiem
Labi cīnījās un 5 metieni pa vārtiem, tik daudz vienā spēlē nav bijis. Spēli varēja glābt bet lielo vairākumu nozaga tiesnesis noraidot Ottu tur kur bija jānoraida Harra...

  +1 [+] [-]

, 2013-12-22 04:56, pirms 10 gadiem
Girgensons is The Man

     [+] [-]

, 2013-12-22 04:59, pirms 10 gadiem
Blogs Par Hokeju rakstīja: Ļoti skatāma un aktīva spēle Girgensona izpildījumā!
Kā arī beidzot pārsniegta 3 metienu (pa vārtiem) robeža!
Vārtu video gifs: http://ej.uz/Girgensons4
Ir jau ielikts NHL.com vārtu guvums.

  +3 [+] [-]

, 2013-12-22 05:06, pirms 10 gadiem
Pie tā otrā zaudētā gola vairāk Makbeinu var vainot, kurš pofigā pieslēdzās uzbrukumam aiz sevis atstājot caurumu, no kā viss sākās

  +4 [+] [-]

, 2013-12-22 05:12, pirms 10 gadiem
Zemgum, tāpat kā visai "Sabres" komandai, manuprāt neveiksmīga spēle. Jā, ir gols, bet varēja būs 2+2, jo izdevības bija gana daudz. Ja nemaldos, bija kādas četras štangas. Kopumā visi spēlēja labi, bet veiksme gan mājās aizmirsta. Diemžēl.. un vēl tas Otta noraidījums.. fufelis!
P.s. baigais prieks, ka Z dabū spēlēt izšķirošos brīžos, ka viņam uzticas. Manuprāt, viņš un Eniss bija labākie Bufalo spēlētāji.
Paldies un veiksmi tālāk!

  +4 [+] [-]

, 2013-12-22 05:25, pirms 10 gadiem
Girgensonam 6 punkti pēdējās 10 spēlēs. Iespaidīgi.

Sabres sākuši spēlēt NHL hokeju no spēles uz spēli. Vienīgais neglītais pleķis paliek vairākumu izspēle, bet, ja šādi turpināsies, domāju Zemgum arī ir iespējas beidzot pilnvērtīgi tikt uz laukuma vairākumā.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-22 05:31, pirms 10 gadiem
Izlasīju virsrakstu un sapratu,ka tālākais nebūs tik priecīgi....pie joda,tā pat ir iemesls būt lepnam...
Bruins,šķiet,ka labi pastrādājuši taktiski...tie kas iepriekš uguņoja ir pielikti pie vietas...jāatdzīst,ka spēli neredzēju!

  +3 [+] [-]

, 2013-12-22 05:34, pirms 10 gadiem
Sena tautas paruna: Ja Girgensons iemet pirmos, tad Sabres vairs neiemet.

  +2 [+] [-]

, 2013-12-22 05:35, pirms 10 gadiem
redzēju spēli,sākot no 2.perioda,un tā bija katastrofa,par Zemgu prieks,nokapāja labi,kā viņa maiņa laukumā tā uzreiz kaut kas notiek.2.periodā Sabres bija iespiesti zonā vairākas reizes,vairākums 5 pret 3 vnk auzas,izņemot Leino iespēju 3.periodā 5 pret 3 jau izskatījās labāk,,un piekrītu,kad par slashingu bija jānoraida nevis Otts,bet mudaks Chara.3.periodā Sabres izskatījās jau daudz apņēmīgāk,bet ja godīgi tad hokejs ,ko Sabres rāda švaks,tāpēc viņi ir tur kur ir,diemžēl.Zemgus ļoti labi izskatījās,kapāja,banku ielika super,tā turpināt

  +4 [+] [-]

, 2013-12-22 05:35, pirms 10 gadiem
Girgensons#28 rakstīja: Girgensons is The Man
Ja Tu esi Latvietis...patiesībā Latviešu valoda ir diezgan bagāta...!

  +7 [+] [-]

, 2013-12-22 06:02, pirms 10 gadiem
Nolan, kad izlaidiisi Girgensonu vairaakumaa??

Vinsh starp citu ir komandas liideris peec punktiem vienaados sastaavos!!!
Veteraani lielu dalju savaakushi vairaakumaa, kameer Zemgum nav neviena pasha, jo vinsh vienkaarshi netiek laists laukumaa.

Ko Nolans gaida? Sabres Vairaakums sux. Vai Zemgus tiek taupiits speelei mazaakumaa, kura vinjam labi padodas?

  +6 [+] [-]

, 2013-12-22 06:03, pirms 10 gadiem
Bam Bam rakstīja: Nolan, kad izlaidiisi Girgensonu vairaakumaa??

Vinsh starp citu ir komandas liideris peec punktiem vienaados sastaavos!!!
Veteraani lielu dalju savaakushi vairaakumaa, kameer Zemgum nav neviena pasha, jo vinsh vienkaarshi netiek laists laukumaa.

Ko Nolans gaida? Sabres Vairaakums sux. Vai Zemgus tiek taupiits speelei mazaakumaa, kura vinjam labi padodas?
Girgensons 5-uz-5 pēc punktiem/minūtē ir priekšā arī nevienam citam kā Ovečkinam un arī tam pašam Krejči.

Starp līderiem 2012. un 2013. draftēto hokejistu vidū šajā rādītājā.

     [+] [-]

, 2013-12-22 06:15, pirms 10 gadiem
Ignore rakstīja: Sena tautas paruna: Ja Girgensons iemet pirmos, tad Sabres vairs neiemet.
Ha haa - sviests

  +2 [+] [-]

, 2013-12-22 08:58, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Girgensons 5-uz-5 pēc punktiem/minūtē ir priekšā arī nevienam citam kā Ovečkinam un arī tam pašam Krejči.

Starp līderiem 2012. un 2013. draftēto hokejistu vidū šajā rādītājā.
kāda interesanta statistika, varbūt vari iemest linku, kur to var apskatīt?

     [+] [-]

, 2013-12-22 09:32, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: kāda interesanta statistika, varbūt vari iemest linku, kur to var apskatīt?
NHL mājas lapā, visāda statistika ir, parocies gan jau atradīsi.
2013-2014 - Regular Season - All Skaters -...

p.s. nezinu vai tieši tāda ir, ko mačimols bārsta, bet gūtos punktus vienādos sastāvos tur dod

  +3 [+] [-]

, 2013-12-22 09:54, pirms 10 gadiem
Diemžēl tie otrie ielaistie vismaz daļēji bija viņa vaina.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-22 09:59, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: NHL mājas lapā, visāda statistika ir, parocies gan jau atradīsi.
2013-2014 - Regular Season - All Skaters -...

p.s. nezinu vai tieši tāda ir, ko mačimols bārsta, bet gūtos punktus vienādos sastāvos tur dod
punkti nospēlētajās minūtēs vienādos sastāvos bija tas, ko viņš minēja. tagad jau tās statistikas ir tik daudz un dažādas ar visiem corsi un fenwikiem priekšgalā, ka ej nu saproti lai visu sameklētu un izlobītu baigo laiku vajag, kkā šodien negribas plosītites pa interneta plašumiem, tāpēc arī uzprasījos pēc konkrēta linka

  +2 [+] [-]

, 2013-12-22 10:15, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: punkti nospēlētajās minūtēs vienādos sastāvos bija tas, ko viņš minēja. tagad jau tās statistikas ir tik daudz un dažādas ar visiem corsi un fenwikiem priekšgalā, ka ej nu saproti lai visu sameklētu un izlobītu baigo laiku vajag, kkā šodien negribas plosītites pa interneta plašumiem, tāpēc arī uzprasījos pēc konkrēta linka
kāda tam nozīme, galvenais spēlē, gūst punktus un pieredzi!
tas pats mačimols sezonas sākumā sūtīja uz AHL pēc pieredzes
tagad atradis statistiku kaut kādu mistisku, tipa kā tie dzejnieki autori - kad spēle ne visai, nu tad vismaz spēka paņēmienus virsrakstā. Tā mačimols meklē kur pirmais, vai vismaz Ovečkinam priekšā
vopšem tāds dīvains tipiņš

     [+] [-]

, 2013-12-22 10:40, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: kāda tam nozīme, galvenais spēlē, gūst punktus un pieredzi!
tas pats mačimols sezonas sākumā sūtīja uz AHL pēc pieredzes
tagad atradis statistiku kaut kādu mistisku, tipa kā tie dzejnieki autori - kad spēle ne visai, nu tad vismaz spēka paņēmienus virsrakstā. Tā mačimols meklē kur pirmais, vai vismaz Ovečkinam priekšā
vopšem tāds dīvains tipiņš
es neesmu nekāda lielā statistikas fanāte (neatkārtošos ar veco un nodrāsto statistikas teicienu), bet ir tādas lietas, kas tomēr parāda zināmu spēlētāja lietderību. būtu vnk interesanti paskatīties salīdzinājumā ar citiem līgas spēlētājiem, un kādi vēl uzvārdi uzpeld šādā sarakstā. spēlētāja rezultivitāte tomēr ir ļoti atkarīga no tā, kādā pozīcijā tu viņu noliec (protmas, šī pozīcija katram pašam ir jāizcīna, par to nav runa). anyway, nekas svarīgs, vnk likās interesanti

  -3 [+] [-]

, 2013-12-22 10:59, pirms 10 gadiem
Umarks spēlleja????

  -1 [+] [-]

, 2013-12-22 11:08, pirms 10 gadiem
Zemgus priekšā "sviedriņam" 13:3

     [+] [-]

, 2013-12-22 11:11, pirms 10 gadiem
žirga88 rakstīja: Umarks spēlleja????
Ja tu domāji vai Omarks spēlēja, tad jā, un pirmie vārti zaudēti viņa noraidījuma dēļ

     [+] [-]

, 2013-12-22 11:13, pirms 10 gadiem
specha rakstīja: Zemgus priekšā "sviedriņam" 13:3
kepončikam slapja kājstarpe?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-12-22 11:24, pirms 10 gadiem
specha rakstīja: Zemgus priekšā "sviedriņam" 13:3
Paldies! Tieši šo es gaidīju visvairāk!

  +2 [+] [-]

, 2013-12-22 11:34, pirms 10 gadiem
Ervīns Rommels rakstīja: 4+12 driiz buus prognozetie 5+15
Pag, pag kadi 4+12 vinjam uz so bridi ir 4+8.

  +3 [+] [-]

, 2013-12-22 11:34, pirms 10 gadiem
Un prieks par golu.
Redz ja ir metieni pa vartiem tad ir arii goli!

     [+] [-]

, 2013-12-22 11:35, pirms 10 gadiem
Un prieks par Jagru kurs turpina mest ieksha golus!
1 2 3 4 5 166 komentāri