Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

PK ceturtā diena: cīņā metīsies Eiropas lielspēki Vācija, Spānija un Beļģija

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

PK ceturtā diena: cīņā metīsies Eiropas lielspēki Vācija, Spānija un Beļģija
Kevins De Breine. Foto: AP/Scanpix

Pasaules kauss Katarā trešdien turpināsies ar četrām spēlēm. Pirmā gaidāma jau pulksten 12:00, kad pirms četriem gadiem finālā spēlējusī Horvātija spēkosies pret Maroku. Dienas turpinājumā turnīrā iesaistīsies arī Vācija, Spānija un Beļģija.

• E grupas apskats lasāms šeit. F grupas apskats lasāms šeit.

12:00 Maroka – Horvātija

• Horvātija pirms četriem gadiem šokēja daudzus un sasniedza Pasaules kausa finālu. Joprojām ierindā ir 37 gadus vecais komandas motors Luka Modričs.

• Tieši vidējā līnija ir horvātu galvenais trumpis. Līdzās Modričam (Madrides "Real") pamatsastāvā gaidāmi Mateo Kovačičs (Londonas "Chelsea") un Marcelo Brozovičs (Milānas "Inter").

• Maroka Pasaules kausā aizvadījusi 16 spēles un izcīnījusi tikai divas uzvaras. Abas – pret Eiropas komandām (Portugāle un Skotija).

• Nomainoties trenerim, izlasē atgriezies Hakims Ziješs, kurš pēdējā pārbaudes spēlē guva vārtus no laukuma centra.

• "William Hill" futbola eksperta Rūdolfa Lielauša komentārs par spēli Maroka - Horvātija: "Šajā spēlē horvāti tiek vērtēti kā favorīti ar koeficientu 2.12. Kopš izlozes aprīlī tendence koeficientu svārstībās gan bijusi negatīva horvātiem, jo sākotnēji viņi tika novērtēti kā lielāki favorīti, kad koeficients bija 1.80, bet tagad Marokas iespēja atņemt punktus tiek vērtēta augstāk."

• "Lai gan bukmeikeri par grupas galvenajiem favorītiem uzskata abas Eiropas izlases (Beļģiju un Horvātiju), vērts pieminēt, ka šī ir pati līdzvērtīgākā grupa, vērtējot visu četru komandu iespējas iekļūt astotdaļfinālā," piebilda Lielauss.

15:00 Vācija – Japāna

• 2014. gada čempione Vācija 2018. gadā netika ārā no grupas. Ļoti svarīga būs jau pirmā cīņa, kurā pretī stāsies kārtīgie japāņi.

• Vēl dienu pirms mača zem jautājuma zīmes bija Antonio Rīdigera un Tomasa Millera došanās laukumā.

• Savainojuma dēļ vācieši uz Kataru devušies bez smailes uzbrucēja Tīmo Vernera un Marko Roisa.

• Oficiālās spēlēs komandas nav tikušās, bet aizvadīti divi pārbaudes mači – Vācijas uzvara ar 3:0 (2004. gads) un neizšķirts 2:2 (2006. gads).

18:00 Spānija – Kostarika

• Spāņi uz Kataru devušies ar gados jaunu sastāvu. Valda uzskats, ka viņiem īstais turnīrs būs pēc četriem gadiem, bet paši spāņi alkst pierādīt pretējo.

• Vidējā līnijā zobratus kopā kustinās 19 gadus vecais Pedri un 34 gadus vecais Serhio Busketss, kurš nesteidz paziņot, ka aizvada pēdējo Pasaules kausu karjerā.

• Pirms četriem gadiem Kostarika izcēlās ar sīkstu aizsardzību. Pret Brazīliju vārti tika ielaisti tikai kompensācijas laikā.

• Nonākot sarežģītajā E grupā, lielu nastu uz saviem pleciem nāksies nest Kostarikas futbola lielākajai zvaigznei – vārtsargam Keiloram Navasam.

• Navass trīs reizes Madrides "Real" vārtos kļuvis par Čempionu līgas uzvarētāju un pat ticis atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Šosezon viņš silda PSG soliņu.

21:00 Beļģija – Kanāda

• Beļģija 2018. gadā sasniedza savu labāko rezultātu vēsturē – trešo vietu. Savukārt Kanāda Pasaules kausam kvalificējusies pirmo reizi kopš 1986. gada.

• Kanādiešu lielākā zvaigzne ir Minhenes "Bayern" sprinteris Alfonso Deivīss. Viņš traumas dēļ izlaida pēdējos mačus, bet ir gatavs Pasaules kausam.

• Kanādas gūto vārtu rekordists Kails Larins spēlē tieši Beļģijas čempionātā.

• Beļģi atkal tēmē uz augstākajiem plauktiem. Ierindā ir tas pats kodols, kas pirms četriem gadiem – ar maestro Kevinu De Breini priekšgalā.

• Taču savainojuma dēļ pirmā spēle secen ies Romelu Lukaku. Savukārt pamatsastāvā būs Edens Azārs.

• "F grupas favorītu Beļģijas uzvara pār Kanādu tiek vērtēta ar koeficientu 1.53," šo maču novērtēja "William Hill" eksperts. "Līdzīgi kā grupas otrajā spēlē starp Horvātiju un Maroku arī šeit vērts atzīmēt koeficienta svārstību par sliktu beļģiem kopš izlozes aprīlī. Sākotnēji tas bija 1.20. Tas tikai apliecina to, ka šī ir viena no grupām, kur ir iespējami pārsteigumi."

Pirmā spēļu kārta

DatumsGStadionsSpēleRez./Laiks
20.11.AAl BaytKatara – Ekvadora0:2 (0:2)
21.11.BKhalifa InternationalAnglija – Irāna6:2 (3:0)
AAl ThumamaSenegāla – Nīderlande0:2 (0:0)
BAhmad bin AliASV – Velsa1:1 (1:0)
22.11.CLusail IconicArgentīna – Saūda Arābija1:2 (1:0)
DEducation CityDānija – Tunisija0:0 (0:0)
CStadium 974Meksika – Polija0:0 (0:0)
DAl JanoubFrancija - Austrālija4:1 (2:1)
23.11.FAl BaytMaroka - Horvātija12:00
EKhalifa InternationalVācija – Japāna15:00
EAl ThumamaSpānija - Kostarika18:00
FAhmad bin AliBeļģija - Kanāda21:00
24.11.GAl JanoubŠveice – Kamerūna12:00
HEducation CityUrugvaja - Dienvidkoreja15:00
HStadium 974Portugāle - Gana18:00
GLusail IconicBrazīlija – Serbija21:00

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!