Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Pērnava seko "Ogres" pēdās un šķiras no abiem amerikāņiem

Emils Ozerinskis

Pērnava seko "Ogres" pēdās un šķiras no abiem amerikāņiem
Artūrs Valeika nu palicis vienīgais leģionāra statusā esošais spēlētājs Pērnavā. Foto: Pärnu Sadam

"Pafbet" Latvijas-Igaunijas līgas komanda "Pärnu Sadam" īsā brīdī šķīrusies no abiem komandas amerikāņu viesspēlētājiem, tādējādi Pērnavas komandā vairs palikuši tikai Baltijas reģionu pārstāvošie basketbolisti.

Pirmā līdzīgu manevru šajā sezonā veica "Ogre", kas pēc pārmaiņām treneru korpusā pateica paldies arī saviem abiem Ziemeļamerikas basketbolistiem Brailonam Raisonam un Emanuelam Šeperdam, tādējādi "Ogres" komandas rindās paliekot tikai vietējiem basketbolistiem un vienam lietuvietm.

Nu līdzīgu manevru veikusi arī Heiko Ranulas un Gerta Kullamē trenētā "Pärnu Sadam", kas pirms pusotras nedēļas pavēstīja par šķiršanos no amerikāņu saspēles vadītāja Keisija Hila, bet šodien komanda publicēja informāciju, ka vienības rindas atstāj arī garā gala spēlētājs Tarekeji Edogi.

27 gadus vecais Hils statistiski bija viens no komandas vadošajiem spēlētājiem ar 15,8 punktiem un 5,3 rezultatīvām piespēlēm vidēji mača. Centra spēlētāja rādītāji gan bija pieticīgāki. Edogi vidēji guva 5,3 punktus un izcīnīja 5,7 bumbas zem groziem.

Līdz ar abu amerikāņu aiziešanu Pērnavas komandā kā vienīgie leģionāri palikuši latviešu aizsargs Andris Misters (kurš gan Igaunijā leģināra statusā neskaitās) un pie mums pietiekami labi zināmais lietuviešu centrs Artūrs Valeika, kurš savulaik divas sezonas nesa BK "Valmiera" zaļo formastērpu.