Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nolans: Nevajag raķešu zinātnieku, lai saprastu, kāpēc "Sabres" spēlē tik slikti

Andrejs Siliņš

Nolans: Nevajag raķešu zinātnieku, lai saprastu, kāpēc "Sabres" spēlē tik slikti
Teds Nolans
Foto: AFP/Scanpix

Pēc kārtējā Bufalo "Sabres" zaudējuma Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) komandas pagaidu galvenais treneris Teds Nolans, kurš ir arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris, atzinis, ka vājais sniegums skaidrojams ar nemitīgi atkārtotām viena un tā paša rakstura kļūdām un uzstādīja ultimātu spēlētājiem.

Naktī uz piektdienu "Sabres" zaudēja Filadelfijas "Flyers" ar rezultātu 1:4. "Darot stulbas lietas, kādas mēs darām, tas nestrādās, un šādas spēles turpināsies," uz bojājumiem komandas mehānismā norādīja Nolans. "Tāpēc cimdi tiek oficiāli nomesti. Ir jādara konkrētas lietas, lai spēlētu. Kas nedarīs, tas nespēlēs."

"Kad tu dari vienu un to pašu lietu atkal un atkal, un atkal, un šī iemesla dēļ zaudē, nav vajadzīgs raķešu zinātnieks, lai saprastu, kāpēc tā notiek," turpināja Nolans. "Mums ir jādara vienkāršas lietas. Nedrīkstam pieļaut kļūdas, nedrīkstam pieļaut muļķīgus noraidījumus, nedrīkstam tikt atstumti no ripas, nedrīkstam tikt iespiesti stūros."

"Noraidījumi vairāk nebūs vai arī tie, kas tādus pelna, vairāk netiks iekļauti sastāvā," ultimāta formā ar spēlētājiem caur mediju palīdzību runāja Nolans. "Tas būs tik vienkārši. Nevar vairs cerēt. Esam redzējuši pietiekami. Mums jātiek pie noteiktas domāšanas šeit. Mums jāspēlē inteliģenti, nedrīkstam kļūdīties. Šajā spēlē pat nezinu, cik tieši kļūdas un sliktus lēmumus pieņēmām."

Tāpat Nolans deva skaidru mājienu, ka lielākā problēma ir nevis jaunie spēlētāji (no kuriem visi, izņemot latvieti Zemgu Girgensonu nosūtīti uz fārmklubu), bet pieredzējušo vīru sniegums un atdeve: "Visi saka, ka jaunie spēlētāji ir problēma. Jauno šeit vairs nav, tāpēc arī attaisnojumu mums vairs nav. Mums jāpaskatās uz sevi spogulī un jādod komandai tas, ko katrs ir spējīgs tai dot."

Izmantotie resursi:
The Buffalo News | Buffalo's Number One Source...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-11-22 12:20, pirms 10 gadiem
Situācija viņam skarba. Sezonas vidū nav daudz iespēju kat ko krasi mainīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-11-22 12:44, pirms 10 gadiem
Nolans visu sakārtos ,tikai vajadziigs laiks ..!!!!

     [+] [-]

, 2013-11-22 12:45, pirms 10 gadiem
Girgensons, manuprāt, spēlē ar visu atdevi, ko nevarētu teikt par pārējiem. Bet ar to punktu gūšanu ir pašvakāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 13:01, pirms 10 gadiem
nobd rakstīja: Girgensons, manuprāt, spēlē ar visu atdevi, ko nevarētu teikt par pārējiem. Bet ar to punktu gūšanu ir pašvakāk.
Punkti vinam ir diezgan...visa komanda ir uzbrukuma impotenti un ja tiek guuti 2 vaarti speelee tas jau ir cool!Nav ko 4iiksteet..naakotne Zemgum buus spoza.Nevajag gribeet visu uzreiz-patience is a virtue.

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 13:06, pirms 10 gadiem
Eksperts_Fox rakstīja: Visus uz AHL!
pec ta sak izklausities, visus atlaist, te neviens nemak spelet, kas ta par komandu, kurs komplekteja

     [+] [-]

, 2013-11-22 13:13, pirms 10 gadiem
Jaunie komandā vairs nav, izņemot Zemgu, a ko Grigorenko baigi vecais?

  +1 [+] [-]

, 2013-11-22 13:57, pirms 10 gadiem
es_mareks rakstīja: Jaunie komandā vairs nav, izņemot Zemgu, a ko Grigorenko baigi vecais?
Vinu nenem par pilnu.

     [+] [-]

, 2013-11-22 18:54, pirms 10 gadiem
kā man besī tas ''raķešu zinātnieks'', nu nav latviešu valodā tāda izteiciena. Nu neskan viņš latviešu valodā!! Nesaprotu kā var cilvēkiem nebūt savas dzimtās valodas izjūtas........

Jebkurš nopietns tulks pa pirkstiem dabūtu par to, ka šo ''rocket scientist/rocket science'' vārdu savienojumu nelokalizē latviešu valodā. Vai tiešām tik grūti ir lietot latviešu valodā sen jau ienākušo ''nav jābūt ģēnijam, lai..." vai kaut vai padarītu plašāku izteicienu ar ''nav jābūt zinātniekam, lai''

Raķešu zinātnieks/raķešu zinātne latviešu valodā neskan, jo pie mums nelieto to šādā veidā. Ciolkovski, Koroļovu vai Verneru fon Braunu zinātniskās publikācijās neviens par ''raķešu'' zinātniekiem nesauc...! latviski pareizi ir raķešu konstruktors

     [+] [-]

, 2013-11-22 19:02, pirms 10 gadiem
KAUNS! (фашизм не пройдёт) rakstīja: Tad sapratis savu kļūdu jaunos sauksi atpakaļ Nolan?

Stacijas un čemodāna klients.