Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Sezonas pirmo milzu slalomu Zeldenā atceļ

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sezonas pirmo milzu slalomu Zeldenā atceļ
Trases darbinieks novāc finiša vārtus. Foto: ian Ehrenzeller/Keystone/AP

Šodien ar milzu slalomu sievietēm vajadzēja sākties 2022./2023.gada Pasaules kausa sezonai kalnu slēpošanā, bet slikto laika apstākļu dēļ sacensības tika atceltas.

Sezonas pirmo startu sievietēm PK kalnu slēpošanā šodien atcēla pēc tam, kad lietus un snigšana pasliktināja redzamību trasē, padarot drošas sacensības par neiespējamām. Starptautiskā Slēpošanas un snovborda federācija (FIS) norādīja, ka milzu slalomu sievietēm atcēla dēļ nepiemērotiem laika apstākļiem un turpmākās dienas laika prognozēm.

Organizatori sākotnēji startu pārcēla par vienu stundu vēlāk no desmitiem uz vienpadsmitiem (pēc Centrāleiropas laika), bet, tā kā laika apstākļi neuzlabojās, drīzumā pieņēma lēmumu sacensības atcelt. Pagaidām nav minēts par sacensību pārcelšanu.

Pagājušajā gadā Zeldenā uzvarēja ASV pārstāvošā Mikalēla Šifrina, kura, neskatoties uz nesekmīgo startu olimpiskajās spēlēs, kur pirmo reizi karjerā ne tikai palika bez uzvaras, bet arī medaļas, ieguva PK Lielo kristāla globusu par uzvaru sezonas visu disciplīnu kopvērtējumā. Taču milzu slaloma kopvērtējumā Šifrina bija tikai trešā.

Sezonas laikā par līderi izvirzījās zviedriete Sāra Hektora, kura uzvarēja arī olimpiskajās spēlēs. Taču dēļ neveiksmīgajiem pēdējiem diviem startiem zviedrietei nācās samierināties ar otro vietu disciplīnas kopvērtējumā. Sabalansētāku sniegumu rādīja francūziete Tessa Vorleja, kura pēc pieciem gadiem otro reizi karjerā ieguva Mazo kristāla globusu.

Vīriešiem rītdienas milzu slaloms ir programmā kā sākotnēji paredzēts.