Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Finālisti pret cēsniekiem pirmo punktu medībās

Finālisti pret cēsniekiem pirmo punktu medībās
"FBK Valmiera/Betsafe", foto: Floorball.lv

Elvi florbola līgā potenciāli ļoti saistoša spēle šovakar gaidāma Valmierā, kad pie vietējiem "FBK Valmiera/Betsafe" ciemosies Cēsu "Lekrings". Cēsnieki jau pamanījušies vienu maču zaudēt, bet valmierieši pašlaik vispār ir bez punktiem.

"FBK Valmiera/Betsafe" – "Lekrings" (pulksten 20:00 Valmieras OC, TV4 un Sportacentrs.com)

Viens no pēdējo gadu neveiksmīgākajiem startiem padevies pērnās sezonas finālistiem un vieniem no šīs sezonas favorītiem "FBK Valmiera/Betsafe", kas pašlaik ir bez punktiem, ieņemot vien devīto vietu turnīra tabulā. Komanda sezonu sāka ar spraigu un sāpīgu 5:6 zaudējumu viesos aktuālajiem čempioniem "Lielvārde/FatPipe", kam sekoja 3:8 zaudējums izbraukuma mačā Talsos. Tagad komanda gatava aizvadīt pirmo cīņu savu skatītāju priekšā. Pirmajās spēlēs komandai klibojusi spēle uzbrukumā, kā rezultātā pašlaik rezultatīvākais vienības spēlētājs Matīss Salmiņš ticis pie 4 (2+2) punktiem, bet nevienam citam nav vairāk par diviem punktiem. Komanda joprojām gaida sastāvā atgriežamies Edvardu Voldemāru Kažmeru un Gati Liepiņu, kuri turpina atkopties no savainojumiem. Tāpat komandas pieteikumā atgriezies krievu florbola leģionārs Pāvels Semjonovs, kurš pirms iepriekšējām cīņām vēl nebija sarakstā. Sezonas ievadā gana kluss bijis ierastais līderis Gvido Lauga, kuram divās spēlēs tikai viena rezultatīva piespēle.

Tikmēr Cēsu komanda pēc pārsteidzošā zaudējuma Irlavā, pagājušajā nedēļā gana komfortabli ar rezultātu 9:5 apspēlēja "Lielvārde/FatPipe". Tabulā ar trim punktiem "lēcējpeles" pašlaik atrodas septītajā vietā turnīra tabulā, bet šovakar lūkos kāpt pa tabulas pakāpieniem. Lieliski sezona iesākusies Emīlam Dzalbam, kuram divās spēlēs 8 (5+3), bet tikpat punktu, cik pašlaik rezultatīvākajam valmierietim ir arī Bruno Beķerim un Tomam Rīsmanim. Abās spēlēs pieteikumā bijis viens no līderiem Edgars Puriņš, kurš gan laukumā šajā sezonā vēl nav devies. Tāpat kā pieredzējušais aizsargs Jānis Rajeckis, kurš nav bijis arī pieteikumā. Tikmēr pēc divu sezonu izlaišanas ar vārtu guvumu pret čempioniem pierakstījās Emīls Eglītis.

"Lekrings" pašlaik ir labākā komanda skaitliskā vairākuma realizācijā (66.67%), kamēr valmierieši izmantojuši katru otro iespēju. Tāpat mazākumā cēsnieki savu cietoksni nosargājuši neskartu, izturot visus četrus mazākumus. Arī valmierieši mazākumā bijuši nevainojami, taču viņiem tāds līdz šim bijis tikai viens. "FBK Valmiera/Betsafe" lielākais klupšanas akmens pašlaik gan ir spēle pieciem pret pieciem (vārtu attiecība 5:14) un vājie spēļu pirmie periodi (zaudēti abās spēlēs ar vārtu attiecību 2:6).

Sandis Venevics ar 4,43 ielaistajiem vārtiem ik mačā ir piektais labākais šajā rādītājā, taču atvairītie 73.68% gan ir patālu no līgas labākajiem vārtsargiem. Tikmēr Markuss Plūdums, kurš pašlaik vienatnē sargā "Lekringa" vārtus, ik spēlē ielaiž 5,04 vārtus, bet atvairījis 81.48% sāncenšu metienu, šajā rādītājā atpaliekot vien no Ērika Zaica, Roberta Trepša, Kristapa Bukbārža un Alvja Salas. No visiem nosauktajiem gan vienīgi Trepšs uzskatāms par diezgan izteiktu komandas pirmo numuru vārtos.

Šovakar spēle Valmieras Olimpiskajā centrā sāksies pulksten 20:00 un to apkalpos tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Normunds Zēmelis. Ja Zēmelim šī būs pirmā virslīgas spēle šajā sezonā, tad Ksenzovs vadīs jau piekto maču šosezon, šajā rādītājā esot pārliecinoši priekšā visiem amata brāļiem. Kopā ar Pēteri Freimani viņš tiesāja arī vakar spēli starp "Lielvārde/FatPipe" un "Ķekava/RB&B".

Pērn abas komandas divas reizes tikās savā starpā, abos dueļos uzvarot komandai, kas spēlēja viesos. Vispirms valmierieši prata pārvest 5:3 uzvaru no Cēsīm, bet jau pēc gadu mijas cēsnieki revanšējās, izbraukumā uzvarot ar 4:3 papildlaikā.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.