Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko Seulā: "Līdzjutēji mani tik ļoti atbalstīja, tas bija jauki"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko Seulā: "Līdzjutēji mani tik ļoti atbalstīja, tas bija jauki"
Aļona Ostapenko šodienas preses konferencē. Foto: @wta_atp_koreaopentennis

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko šodien pārspēja neitrālo sportisti Anastasija Gasanovu un iekļuva "Seulas WTA 250" ceturtdaļfinālā. Mūsu spēlētāja preses konferencē bija priecīga par vietējo līdzjutēju simpātiju atgūšanu. Viņasprāt, nākamajā cīņā galvenais būs pašas sniegums.

Šī turnīra pirmajā mačā pretī stājās mājiniece, līdz ar to vietējie līdzjutēji lielā pārsvarā bija par vietējo. Savukārt šodienas spēlē situācija bija pavisam cita. "Mani tik ļoti atbalstīja, tas bija jauki. Kad radās breika iespēja, viņi bija tik skaļi un atbalstīja mani," saka 2017. gada turnīra čempione Aļona Ostapenko, kura šeit startē ceturto reizi un tagad sasniegusi savu otro ceturtdaļfinālu Seulā. "Vienmēr lieliski būt šeit un spēlēt, lieliskas atmiņas kopš te uzvarēju turnīrā. Izbaudu šo laiku."

Arī šodienas mačā sanāca trilleris - 6:4, 5:7, 7:5. Īstenībā spēle bija jāpabeidz divos setos, otrajā uzvarot ar 6:4. Nācās aizvadīt trešo setu, kur izdevās izglābties no 3:5. Pirms pēdējā geima pretiniece ļoti pārdzīvoja un raudāja. "Uzvarēju mačā, kurā šodien varēja tikt piedzīvots zaudējums. Patiesībā vajadzēja spēli pabeigt ar savu serves geimu, kad rezultāts bija 5:4 otrajā setā, bet tajā brīdī pieļāvu divas dubultkļūdas. Galu galā tas padarīja šodienas spēli grūtu," atzīst Latvijas tenisiste.

23. septembra ceturtdaļfinālā pretiniece būs 17 gadīgā andoriete Viktorija Himenesa-Kasinceva (#186), kura pamatturnīrā iekļuva kā laimīgā zaudētāja. "Mana trenere-mamma palīdzēs izveidot stratēģiju pret Kasincevu. Protams, skatīšos viņas video un analizēšu to, tomēr svarīgākais ir tas, ka man jāparāda sava labākā spēle," saka Ostapenko.

Izmantotie resursi:
tennis.co.kr