Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

11 gadus veca meitene kļūst par Jēkabsones kluba goda treneri

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

11 gadus veca meitene kļūst par Jēkabsones kluba goda treneri
Maja Makpolanda, Anete Jēkabsone-Žogota un "Mercury" basketbolistes
Foto: www.wnba.com

Vienpadsmit gadus vecā Maja Makpolanda (Mia McPoland) ceturtdien, 21. augustā, tika "apstiprināta" par Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā WNBA kluba "Phoenix Mercury" goda treneri.

Makpolanda cīnās ar dimanta anēmiju (Diamond Blackfan Anemia) – kaulu slimību, kas traucē meitenes ķermenim ražot sarkanās asins šūnas. Lai izārstētos, Majai nepieciešams pārstādīt kaula smadzenes, taču viņa vēl nav atradusi donoru.

Meitenei ir trīs māsas, taču neviena no viņām neder par aizvietotāju. Majas ģimene sadarbībā ar bezpeļņas organizāciju “Be The Match” meklē donoru. “Be The Match” datubāzē ir 11 miljoni brīvprātīgo, kuri gatavi kļūt par donoriem, un tā ir lielākā tāda veida organizācija pasaulē.

Lai izdzīvotu, Majai katru mēnesi jāveic asins pārliešana. Vienpadsmit gadu laikā meitenei veiktas 113 asins pārliešanas. Ceturtdien “Mercury” apstiprināja Maju par komandas goda treneri izslēgšanas spēļu laikā.

“Maja mūs iedvesmo,” teica “Mercury” galvenā trenere Sendija Brondello. “Smagā situācijā viņa nezaudē spēku, izturību un apņēmību. Tās ir īpašības, kuras nepieciešamas mūsu komandai, lai kļūtu par WNBA čempioni. Mēs esam sajūsmā par iespēju uzņemt Maju “Mercury” ģimenē.”

Fīniksas basketbolistes piektdien sāks “play-off” cīņas, Rietumu konferences pusfinālā līdz divām uzvarām sacenšoties pret Kendisas Pārkeres pārstāvēto “Los Angeles Sparks” vienību. Otrajā pārī spēlēs “Minnesota Lynx” un “San Antonio Stars” komandas.

Izmantotie resursi:
MERCURY: Mia McPoland: Honorary Assistant Coach

     [+] [-]

, 2014-08-22 12:43, pirms 10 gadiem
jauki! Domāju, ka tagad kādai no spēlētājām jākļūst par donoru!