Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Real Madrid" kapteinis Načo karjeru turpinās Saūda Arābijas augstākās līgas jaunpienācējā

Agris Suveizda

"Real Madrid" kapteinis Načo karjeru turpinās Saūda Arābijas augstākās līgas jaunpienācējā
Načo. Foto: AP/Scanpix

Spānijas izlases un Čempionu līgas uzvarētājas "Real Madrid" futbolists Načo pieņēmis lēmumu pēc pievienoties Saūda Arābijas otrās spēcīgākās līgas čempionvienībai "Al Qadsiah", noskaidrojis portāls The Athletic.

34 gadus vecais Načo "Real Madrid" pārstāv jau kopš 11 gadu vecuma, bet šis visdrīzāk būs viņa pēdējais mēnesis kā Madrides superkluba spēlētājam. Viņam tūliņ beigsies līgums, un jau vairākas nedēļas tiek runāts par Saūda Arābiju – tiesa, sākotnējā varianta "Al Ittihad", kas iepriekšējā sezonā finišēja piektajā vietā, būs augstākās līgas jaunpienācēja "Al Qadsiah", ar kuru līgums tiks parakstīts uz diviem gadiem.

Lai gan "Al Qadsiah" nav starp Saūda Arābijas vadošajiem klubiem, kurus uztur Publiskais investīciju fonds, arī tas pieder valsts uzņēmumam – Saūda Arābijas naftas un dabasgāzes uzņēmumam "Saudi Aramco". Komandu trenē Mičels, kurš savulaik ilgus gadus spēlēja "Real Madrid", drīzumā pievienosies arī Beļģijas izlases vārtsargs Kūns Kastēlss, par 13,8 miljoniem eiro ir nopirkts Meksikas izlases uzbrucējs Hulians Kinjoness.

Načo aizvadītajā Spānijas čempionāta sezonā sāka 18 no savām 29 spēlēm un "LaLiga" karjerā aizvadījis gandrīz 250 spēļu. Ilggadējais kluba spēlētājs arī aizvadīja pilnu Čempionu līgas finālu un bija komandas kapteinis. Seškārtējam Čempionu līgas uzvarētājam Načo tas bija tikai otrais fināls, kurā viņš izgāja laukumā, - vēl 2018. gadā viņš pirmajā puslaikā nomainīja Dani Karvahalu. Načo rēķinā ir arī četri Spānijas tituli, divi Karaļa kausi, pieci Spānijas superkausi, pieci Pasaules kausa klubiem un trīs UEFA superkausi.

Spānijas izlase "Euro 2024" sākusi ar sausajām uzvarām pār Horvātiju (3:0) un Itāliju (1:0). Pirmajā mačā Načo aizvadīja 90 minūtes, bet otrajā spēlē aizsardzības centrā viņa vietā spēlēja Emeriks Laports. Valstsvienībā Načo ir 26 mači un vieni vārti, viņš ir kļuvis par Eiropas U21 un U17 čempionu un par pasaules U17 vicečempionu.

Izmantotie resursi:
https://www.nytimes.com/athletic/55...

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS