Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Finālsērijas pirmajā spēlē "Tenax Dobele" uzvar "Ogri"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Finālsērijas pirmajā spēlē "Tenax Dobele" uzvar "Ogri"
Egils Politers (#35). Foto: Ritvars Raits

"SynotTip" čempionāta handbolā finālsērija sākusies ar "Tenax Dobele" panākumu. Šodien dobelnieki savā laukumā ar 37:27 (20:13) uzvarēja "Ogri", desmit vārtu guvumi Egila Politera kontā. Platu soli pretī bronzas medaļām spērusi galvaspilsētas komanda "Celtnieks Rīga", kas šodien sērijas pirmajā spēlē savā laukumā ar 36:24 (29:19) sakāva Ludzas kluba SK "Latgols" vienību. Uzvarētāju labā pa sešiem vārtiem guva Dmitrijs Petuhovs, Aļaksandrs Patcikailiks un Aleksijs Haisa.

Dobelē notikušās finālsērijas pirmās spēles starp "Tenax Dobele" un HK "Ogre" rezultātu jau 1. minūtē atklāja ogrēnietis Toms Lielais – 1:0. Jau pēc pāris minūtēm ar vārtu guvumu atbildēja dobelnieks Nils Kreicbergs – 1:1. 4. minūtē pēc Kreicberga metiena Dobeles komanda pirmo reizi izvirzījās vadībā (3:2) un vadības grožus vairs neatdeva. Pēc pirmā puslaika "Tenax Dobele" atradās vadībā ar 20:13, bet visā spēle bija pārāka ar 37:27.

Rezultatīvākais starp dobelniekiem ar desmit vārtu guvumiem bija Egils Politers, Mārim Veršakovam deviņi goli, sešus vārtus iemeta Nils Kreicbergs, trīs golus iemeta Nils Aivis Miķelsons, pa diviem – Andis Ermanis, Kārlis Krūmiņš, Oskars Arājs un Emīls Kurzemnieks, bet vienu – Antons Suleiko. Ogres komandas labā desmit vārtus iemeta Toms Lielais, pa četriem – Renāts Hovratovičs un Vjačeslavs Rutka, trīs – Mārtiņš Dāvidnieks, divus – Edijs Putniņš, bet pa vieniem – Andris Pozņaks, Reinis Sļusarevs, Aivars Čikuts un vārtsargs Andris Molotanovs.

"Celtnieks Rīga" uzvar ludzāniešus un piesakās uz bronzu

Rīgā notikušās spēles rezultātu pirmās minūtes izskaņā atklāja Ludzas handbolists Edvīns Matvejenko – 1:0. Tikai 4. minūtē pie pirmā vārtu guvuma tika "Celtnieks Rīga", kuras rindās ar vārtu guvumu izcēlās Arturs Kļaviņš – 1:1. Mača pirmajās minūtēs cīņa notika punkts punktā, vēl 8. minūtē viesus vadībā ar 5:4 izvirzīja Roberts Rancāns (SK Latgols), bet tad pa golam iemeta rīdzinieki Rauls Serafimovičs, Dmitrijs Petuhovs un Toms Popens, izvirzot savu komandu vadībā ar 7:5. Rīgas klubs vadības grožus no rokām vairs neizlaida, pēc pirmā puslaika rezultāts bija 29:19, bet visā mačā "Celtnieks Rīga" triumfēja ar 36:24.

Uzvarētāju labā pa sešiem vārtiem guva trīs handbolisti - Dmitrijs Petuhovs, Aļaksandrs Patcikailiks un Aleksijs Haisa. Viņu komandas biedram Raulam Serafimovičam četri goli, ar trim vārtu guvumiem izcēlās Lauris Eglītis un Artūrs Kļaviņš, pa diviem vārtiem iemeta Daniils Lukjanovs, Mareks Černousovs un Toms Popens, bet pa vienam golam – Artis Grunde un Mats Renfordts. Rezultatīvākais starp ludzāniešiem ar sešiem vārtu guvumiem bija Edvīns Matvejenko, četrus vārtus guva Roberts Rancāns, trīs – Edgars Rancāns, bet pa diviem – Aivars Strazds, Kristaps Logins, Renārs Grebeņņikovs un Edijs Kušners. Ar vienu vārtu guvumu izcēlās Jurijs Matvejenko, Leno Daniels Kazlovskis un Agris Kušners.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija