Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA diskvalificē "Nets" ģenerālmenedžeri, bet atzīst tiesnešu kļūdu

Ints Megnis
Ints Megnis

NBA diskvalificē "Nets" ģenerālmenedžeri, bet atzīst tiesnešu kļūdu
"76ers" spēlētājs Džoels Embīds (no kreisās) cīnās par bumbu ar "Nets" basketbolistu Džeretu Alenu. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība svētdien piešķīra naudas sodu un vienas spēles diskvalifikāciju Bruklinas "Nets" komandas ģenerālmenedžerim Šonam Marksam, kurš pēc iepriekšējās cīņas sērijā ar Filadelfijas "76ers" komandu iegājis tiesnešu istabā, tomēr paralēli atzina, ka tiesneši dueļa izšķirošajās sekundēs pieļāvuši kļūdu.

Rodionam Kurucam pirmoreiz šajā sērijā paliekot malā, sestdien Bruklinas "Nets" nespēja nosargāt pārsvaru un mājās atzina Filadelfijas "76ers" pārākumu (108:112), sērijā rezultātam kļūstot 1-3.

Noslēdzošo divu minūšu ziņojumā, NBA atzīst, ka šīs spēles pēdējās sekundēs "76ers" spēlētājs Tobiass Hariss pārkāpis noteikumus pret "Nets" centru Džeretu Alenu, ko tiesneši nefiksēja. Ja pārkāpums netiktu veikts, Alens būtu varējis ietriekt bumbu grozā un tobrīd panākt neizšķirtu.

Emociju pārņemts, "Nets" ģenerālmenedžeris Markss pēc spēles iegājis tiesnešu telpā, līgai svētdien pavēstot, ka viņam piešķirta vienas spēles diskvalifikācija un 25 000 dolāru naudas sods. Pēc šī lēmuma paziņošanas Marksam publisku atbalstu pauda "Nets" mazākuma daļas īpašnieks Džozefs Cai, uzsverot, ka ģenerālmenedžeris protestējis "pret nepareiziem tiesnešu lēmumiem un garām palaistām epizodēm".

Cīņas karstākā epizode notika trešajā ceturtdaļā, kad Džoels Embīds agresīvā veidā pārkāpa noteikumus pret Alenu. Džereds Dadlijs metās aizstāvēt Alenu, pagrūžot Embīdu, bet savu komandas biedru aizstāvēt steidzās Džimijs Batlers, agresīvi pagrūžot Dadliju. Sākās masveida grūstīšanās, kurā aktīvi iesaistījās arī Dadlija iepriekš kritizētais Bens Simonss. Dadlijs un Batlers tika izraidīti, bet Embīdam tika fiksēta nesportiskā piezīme.

Šīs epizodes sakarā līga Dadlijam piešķīrusi 25 000 dolāru, bet Batleram - 15 000 dolāru sodu. Savukārt Embīda nesportiskā piezīme netiks atcelta, kas nozīmē, ka "76ers" zvaigznei šobrīd jau ir divi šādi pārkāpumi, bet pēc ceturtā spēlētājam pienākas automātiska vienas spēles diskvalifikācija.

Sērijas piektā un, iespējams, arī pēdējā spēle notiks naktī uz trešdienu.

Izmantotie resursi:
Nets GM suspended for entering refs locker room
NBA says Nets' Allen was fouled late in Game 4

  +6 [+] [-]

, 2019-04-22 10:09, pirms 5 gadiem
Un??? Kādā mērā tas mainīs kaut ko spēles iznākumā??? Tiesneši šajā sezonā ir pilnīgi garām. Varbūt vajadzētu arī tiesnešus sodīt ar naudas sodiem par debīliem lēmumiem???

  +3 [+] [-]

, 2019-04-22 12:27, pirms 5 gadiem
Taa vien gaidu kad tiem abiem pi...rasiem (Simons,Embiids)beigusies playoffs .

  -3 [+] [-]

, 2019-04-22 13:26, pirms 5 gadiem
GATERŠŅIKS rakstīja: Taa vien gaidu kad tiem abiem pi...rasiem (Simons,Embiids)beigusies playoffs .
Ko tad viņi šoreiz izdarīja?

  +1 [+] [-]

, 2019-04-22 13:32, pirms 5 gadiem
Pasecniku Simmonss ar Embidu bez sals noedis.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-22 16:05, pirms 5 gadiem
mani apmulsināja Butlera pārtvertā bumba,pēc kuras viņš ar bumbu padusē,kā regbijā izskrēja trīs soļus uz brīvo vietu un tikai tad piesita pie zemes. trešā soļa laikā viņam pieskārās. Tiesneši apturēja ,viņš vēl aizskrēja iedankot un tad skatījās video,kur viss ko atrada ir piezīme NETS. Nekāda noskrieta...???

     [+] [-]

, 2019-04-22 16:40, pirms 5 gadiem
finkelstains rakstīja: mani apmulsināja Butlera pārtvertā bumba,pēc kuras viņš ar bumbu padusē,kā regbijā izskrēja trīs soļus uz brīvo vietu un tikai tad piesita pie zemes. trešā soļa laikā viņam pieskārās. Tiesneši apturēja ,viņš vēl aizskrēja iedankot un tad skatījās video,kur viss ko atrada ir piezīme NETS. Nekāda noskrieta...???
Ko nosvilpt nevar mainīt ne ar kādu video atkārtojumu.

Var uz laukuma kaut ko nosvilpt un pēc tam pēc video atkārtojuma konkretizēt svilpi uz laukuma. Ja uz laukuma bija svilpe par sodu, tad nekādi nostaigāti netiek skatīti. Sodu gadījuma gan laikam savādāk, ka var mainīt lēmumu uz augšu vai uz leju, bet, ja izmeklē strīdīgu autu, tad ar video ir jāpierāda pretējais nosvilptajam. Ja ir 50/50, tad uz laukuma nosvilptais paliek spēkā.

     [+] [-]

, 2019-04-22 18:24, pirms 5 gadiem
Kad epizode ''izskatās skaista'', tad spēles noteikumi var arī pastāvēt maliņā. Tas arī atšķir basketbolu pasaulē no šovizrādes NBA.