Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Edgars Orlovskis

"Nets" un "Clippers" lūkos dubultot pārsvaru

"Nets" un "Clippers" lūkos dubultot pārsvaru
Vai "Clippers" aizsargam Erikam Bledso pēc gaidāmā mača noslēguma būs pamats svinībām?
Foto: AP/Scanpix

Šonakt ar diviem mačiem turpināsies 2013.gada Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīrs. Plkst. 3.00 pēc Latvijas laika Bruklinā tiks uzsākta spēle starp "Nets" un Čikāgas "Bulls" vienībām. Savukārt divarpus stundas vēlāk, pulksten 5.30, Losandželosā tiks uzsākts mačs starp "Clippers" un Memfisas "Grizzlies".

"Nets" (4) - "Bulls" (5) 1-0

Čikāgas "Bulls" galvenajam trenerim Tomam Tibodo galvenais uzdevums pēc sestdien piedzīvotās neveiksmes ir likt aizmirst spēlētājiem par zaudējumu un likt viņiem koncentrēt savas domas uz gaidāmo spēli. Sērijas pirmajā spēlē intriga bija vien pirmajās minūtēs - "Nets" sāka atrauties pirmās ceturtdaļas noslēgumā, bet otrajā ceturtdaļā realizēja 16 no 20 izmestajiem metieniem, pirmo puslaiku noslēdzot ar 60% realizāciju metienos no spēles.

Pēc 24 nospēlētām minūtēm Bruklinas klubs bija vadībā ar 60:35, tādēļ "Bulls" otrajā puslaikā bija jāīsteno pamatīga pakaļdzīšanās operācija, lai saglabātu cerības uz panākumu. Šāda operācija netika īstenota, un tika piedzīvots zaudējums ar 89:106.

Bruklinas klubs sešās no septiņām pēdējām regulārā turnīrā spēlēm svinēja uzvaras. Visos sešos uzvarētajos mačos "Nets" ar aizsargu Deronu Viljamsu priekšgalā guva vismaz 100 punktus, kas parāda to, ka komanda ieguvusi pareizo ritmu uzbrukumā. Galvenie Bruklinas komandas "vezuma vilcēji" - Viljamss, Bruks Lopezs un Džo Džonsons - ir veseli un gatavi izcīnīt vēl daudzas uzvaru "play-off" turnīrā, savukārt Čikāgas vienībai jāiztiek bez Derika Rouza, bet pamatcentrs Žoakims Noā joprojām ir tālu no optimālās sportiskās formas, jo nav līdz galam sadziedējis labās pēdas savainojumu.

"Tu ceri uz labāko, bet sagatavojies sliktākajam," izteicās Tibodo, kad tika izjautāts par Rouzu. "Lieta tāda, ka mēs nevēlamies, lai viņš dotos laukumā līdz tam brīdim, kad viņš pilnībā jutīsies komfortabli, un pašlaik viņš vēl nejūtas komfortabli."

Ir patīkami dzirdēt, ka komandas galvenais treneris aizstāv komandas līderi, kurš šosezon nav izgājis laukumā nevienā spēlē. "Bulls" spēlētājiem tikmēr jādomā par sava groza aizstāvēšanu jeb aizsardzību. Bruklinas klubs pirmajā mačā no spēles realizēja teju 56% no izmestajiem metieniem, un seši Bruklinas spēlētāji guva vismaz 10 punktus. Četros regulārās sezonas dueļos "Nets" vidēji guva vien 87,5 punktus, piedzīvojot zaudējumu trijos no četriem mačiem, tādēļ Bruklinas komandas galvenā trenera vietas izpildītājs Pīdžejs Karlesimo labi apzinās, ka nevar gaidīt no savas komandas tikpat veiksmīgu sniegumu uzbrukumā otro spēli pēc kārtas.

"Es domāju, ka tas būs karš," pēc pirmās spēles izteicās Karlesimo. "Mēs esam uzvarējuši vienā spēlē, kas nav nekas ārkārtējs. Tas ir ļoti svarīgi, taču mums ir jāatrod veids, kā izcīnīt vēl trīs uzvaras, un es domāju, ka katra spēle būs citādāka."

"Nets" vienība, kura iepriekšējo reizi "play-off" turnīrā piedalījās pirms sešiem gadiem, pēdējo reizi vadībā ar 2-0 izslēgšanas turnīra sērijā bija 2004.gadā. Toreiz "play-off" pirmajā kārtā tā ar 4-0 pieveica Ņujorkas "Knicks" vienību.

"Clippers" (4) - "Grizzlies" (5) 1-0

Bleiks Grifins nedomā par saviem statistikas datiem un ir gatavs pielikt visus spēkus, lai aizsardzībā spētu apturēt Zaku Rendolfu, un to Grifins, kurš regulārajā sezonā bija "Clippers" uzbrukuma līderis (vid. 18,0 p., 8,3 AB), pierādīja sērijas pirmajā spēlē. Atlētiskais uzbrucējs guva vien 10 punktus un iekrāja piecas atlēkušās bumbas, taču ar to pietika, lai viņa pārstāvētā vienība izcīnītu panākumu ar 112:91.

Grifins ļoti daudz spēka patērēja savā laukuma pusē spēkojoties ar masīvo spēka uzbrucēju Rendolfu, tādēļ uzbrukumam un punktu gūšanai tik daudz spēka neatlika. Neilgi pirms mača noslēguma "Clippers" uzbrucējs pameta laukumu, jo nopelnīja sesto piezīmi, tomēr savu galveno darbu bija paveicis godam - "Grizzlies" līderis Rendolfs visā mačā guva 13 punktus un izcīnīja tikai četras atlēkušās bumbas. Salīdzinājumam - regulārajā sezonā uzbrucējs iekrāja vidēji 11,2 atlēkušās bumbas (4.vieta visā līgā). Marks Gazols un Rendolfs Memfisas labā visā spēlē kopā izcīnīja tikai sešas atlēkušās bumbas.

"Mēs nespēlējām labi kā komanda. Viņi gan spēlēja," izteicās Rendolfs. "Mēs necīnījāmies par atlēkušajām bumbām tā, kā mēs to parasti darām, tātad joprojām ir pāris lietas, kuras jāuzlabo. Mēs šo [zaudējumu] atstāsim pagātnē, iziesim laukumā un spēlēsim savu spēli."

Intriga par uzvarētāju sērijas pirmajā duelī tika saglabāta līdz pat spēles ceturtajai ceturtdaļai. "Grizzlies" ceturtās ceturtdaļas sākumā vienubrīd bija iedzinējos tikai ar vienu punktu, taču tad "Clippers" "ielika nākamajā robā" un aizsteidzās "milzu ātrumā" uz priekšu, mača pēdējo 12 minūšu laikā realizējot 15 no 22 metieniem, uzvarot cīņu par atlēkušajām bumbām ar 15:5 un uzvarot ceturtdaļu ar 37:22.

Visā spēlē Losandželosas vienība uzvarēja cīņu par atlēkušajām bumbām ar 47:23, un tieši tas izrādījās izšķirošais faktors, kas šoreiz nolieca svaru kausus par labu "Clippers". Jāpiebilst, ka losandželosieši guva 25 punktus ar "otrās iespējas" metieniem jeb tad, kad izcīnīja atlēkušo bumbu pie Memfisas groza, savukārt "Grizzlies" guva tikai piecus "otrās iespējas" punktus.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kuras vienības izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 26

  • 7

  • 27

  • 5



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-22 21:46, pirms 11 gadiem
Aiziet, Grizzlies! So janem, lai ir iespejas.
, 2013-04-22 21:47, pirms 11 gadiem
Nez šajā kārtā uzvarēs arī kāda komanda, kura spēlē viesos?
, 2013-04-22 21:48, pirms 11 gadiem
Ceru uz Bulls revansu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-22 21:52, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nez šajā kārtā uzvarēs arī kāda komanda, kura spēlē viesos?
šaubos, vai 7 spēļu sērijas būs daudz
, 2013-04-22 21:57, pirms 11 gadiem
Ralfinolv rakstīja: šaubos, vai 7 spēļu sērijas būs daudz
Es domāju tikai šajā kārtā. Jo pirmajās spēlēs uzvarēja visi mājnieki. Respektīvi vai pēc 2 kārtām visās sērijās būs 2-0 mājnieku labā.
, 2013-04-22 22:20, pirms 11 gadiem
Par Čikāgu! Go Bulls
, 2013-04-22 22:23, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Es domāju tikai šajā kārtā. Jo pirmajās spēlēs uzvarēja visi mājnieki. Respektīvi vai pēc 2 kārtām visās sērijās būs 2-0 mājnieku labā.
nebūs. Čikāga un Bostona vinnēs 2. spēles
, 2013-04-22 22:38, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nez šajā kārtā uzvarēs arī kāda komanda, kura spēlē viesos?
Tieši tā, 3,4 spēles būs interesantākas..
, 2013-04-22 22:43, pirms 11 gadiem
domāju ka paņems bulls un clip"s bet gribetos lai vinju vieta panjem grizz"s
Kristaps Porziņģis un Breds Stīvenss. Foto: AP/Scanpix

"Celtics" ĢM: Iespējams, Porziņģim nāksies izlaist nākamās sezonas sākumu

LETA. Kristaps Porziņģis pēc pēdas traumas izārstēšanas, iespējams, varētu izlaist nākamās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas pašu sākumu, raidierakstā "The Ryen Russillo Podcast" minēja Bostonas "Celtics" ģenerālmenedžeris Breds Stīvenss.
Mikals Bridžess. Foto: AFP/Scanpix
10

''Villanova'' čempionu apvienošanās pabeigta: Bridžesu aizmaina uz ''Knicks''

Nacionālajā basketbola asociācijās (NBA) aizvadītajā naktī noticis maiņas darījums starp Ņujorkas klubiem ''Knicks'' un ''Nets'', ziņo ESPN apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.
Kristaps Porziņģis. Foto: FIBA
86

NBA čempionam Porziņģim drīzumā operācija un vasara bez Latvijas izlases

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Bostonas "Celtics" pavēstījusi, ka latviešu garajam spēlētājam Kristapam Porziņģim tuvāko dienu laikā tiks veikta operācija un ka viņš šovasar Latvijas izlasei palīdzēt nevarēs. Tikmēr Latvijas Basketbola savienība pavēstījusi, ka rītdienas pārbaudes spēlei pret Ēģipti visdrīzāk netiks pieteikts Andrejs Gražulis.