Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Covid-19 pārslimojušie "VEF Rīga" basketbolisti atgriezušies ierindā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Covid-19 pārslimojušie "VEF Rīga" basketbolisti atgriezušies ierindā
Aigars Šķēle. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Latvijas čempionvienības basketbolā "VEF Rīga" paziņojusi, ka iepriekš ar Covid-19 inficējušies Aigars Šķēle un soms Aleksandrs Madsens veikuši testus, kuri izrādījušies negatīvi, tādēļ spēlētājiem ir ļauts atgriezties ierindā.

Kā zināms, tad saslimšana ar Covid-19 "VEF Rīga" komandā tika fiksēta pēc FIBA Čempionu līgas "top 16" posma pirmās spēles pret Burgosas "San Pablo" no Spānijas, kurā rīdzinieki pagarinājumā zaudēja ar 75:76. Dienu vēlāk tika pārcelta "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā paredzētā spēle pret ''Ventspili''.

Uz lielas jautājuma zīmes ir sākotnēji trešdien, 24. martā paredzētā atbildes cīņa Rīgā pret Burgosas "San Pablo", kurā tieši pēc mača pret "VEF Rīgu" tika fiksēta vairāku basketbolistu inficēšanās ar Covid-19. Līdz ar to, visticamāk, ka nākamo spēli rīdzinieki aizvadīs sestdien, 27. martā, kad mājās otro reizi astoņu dienu laikā uzņems "Ogri".

Iepriekš ar koronavīrusu saslimušais Šķēle jau pievienojies komandas treniņiem, savukārt Madsens var atgriezties Latvijā.

"VEF Rīga" ar 20 uzvarām aizvadītajās 22 cīņās ir pārliecinoša līdere Latvijas - Igaunijas līgas Latvijas grupā, savukārt Čempionu līgas J grupā rīdziniekiem ir trīs zaudējumi trīs spēlēs, kas Latvijas spēcīgākajai komandai atvēl mazas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.