Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Kross atsāk izlases karjeru un lūkos izvest "Euro 2024" saimnieci Vāciju no krīzes

Agris Suveizda

Kross atsāk izlases karjeru un lūkos izvest "Euro 2024" saimnieci Vāciju no krīzes
Toni Kross. Foto: imago/Sven Simon/Scanpix

Jau ilgāku laiku klīda runas par Spānijas superkluba "Real Madrid" centra pussarga Toni Krosa atgriešanos Vācijas valstsvienībā, un šodien Vācijas Futbola savienība un arī pats spēlētājs sociālajos tīklos to beidzot paziņoja oficiāli.

"Īsi un kodolīgi: sākot ar martu, atkal spēlēšu Vācijas izlasē. Kādēļ? Tādēļ, ka nacionālās izlases treneris mani palūdza. Esmu gatavs un pārliecināts, ka ar šo komandu Eiropas čempionātā varam sasniegt daudz vairāk, nekā cilvēki domā," sociālo tīklu vietnē Instagram rakstīja Kross.

Vācu pussargs Kross, kuram janvāra sākumā apritēja 34 gadi, karjeru valstsvienībā beidza pēc zaudējuma "Euro 2020" astotdaļfinālā Anglijai (0:2) un saņemtās personīgās kritikas. Izlasē viņš ir aizvadījis 106 spēles un guvis 17 vārtus, kļuvis par 2014. gada pasaules čempionu un ticis pie 2010. gada pasaules bronzas.

Vācijas izlase 2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā neizķļuva no grupas, pagājušā gada novembrī zaudēja abās pārbaudes spēlēs (2:3 Turcijai, 0:2 Austrijai) un divu gadu laikā uzvarējusi tikai sešās no divdesmit divām spēlēm (6-8-8). Septembrī pie valstsvienības stūres stājās Juliāns Nāgelsmans, kurš pirms gada tika atbrīvots no Minhenes "Bayern". Martā Vācija aizvadīs spēles pret Franciju un Nīderlandi, bet "Euro 2024" finālturnīrā, kas notiks tieši Vācijā, grupā spēkosies pret Skotiju, Ungāriju un Šveici.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/toni.kr8s...