Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus sasniedz sezonas pirmo pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus sasniedz sezonas pirmo pusfinālu
Mārtiņš Podžus. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Mārtiņš Podžus piektdien sasniedza Šarmelšeihas ITF M15 turnīra pusfinālu. Tikmēr mūsu labākā junioru vecuma spēlētāja Kamilla Bartone (16) kopā ar turcieti Selīnu Ovunču zaudēja Antaljas W15 dubultspēļu pusfinālā.

Mārtiņš Podžus (ATP 612.) Šarmelšeihas ceturtdaļfinālā ar 7:5, 6:3 uzvarēja spāni Pablo Vivero Gonsalesu (#580), kurš vakar ar 7:6(6), 6:4 pieveica turnīra pirmo numuru Jusefu Hosamu (#401) no Ēģiptes. Podžus šodienas mačā uzvarēja 10/11 serves geimos, vienīgo reizi tiekot nobreikots 1. setā, kad viņam bija 4:2 pārsvars. Mārtiņš no 5:5 uzvarēja piecos geimos pēc kārtas, turpinājumā neļaujot pretiniekam atspēlēties.

Podžus šonedēļ pabeidz sezonas pirmo izbraukumu, kas sastāv no trim nedēļām M15 turnīros Šarmelšeihā uz "hard" seguma. Viņš pirmajās divās nedēļās zaudēja 2. kārtā, bet trešajā turnīrā ar tikšanu līdz sezonas pirmajam pusfinālam ieguva 30 ITF punktus. Podžus ITF rangā ir 129. vietā.

Podžus pusfinālā tiksies ar Zviedrijas tenisistu Filipu Bergevi, kuram ITF rangā 353. vieta. Viņš šobrīd ATP rangā vairs neatrodas, bet rekords ir 669. vieta, kas sasniegta pagājušā gada novembrī.

Kamilla Bartone pirmo ITF dubultspēļu kopā ar 18 gadus veco turcieti Selīnu Ovunču pabeidza ar zaudējumu pusfinālā, kur ar 6:7(1), 4:6 zaudēja ar otro numuru izsētajai Itālijas komandai Džaja Sanesi/Kamilla Skala. Bartonei ar pārinieci 1. setā divreiz bija breika pārsvars un arī iespēja pie 6:5 ar savu servi nodrošināt uzvaru setā. Pusfināla sasniegšana dod 30 ITF punktus.

Būdama starp pasaules 100 labākajām juniorēm, Bartone šomēnes tiek pie spēlēšanas divos W15 turnīros Antaljā uz māla seguma. Šonedēļ pamatturnīrā iekļuva četras juniores, bet nākamajā nedēļā tāda iespēja būs divām, ieskaitot ranga 17. vietā esošo Bartoni.

Kamilla ITF pamatturnīru debijā trešdien ar 6:4, 4:6, 4:6 piekāpās 20 gadus vecajai Japānas tenisistei Misaki Macudai (ITF 422.), kuras rekords WTA rangā ir 896. vieta.

Bartonei līdz šai nedēļai vienīgā pieredze ITF turnīros bija 2016. gada novembrī Helsinkos W10 kvalifikācijā, kur viņa pārvarēja vienu kārtu.