Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Neizservējot maču pret Benčiču, beidzas Svitoļinas uzvaru sērija Dubaijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Neizservējot maču pret Benčiču, beidzas Svitoļinas uzvaru sērija Dubaijā
Belinda Benčiča. Foto: AP/Scanpix

Pēdējo divu gadu Dubaijas "Premier" turnīra čempione Eļina Svitoļina (WTA 6.) piektdien bija tuvu vēl vienam finālam šajā turnīrā, taču pusfinālā neizservēja maču pret Belindu Benčiču (WTA 45.), Šveices tenisistei zaudējot ar rezultātu 2:6, 6:3, 6:7(3).

Šodienas mačā ierodoties ar 12 uzvaru sēriju Dubaijā, Eļina Svitoļina vēl vienu panākumu gūt nespēja, lai gan bija ļoti tuvu – Svitoļina pēdējā setā bija priekšā ar 5:3. Belinda Benčiča devītajā geimā noturēja servi, bet Svitoļina 10. geimā to izdarīt nespēja, turklāt palika tukšā. Viņai pēc trim Benčičas uzbrukumiem 0:40 problēma. Svitoļina geimu pabeidza ar dubultkļūdu.

Ukrainas tenisistei lielas problēmas arī nākamajā servēšanas reizē, kad viņa ar pūlēm nodrošināja taibreika spēlēšanu. Benčičai pie 6:5 bija trīs mačbumbas. Viņa pirmo izniekoja ar lielu "forehand" autu, bet pārējās divas Svitoļina atspēlēja ar diagonālo "backhand" pēc pirmās serves un eisu. Benčiča nesalūza un drīz dominēja taibreikā, kur viņai uzvaru deva aktīva un pārsvarā precīza spēle ar "forehand".

Benčiča Svitoļinu uzvarējusi abos mačos, pirmais bija 2014. gadā Čārlstonā, kur Šveices tenisiste bija ar 6:7(4), 6:4, 6:1 pārāka uz zaļā māla seguma.

2013. gada čempione Petra Kvitova (WTA 4.) dažas stundas agrāk pirmajā pusfinālā ar 3:6, 6:2, 6:4 pieveica Sūveju Šjē (WTA 31.), kura 33 gadu vecumā pirmoreiz spēlēja "Premier" līmeņa pusfinālā. Taivānas tenisiste trīs setos pieļāva tikai 13 nepiespiestās kļūdas, taču pat tik tīrs teniss viņai neļāva uzvarēt, jo Kvitova bija daudz aktīvāka uzbrukumā. Petrai tīri uzvarētajās izspēlēs graujošs pārsvars ar 48:14. Čehijas tenisiste tāpēc varēja atļauties 32 nepiespiestās kļūdas.

Kvitovai tagad pret Šjē ir 4-0 bilance. Šodien bija pirmā reize, kad viņa Taivānas tenisistei zaudēja vienā setā. Abas šogad sacentās arī Sidnejā, kur čehiete ceļā uz "Premier 700" titula izcīnīšanu Sūveju uzvarēja 2. kārtas mačā ar 7:6(2), 6:2.

Kvitovai sestdien būs jau trešais fināls šosezon. Viņa uzvarēja Sidnejā un zaudēja Melburnā, kur ar neveiksmi "Australian Open" finālā pret Naomi Osaku pārtrūka Kvitovas astoņu uzvaru sērijas finālos. Čehietei titulu cīņās arvien ļoti iespaidīga 26-8 bilance.

Savukārt Benčičai finālos negatīvs 2-5, abus titulus izcīnot 2015. gadā, kad viņa uzvarēja Birmingemā un Toronto. Benčičai pret Kvitovu ir 0-3 bilance, zaudējot visos sešos setos. Pēdējā tikšanās bija šogad "Australian Open" 3. kārtā, kur Benčiča ieguva tikai piecus geimus – 1:6, 4:6. Rītdienas mača sākums plkst. 17:00.