Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūmam svarīga cīņa par iekļūšanu Eirolīgas ceturtdaļfinālā

Blūmam svarīga cīņa par iekļūšanu Eirolīgas ceturtdaļfinālā
Foto: elcorreo.com

Šovakar viena no svarīgākajām spēlēm par iekļūšanu ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēlēs jeb "play-off" būs Jānim Blūmam, kura pārstāvētais Spānijas basketbola klubs "Bilbao Basket" savā laukumā uzņems Itālijas vienību Sjēnas "Montepaschi". Spēles sākums pl. 20:00 pēc Latvijas laika.

Veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā Jānis Blūms ar Bilbao vienību Eirolīgas ceturtdaļfinālā būs iekļuvuši jau šīs nedēļas laikā. Lai to izdarītu, vispirms nepieciešams šovakar savās mājās pieveikt viesus no Itālijas - Sjēnas "Montpaschi". Tāpat būtu nepieciešama palīdzība no Kristapa Valtera pārstāvētas Malagas "Unicaja", kam viesos jāuzvar Madrides "Real". Savukārt "Montepaschi" vienībai uzvaras gadījumā būtu iespēja nodrošināt priekšlaicīgu pirmo vietu F grupā.

Pēc četrām spēlēm četras uzvaras guvusi "Montepaschi", kam seko Bilbao ar "Real" ar divām uzvarām. Savukārt pēdējie grupā ir "Unicaja", kas pagaidām Top16 kārtā palikuši bez uzvarām, bet lūkos to izdarīt ceturtdien pret "Real". Bilbao vienībai ievērojami noderējusi uzvara, kas tika gūta iepriekšējā kārtā, kad savā laukumā tika sagrauta Madrides komanda (93:69).

Bilbao komanda uzvarējusi pēdējās trīs mājas spēlēs, bet tajā pašā laikā "Montepaschi" vienība šosezon veiksmīgi spēlējusi izbraukumā. To uzsvēris arī Bilbao galvenais treneris Fotis Katsikaris, norādot, ka vienīgais zaudējums izbraukumā Eirolīgā šosezon "Montepaschi" nācis sezonas sākumā Barselonā. Katsikaris uzskata, ka viņa komandai jāspēlē pacietīgi, taču jāizmanto iespējas doties ātrajos pretuzbrukumos. Runājot par pretiniekiem, Blūma treneris saka: "Viņi paļaujas uz kārtīgu aizsardzību, kā arī mums jābūt piesardzīgiem uz viņu viļņveidīgo uzbrukumu, kas spēj salauzt spēli. Makalebs ir viņu līderis, bet viņiem ir arī šī brīža labākais centrs Eiropā, kas ir Deivids Andersens."

Aizvadītajā nedēļas nogalē teju visās spēcīgākajās Eiropas līgās tika izspēlētas kausu izcīņas. Par Itālijas kausa ieguvējiem kļuva tieši "Montepaschi", kas finālā pieveica citu itāliešu Eirolīgas klubu "Bennet Cantu" (88:71). Par vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts "Montepaschi" austrāliešu uzbrucējs Deivids Andersens, kurš guva 23 punktus. Līdzīgs turnīrs notika arī Spānijā, kur par Karaļa kausa ieguvējiem kļuva Madrides "Real". Savukārt Jānim Blūmam ar Bilbao iepriekšējās desmit dienas bijušas bez spēlēm, kas cerams būs ļāvušas labāk sagatavoties šī vakara mačam. Jācer, ka šajā laikā Blūms būs saglabājis labo spēles pavedienu, jo iepriekšējā spēlē ACB līgā tika nodemonstrēts teicams sniegums, gūstot 21 punktu (2p 3/4, 3p 5/7).

Spēles sākums Bilbao arēnā gaidāms pl. 20:00 pēc Latvijas laika. Vēl Eirolīgā šodien divas citas spēles: Maskavā vietējais CSKA uzņems Pireju "Olympiacos" (pl. 18:15), bet Turcijā norisināsies divu Stambulas klubu duelis - "Galatasaray" uzņems "Efes" (pl. 20:30).

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...
elcorreo.com |Bizkaia| diario con las śltimas...

  +1 [+] [-]

, 2012-02-22 13:09, pirms 12 gadiem
Būs grūti !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-22 17:44, pirms 12 gadiem
Ai kā derētu šogad BBB izšaut EL
jo ACB būs grūtāk

     [+] [-]

, 2012-02-22 17:47, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: šajā kārtā nē, bet nākamajā tiksim 1/4
nu tā var sanākt, ka šodien nepaņems itāļus, bet pēc tam iekšējo rēķinu ietvaros izmasēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-02-22 18:59, pirms 12 gadiem
Rīt Valtera spēli rāda LIVE pa TV6!
Kaut kas jauns! Būs jāpalūr!

     [+] [-]

, 2012-02-23 08:05, pirms 12 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: hai
gribās vakardienas Vef prieciņu pagarināt ar Jankas zvērībām
ai kārumniek
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja