Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

"Ventspils" nākamie pretinieki maina leģionārus

"Ventspils" nākamie pretinieki maina leģionārus
Kevins Lengfords vēl PAOK formā pret Meiru Četmenu.
Foto: bkventspils.lv

"Ventspils" basketbolistu nākamie pretinieki FIBA Eiropas kausā Antverpenes "Giants" veikuši leģionāru rokādi, sastāvā iekļaujot ventspilniekiem no pagājušās sezonas zināmo amerikāņu spēka uzbrucēju Kevinu Lengfordu.

Šīs nedēļas Eiropas kausa spēlē beļģi viesojās pie "Lukoil Academic" un svinēja svarīgu uzvaru 71:63, taču arī palika bez viena no saviem līderiem Melsā Basabes. Spēlētājs kādā epizodē iedzīvojās ceļgala traumā, kuras ārstēšanai būs nepieciešamas apmēram sešas nedēļas. Amerikāņu centrs bija komandas labākais cīnītājs pie groziem un arī trešais labākais punktu guvējs, tāpēc saprotams, ka šādu robu bez ielāpa atstāt nedrīkstēja. Izvēla krita uz 30 gadus vecos Kevinu Lengfordu, kurš šo sezonu sāka Francijas spēcīgākās līgas pastarītī "Paris-Levallois".

15 mačos amerikānis laukumā aizvadīja vidēji 22 minūtes, guva 7,1 punktu un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, bet komanda ar pieciem panākumiem 17 mačos 18 komandu konkurencē ieņem vien 15. vietu. Starp citu, tās uzbrukuma līderis ir eksventspilnieks Džamars Jangs, vidēji mačā gūstot 15,6 punktus, atdodot trīs rezultatīvas piespēles un izcīnot tik pat atlēkušās bumbas. Lengforda debija "Giants" rindās paredzēta jau šīs nedēļas nogalē Beļģijas čempionāta spēlē un acīmredzot nav nekādu šķēršļu, lai viņš nespēlētu arī 26. janvārī pret "Ventspili". Tiesa, turnīra mājas lapā komandas sastāvā viņa vārds pagaidām nav atrodams.

Pret ventspilniekiem Lengfords divas reizes spēlēja pagājušajā sezonās, kad grieķu PAOK rindās cīnījās Eirokausā. Ventspilī viņa rēķinā bija septiņi punkti un septiņas atlēkušās bumbas, bet Salonikos amerikānis samet 15, turklāt abās spēlēs uzvarēja PAOK. Ļoti produktīvi Lengfords spēlēja kausa otrajā posmā, tiesa PAOK izcīnīja tikai vienu uzvaru. Interesanti, ka no pagājušās sezonas Saloniku kluba sastāvā FIBA Eiropas kausā ventspilniekiem pretī stājās vēl viens uzbrucējs – "CEZ Nymburk" rindās spēlē Džulians Vons.

Izmantotie resursi
antwerpgiants.be
Eurocup - Welcome to Eurocup
fiabeurope.com


, 2016-01-22 10:24, pirms 8 gadiem
Pret beļģiem nākamā spēle 26.janvārī.
, 2016-01-22 10:34, pirms 8 gadiem
Pretinieki paliek spēcīgāki.
, 2016-01-22 10:47, pirms 8 gadiem
Beļģi mazliet Spēcīgāki kļust
, 2016-01-22 12:50, pirms 8 gadiem
Autor, izlasi savu virsrakstu !
, 2016-01-22 13:55, pirms 8 gadiem
Pēdejā laikā sasprindzinājums pamatīgs uz Ventspils spēlēm.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.