Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Ostapenko pirmo reizi iekļūst "Grand Slam" astotdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko pirmo reizi iekļūst "Grand Slam" astotdaļfinālā
Aļona Ostapenko
Foto: Kelvins Lī

15 gadus vecā Aļona Ostapenko šorīt izcīnījusi otro uzvaru „Australian Open” junioru vienspēļu sacensībās, Divos setos ar 6:3, 6:4 tika uzveikta Ēģiptes pārstāve Sandra Samira. Nākamā Latvijas sportistes pretiniece būs Činjena Sū no Taivānas.

„Australian Open” līdz šim bija vienīgais no lielajiem junioru turnīriem, kurā Aļonai bija izdevies uzvarēt maču vienspēlēs. Vienu kārtu viņa pārvarēja pērn, bet šogad 1.kārtā ar 6:0, 6:2 sagrāva ar 9.numuru izlikto ASV pārstāvi Kristinu Makarovu (rangā 14.vieta).

Šorīt 2.kārtā junioru ranga 37.vietas īpašniecei no Latvijas pretī stājās relatīvi vieglāka pretiniece – viņa vienaudze Sandra Samira no Ēģiptes. Viņai rangā 86.pozīcija. Atšķirībā no pirmās spēles Aļona zaudēja daudz geimus pie savas serves (katrā pa diviem), pieļāva astoņas dubultkļūdas, taču tas viņai netraucēja viņai uzvarēt stundas un piecu minūšu laikā ar 6:3, 6:4.

Līdz ar to iekļūts starp turnīra 16 labākajām sportistēm jeb astotdaļfinālā. Tajā būs jāspēlē pret Taivānas tenisisti Činjenu Sū, kura turnīrā izlikta ar 5.numuru. Junioru rangā šai 16 gadus vecajai sportistei augstā sestā pozīcija, bet „Australian Open” turnīrā viņa spēlē pirmo reizi. Abos pirmajos mačos Sū uzvarējusi trijos setos.

Līdz šim sportistes savstarpējos mačos nav tikušās, bet astotdaļfināla cīņa gaidāma jau rīt.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 06:48, pirms 11 gadiem
Ļoti patīkama ziņa. Lai veicas mūsu vislabākajai tenisistei.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-22 07:55, pirms 11 gadiem
Var redzet vina ir loti talantiga sportiste. Ta turpinat!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 13:54, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Nastja joprojām ir klasi pārāka
nu tad būtu jāsalīdzina ko Nastja sasniedza Aļonas vecumā. Bet šķiet pieaugušo rangā viņa tik augstu nebija.