Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Ostapenko cīņā par ceturtdaļfinālu, franči cer izjaukt TOP4 pusfinālu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Ostapenko cīņā par ceturtdaļfinālu, franči cer izjaukt TOP4 pusfinālu
Žo Vilfrīds Tsonga
Foto: Reuters/Scanpix

Tuvojas „Australian Open” tenisa turnīra desmitā spēļu diena. Tās galvenie notikumi – atlikušie četri vienspēļu ceturtdaļfināli, ko izspēlēs centrālajā kortā no diviem naktī pēc Latvijas laika. Bet ap pieciem rītā Latvijas līdzjutējiem der pievērst uzmanību 8.kortam, kur meiteņu vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālu lūkos sasniegt Aļona Ostapenko.

Ostapenko spēle pret junioru ranga 6.numuru

Karjeras otro junioru „Australian Open” vienspēļu turnīru ranga 37.vietā esošā Aļona Ostapenko uzsāka svētdien, kad ļoti pārliecinoši izrēķinājās ar ASV pārstāvi Kristinu Makarovu (ranga 14.vieta) – 6:0, 6:2. Otrā spēle notika otrdien, kad izdevās tikt pie vēl vienas divu setu uzvaras – 6:3, 6:4 pret Ēģiptes tenisisti Sandru Samiru (86.vieta rangā). Atšķirībā no pirmās spēles Aļona zaudēja daudz (4) geimus pie savas serves.

Pirms 3.kārtas (jeb astotdaļfināla) mača 15 gadus vecajai Aļonai atpūtas dienas nebūs – ap pieciem rītā jāspēlē pret sacensību 5.numuru, 16 gadus veco Taivānas pārstāvi Činjenu Sū. Junioru rangā Sū ieņem augsto 6.vietu, bet līdz šim ne „Australian Open” turnīrā nebija spēlējusi. Šī gada turnīra ievadā viņam divas trīs setu uzvaras. Pret Taivānas sportisti Aļona vēl nav spēlējusi. Videotranslācija no šī mača gan nav plānota.

Azarenka un Viljamsa uzvaras attālumā no savstarpējā pusfināla

Roda Leivera arēnā cīņas, kā ierasts, sāksies divos naktī. Pirmie divi dāmu vienspēļu mači – vispirms Viktorija Azarenka pret Svetlanu Kuzņecovu. Pērnā gada čempione Azarenka šogad turnīrā spēlējusi nevienmērīgi. Ir bijušas sagrāves (pār grieķieti Danilidu un krievieti Vesņinu), ir bijušas mocīšanās (pret amerikānieti Džeimiju Hemptoni). Jebkurā gadījumā spēle nav tik pārliecinoša kā Marijai Šarapovai vai Serēnai Viljamsai. Tomēr cīņā pret pieredzējušo Svetlanu Kuzņecovu Vika ir izteikta favorīte. Kuzņecova noteikti patērējusi vairāk spēka (pēdējās divas uzvaras trijos setos), turklāt zaudējusi abas pēdējās savstarpējās spēles (kopējā bilance gan par labu krievietei 4-3).

Ne ātrāk par pusčetriem rīta spēli plānots uzsākt divām amerikānietēm – pieckārtējai Melburnas čempionei Serēnas Viljamsai un jaunai cerībai Slounai Stīvensai. Serēnas sniegums turnīrā nav pārsteidzis – četras pārliecinošas uzvaras bez īpašas piepūles (zaudēti astoņi geimi). Arī viņas līdzinieces, 19 gadus vecās tumšādainās Stīvensas tikšanu ceturtdaļfinālā par pārāk lielu sensāciju nosaukt nevar. Viņa tomēr jau bija izlikto sportistu vidū un veiksmīgi izmantoja izlozi (nav spēlējusi ne pret vienu citu izlikto tenisisti). Abas amerikānietes šogad aizvadījušas vienīgo savstarpējo dueli – Brisbenas ceturtdaļfinālā Serēna triumfēja ar 6:4, 6:3. Nav pamata domāt, ka Melburnā Serēna zaudēs. Stīvensai viņas turnīri vēl tikai priekšā.

Vai franči sabojās TOP4 pusfinālus?

Vīriešu vienspēļu turnīra pirmais mačs gaidāms ap pieciem rīta (ja neievilksies dāmu vienspēles). Tajā spēlēs šī turnīra lielākā pārsteiguma autors Žeremijs Šardī (Francija) un skots Endijs Marejs. Šardī līdz šim zināms kā talantīgs (2005.gada Vimbldonas junioru čempions), bet nestabils spēlētājs. Līdz šim viņa labākais panākums „Grand Slam” turnīros bija 4.kārta, bet pirmdien, uzvarot Andreasu Sepi, viņš garantēja pirmo ceturtdaļfinālu karjerā. Francūža lielākā uzvara šajā turnīrā gan bija 3.kārtā, kad piecos setos tika apspēlēts Huans Martins Del Potro. Tikmēr Marejam līdzšinējais turnīrs bijis gana garlaicīgs. Visi pretinieki uzvarēti trijos setos un spēlēts ar pamatīgu rezervīti. Lai tiktu pusfinālā, skotam gan iepriekšējie mači būs jāaizmirst, jo Šardī var pārsteigt. To viņš pierādīja abu savstarpējā cīņā pērn Sinsinati, kad francūzis uzvarēja ar 6:4, 6:4. Pārējos četros mačos gan uzvaras Marejam.

Dienas odziņa jeb centrālais mačs gaidāms 10:30, kad Roda Leivera kortā izies Rodžers Federers un Žo-Vilfrīds Tsonga. Federers četros mačos bijis perfekts un joprojām nav zaudējis ne geima pie savas serves (arī pret tādiem jaunajiem talantiem kā Bernardu Tomiku un Milošu Raoniču). Tsongam gājis nedaudz grūtāk – viņš zaudējis arī vienu setu (iepriekšējā kārtā pret tautieti Gaskē), taču nogurums noteikti nebūs tas faktors, kas varētu izšķirt mača likteni. Abi tenisisti aizvadītajā sezonā nav tikušies, bet kopējā bilance krietni par labu Federeram – 8:3. Jāatceras gan viens mačs no 2011.gada Vimbldonas ceturtdaļfināla, kad Rodžers uzvarēja pirmos divus setus pret Tsongu, bet tad manāmi apstājās un cieta fiasko. Kā būs šoreiz – to skaties ja rīt „Eurosport” TV translācijā.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

     [+] [-]

, 2013-01-23 05:29, pirms 11 gadiem
Jeeee, Ostapenko atkal vinneeja!!! 6:3, 6:3!!!! Urraaa!!!

     [+] [-]

, 2013-01-23 06:04, pirms 11 gadiem
šodien Jau spēle bija nopietna bet Aļona asā stilā un ar pilnu koncentrāciju nospēlēja. Tagad jāņem čehiete.Un pusfinālā ar igaunieti...Lai veicas!!!