Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Gulbis: "Komandas spēle un raksturs – svarīgāks par visu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mārtiņš Gulbis: "Komandas spēle un raksturs – svarīgāks par visu"
TTT basketbolistes 2023. gada 20. decembrī. Foto: EuroCup Women

"Raksturs, cīņa un attieksme pret basketbolu. Šādas cīņas neuzvar, gatavojoties vienu nedēļu. Iznākums atspoguļo ieguldīto darbu vairāku mēnešu garumā. (Sezonas pirmajā pusē) esam padarījuši labu darbu," pēc iekļūšanas Eiropas kausa 1/8 finālā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Oxi (izrunā ohi) – nē – ir vārds, kurš rada patriotiskas jūtas katra lepna grieķa sirdī. Grieķijas premjerministra atbilde uz padošanās piedāvājumu 1940. gada 28. oktobrī sāka aizstāvēšanās karu, kurā grieķi sakāva Itālijas diktatora Musolīni armiju. Pēdējo glāba tikai nacistu karaspēka iesaiste.

Trešdien grieķietes ļoti vēlējās pārtraukt septiņu zaudējumu sēriju pret TTT. Spēlējot bez Brūkas Viljamsas, viņas cīnījās līdz pēdējai minūtei. Rīdziniecēm nācās sakopot visus spēkus, lai ceturto reizi sezonā apspēlētu titulēto Pirejas klubu.

“Rezultāts sportā vienmēr ir svarīgs. Komandas spēle un raksturs – svarīgāks par visu. Liels prieks par meitenēm. Esam jauna komanda. Atkārtošu sezonas sākumā teikto – mums jāaug un jāsper nākamais solis. Malaces, meitenes – izturēja!”

Spēli izšķīra TTT aizsardzes. Pēc Gulbja saņemtās tehniskās piezīmes Kaira Lamberte un Ieva Pulvere sameta 15 punktus pēc kārtas. Rīdzinieces pabeidza spēli ar 15:7 izrāvienu, Eiropas kausā izcīnot astoto uzvaru pēc kārtas.

“Svarīga bija visa komanda. Negribu izcelt atsevišķas spēlētājas. Katrai spēlētājai ir sava loma un tā ir jāpilda. Spēles beigās Ievai un Kairai padevās labs sniegums, taču Evelīna Otto un Gabija Meškonīte ļoti labi iesāka cīņu. Visas izdarīja prasīto,” uzsvēra galvenais treneris.

Pēc Dekijas Koenas izstāšanās savainojuma dēļ rīdzinieču pamata rotācija saruka līdz septiņām spēlētājām. Margo Klavo un Kaira Lamberte 1/16 finālā spēlēja vidēji 35 minūtes. Ieva Pulvere 33, bet Gabija Meškonīte – 28 minūtes. Baltijas līgā līderes spēlē ap 23-25 minūtēm.

“Līdzekļi ir ierobežoti. Esam aktīvi tirgū, bet negribam ņemt spēlētāju ņemšanas pēc. Piesaistīt kādu, kas nespēlētu, kā gribam to redzēt – mēs neesam tāda komanda. Esam komanda, kura dod iespējas jaunajām spēlētājām,” situāciju raksturoja Gulbis.

No otras puses – pieaug jauno spēlētāju laiks un pienesums laukumā. Luīze Sila izbraukumā spēlēja 26 minūtes un meta ar 50% precizitāti. Evelīna Otto atbildes spēlē 25 minūtēs guva deviņus punktus, realizējot 60% metienu.

Priecājamies, kā šajā sērijā – divās 1/16 fināla spēlēs pret “Olympiacos SFP” – spēlēja Evelīna, Luīze un pārējās meitenes. Turpināsim viņām ticēt. Ja parādīsies labs variants, iespējams, ka papildināsimies,” teica Gulbis.

Līdz nākamajai spēlei Eiropas kausā ir trīs nedēļas. Pirmā tiks veltīta atpūtai. “Visas ārzemnieces dosies mājās, bet uzturēs sevi formā – viņām būs individuāli treniņi ar fizioterapeiti un fiziskās sagatavotības treneriem. Atlaides nav nevienam – esam komanda, visiem vienādi noteikumi.”

Sākot no 8. oktobra tikšanās Daugavpilī, rīdzinieces uzvarējušas 17 spēlēs pēc kārtas. Astoņi panākumi izcīnīti Eiropas kausā, vēl deviņas uzvaras pievienotas “Betsafe” Sieviešu Baltijas basketbola līgā.

“Trīs mēnešus neesam piedzīvojuši nevienu zaudējumu. Psiholoģiski tas nav viegli – motivēt komandu katrai spēlei. Mēnesi pavadījām izbraukumos. Meitenes ir nopelnījušas brīvdienas. Ja tu izdari savu darbu, tu vari darīt, ko gribi.

     [+] [-]

, 2023-12-21 14:11, pirms 5 mēnešiem
Foto autors nav Kokšarovs 😉

     [+] [-]

, 2024-01-18 14:33, pirms 4 mēnešiem
Komandas raksturu veido treneri, stafs un spēlētāji, tā ir komandas ķīmija... Galvenais treneris tomēr nosaka visu un cik var redzēt, tad TTT tā ķimija ir...