Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Gada pēdējā mačā "Rīgas Volejbola skola/LU" noslēdz eirokausu sezonu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gada pēdējā mačā "Rīgas Volejbola skola/LU" noslēdz eirokausu sezonu
Rīgas Volejbola skola/LU. Foto: CEV

CEV "Challenge" kausa otrās kārtas atbildes spēlē "Rīgas Volejbola skola/LU" šovakar viesos piekāpās Serbijas čempionāta līdervienībai Stara Pazovas "Jedinstvo" (0-3). Latvijas kausa ieguvējām tā bija pēdējā spēle 2022. gadā.

Šovakar pēc Ēberes sitiena rezultāts kļuva 3:1, pretinieces guva trīs punktus pēc kārtas (4:6), Dambrehte ar servi panāca 6:6, Ēbere noformēja 7:6, tomēr serbietes guva trīs punktus pēc kārtas (9:11) un palielināja pārsvaru - 11:16. Pirmajā setā Rīgas vienība piekāpās ar 17:25. Nākamajā setā serbietes izcēlās ar divām triju punktu sērijām (8:12, 9:15) un guva pat četrus punktus pēc kārtas - 10:19. Tādējādi šajā nogrieznī rīdzinieces zaudēja ar 14:25. Trešā seta sākumā pretinieces dominēja (2:10), turpinājumā mūsējās tika tuvāk (8:13), serbietes gan atjaunoja lielāku pārsvaru (9:18), līdz ar to Latvijas komanda piedzīvoja zaudējumu - 17:25.

Latvijas galvaspilsētas volejbolistes šajā mačā: Sindija Bože un Anastasija Adrjuščenko, cēlāja Elza Reknere, Kristīne Kramēna (14), Megija Dambrehte (7), Līva Ēbere (4), Adelīna Gerliņa (4), Anna Rīta (2), Junora Vagele (1), Katrīna Krustkalne (1), Anželika Ivanova (1), Anna Cepurīte, Arina Sosinoviča.

Šoreiz nebija pieteikta Elīna Zvaigzne, kas tradicionāli ir rīdzinieču pamata libero.


Atgādinām, ka CEV "Challenge" kausa otrās kārtas pirmajā spēlē mūsu komanda Rīgā zaudēja - 19:25, 16:25, 16:25.

Lai iekļūtu astotdaļfinālā, rīdziniecēm atbildes mačā bija jāuzvar ar 3-0 vai 3-1 un jāizcīna uzvara arī zelta setā līdz 15 punktiem.

Latvijas čempionāta līdervienība RVS/LU atrodas ceturtajā vietā Baltijas līgā, savukārt "Jedinstvo" ieņem pirmo pozīciju Serbijas čempionātā.

Rīgas komanda piedalījās CEV "Challenge" kausā arī iepriekšējās trijās sezonās un piedzīvoja trīs 0-3 un trīs 1-3. Savukārt šajā sezonā izdevās gūt divas uzvaras.

Kā jau ziņots, pirmās kārtas pirmajā spēlē Rīgas komanda viesos pārspēja Slovākijas "Brusno" (25:21, 25:20, 25:19) un triumfēja arī mājās - 25:18, 22:25, 24:26, 25:16, 15:6.

No pagājušās sezonās eirokausiem Rīgas komandas sastāvā šosezon nav triju nozīmīgu spēlētāju (Vlada Pridatko, Lāsma Ozola, Terēze Hrapāne), toties klāt nākušas četras svarīgas volejbolistes (Megija Dambrehte, Līva Ēbere, Anna Rīta, Junora Vagele), savukārt galvenā trenera Pāvela Seļivanova vietā tagad ir Itālijas speciālists Daniele Kaprioti.

Latvijas galvaspilsētas komandas rindās ir tikai mūsu spēlētājas. No vadošajām rīdziniecēm vecākās ir Sindija Bože (24), Elīna Zvaigzne (22) un Adelīna Gerliņa (21), starp jaunākajām jāatzīmē Junora Vagele (18) un Anna Rīta (18), bet kā visjaunākā pozicionējas 15 gadīgā Līva Ēbere.

Starp pretinieču pamatspēlētājām ir trīs 2021. gada U20 pasaules vicečempiones Branka Tica, Isidora Kokareviča un Minja Osmajiča, kā arī Milica Medveda (libero) un četrus piecus gadus vecākās māsas Tamāra Miljeviča un Marija Miljeviča (cēlāja). Svarīga loma ir arī Katarinai Rodičai un vienīgajai leģionārei Minai Dragovičai (Melnkalne).

Sieviešu volejbolā Serbija ir lielvalsts, taču vietējā čempionātā tradicionāli spēlē tās, kuras kādu iemeslu dēļ nav devušās uz spēcīgākām līgām vai vienkārši peļņā.

Serbijas sieviešu volejbola izlase ir pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētāja (2022, 2018). Pasaules čempiones spēlē spēcīgos ārzemju klubos.

Kā jau ziņots, aizvadītajā nedēļas nogalē "Rīgas Volejbola skola/LU" izcīnīja Latvijas kausu.

Izmantotie resursi:
cev.eu