Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Helmanim un "Rytas" zaudējums ULEB Eirokausā, "Zenit" neticami izlaiž uzvaru

Rolands Eliņš

Helmanim un "Rytas" zaudējums ULEB Eirokausā, "Zenit" neticami izlaiž uzvaru
Foto: Zenit BC

ULEB Eirokausā dramatisku zaudējumu piedzīvoja Uvja Helmaņa trenētā Lietuvas „Rytas”, viesos ar 63:65 zaudējot „Frankfurt”, taču vēl sāpīgāku zaudējumu nācās ciest „Zenit”, kas savā laukumā pēdējās trīs minūtēs nenoturēja 16(!) punktu pārsvaru un zaudēja „Trento”.

D grupas spēlē „Rytas” ar Uvi Helmani treneru kolektīvā pēc pirmā puslaika bija vadībā 35:26 pret Frankfurtes „Skyliners”, taču pārsvaru neizdevās noturēt. Spēles uzvarētājs izšķīrās pēdējās mača sekundēs, kad lietuviešiem Eimants Bendžus ar tālmetienu panāca neizšķirtu, bet Vācijas komandai Trejs Bells-Heinss trāpīja divus soda metienus un nokārtoja uzvaru ar 65:63.

„Rytas” šis ir piektais zaudējums grupā, taču tiek saglabāta ceturtā vieta, kas pavērs iespēju tikt nākamajā turnīra kārtā. Savukārt „Skyliners” līdz ar šo uzvaru garantēja savu vietu nākamajā kārtā.

Šodien savu vietu nākamajā turnīra fāzē nokārtoja arī „Valencia”, C grupā ar 69:61 pieveicot „Partizan”. B grupas labāko četriniekā sev vietu garantēja Zagrebas „Cedevita”, ar 94:87 pieveicot Polijas „Arka”, bet A grupā negaidīti smagu sagrāvi cieta turku „Galatasaray”, ar 65:86 viesos zaudējot „Germani Brescia”, kura līdz ar to saglabāja vēl cerības tikt ārā no grupas.

Sanktpēterburgas „Zenit” bija drošā ceļā uz savu piekto uzvaru C grupā – trīs ar pusi minūtes pirms beigām krievu klubs panāca sev vadību 87:71. Taču Itālijas „Trento” pamanījās izlīst no šīs situācijas, atlikušajā pamatlaika daļā ielaida tikai divus punktus, kamēr pati ar trīs tālmetienu palīdzību iemeta 18 un 15 sekundes pirms beigām panāca neizšķirtu. „Zenit” vēl varēja izraut uzvaru, bet Sergeja Karaseva pēdējās sekundes metiens bija neprecīzs. Papildlaikā pēc tam jau psiholoģiskais pārsvars atklāti bija „Trento” pusē, komandai uzvarot ar 102:99.

Izmantotie resursi:
7DAYS EuroCup - Welcome to 7DAYS EuroCup

     [+] [-]

, 2018-11-21 23:58, pirms 6 gadiem
D grupā ir izteikti divi līderi Unicaja ar Uniks, kas arī šodien uzvarēja, abiem bilance ir 7-1. Citās grupās, tie līderi ir tomēr aizsniedzami vēl