Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA pret nekaunīgo Adrianu ierosina disciplinārlietu

Agris Suveizda

UEFA pret nekaunīgo Adrianu ierosina disciplinārlietu
Luizs Adrianu
Foto: AP/Scanpix

UEFA esot uzsākusi disciplinārlietu pret Ukrainas futbola kluba Doņeckas "Shakhtar" uzbrucēju Luizu Adrianu. Brazīlietis vakar UEFA Čempionu līgas spēlē guva trīs vārtus, taču pirmie tika gūti, neievērojot godīgas spēles principu, un izraisīja lielu sašutuma vētru.

"UEFA pēc vakarnakts UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēles Kopenhāgenā ir uzsākusi disciplinārlietu pret Doņeckas "Shakhtar" spēlētāju Luizu Adrianu. Luizs Adrianu tiek apvainots uzvedības principu pārkāpšanā (UEFA disciplināro noteikumu piektais paragrāfs), un viņa lieta tiks izskatīta 27.novembrī," teikts UEFA paziņojumā. Paziņojumā pieminētais piektais paragrāfs iekļauj tādus punktus kā "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam".

Atgādinām, ka Doņeckas "Shakhtar" vakar prata divreiz atspēlēties un Dānijā uzvarēt ar 5:2. Trīs vārtus guva viens no uzbrukuma līderiem Luizs Adrianu, kura pirmais precīzais sitiens izraisīja ļoti negatīvu reakciju - "Shakhtar", ievērojot Fair Play, atdeva bumbu pretiniekiem, taču Adrianu to pārtvēra un panāca 1:1. Kā sacīja viesu galvenais treneris Mirca Lučesku, viņš esot licis komandai atdot parādu un ielaist speciāli, tomēr komunikācijas problēmu dēļ tas neizdevās. "Nordsjaelland" gan pašu spēkiem ļoti ātri atguva vadību.

"Shakhtar" Čempionu līgā piecos mačos ir desmit punkti. Par vienu atpaliek Turīnas "Juventus", savukārt Londonas "Chelsea" ir septiņi punkti. "Shakhtar" jau ir nodrošinājusi izkļūšanu no grupas, bet ar punktu pēdējā mačā pret "Juventus" būs pietiekami, lai iegūtu arī pirmo vietu. Dānijas čempione ar vienu punktu grupā ir pēdējā vietā.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Vai Adrianu par savu rīcību ir jāsaņem sods?

  • 173

  • 46


  -2 [+] [-]

, 2012-11-21 20:12, pirms 12 gadiem
ja viņa pārkāpums nav paredzēts noteikumos, tad oficiāli nevar sodīt.

ja jau ir kautkas paredzēts noteikumos, tad uzreiz vajadzētu būt iespējai tiesnesim labot/sodīt, lai nav liekas strīdēšanas par "nerakstītām" lietām ..

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 20:19, pirms 12 gadiem
Tiesnesis nav disciplinārā komisija. Tomēr diezgan īpatnēja situācija. Arī neizsist bumbu ārā, kad pretinieks ir savainots, nav sportiski. Bet par gūtiem vārtiem, izmantojot šādu situāciju, diez vai kāds tiktu sodīts.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 20:20, pirms 12 gadiem
Pakratīs ar pirkstu un viss... nav netiks sodīts, nav uz ko atsaukties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 20:38, pirms 12 gadiem
Pāris mēnešus viņu ir jāizšvilpj katrā stadionā, kur viesosies, bet UEFA labāk lai sēž malā. Ja sāks te tagad sodīt par nerakstīto likumu pārkāpumiem, tad ņemam priekšā arī simulantus, kuri spēles laikā izsprukuši sveikā cauri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-21 20:50, pirms 12 gadiem
Galvenais, ka līdz šādiem gadījumiem daudzi ir smējušies par "fair-play" principiem, bet tagad redz visiem ir pretīgi skatīties. Cerams, ka nākotnē arī skeptiķi sapratīs, cik nepatīkami ir šādi atgadījumi.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-21 21:00, pirms 12 gadiem
UEFA uzvedas kaa beernudaarzs.
Ja jau futbolists paarkaapis 'nerakstiitu" likumu, tad nevar sodiit vinju par to ' rakstiski". Ja gribat kaadu sodiit, tad ierakstiet vispirms to noteikumos- kur probleema?

  +4 [+] [-]

, 2012-11-21 21:10, pirms 12 gadiem
eziitis rakstīja: Pāris mēnešus viņu ir jāizšvilpj katrā stadionā, kur viesosies, bet UEFA labāk lai sēž malā. Ja sāks te tagad sodīt par nerakstīto likumu pārkāpumiem, tad ņemam priekšā arī simulantus, kuri spēles laikā izsprukuši sveikā cauri.
Tak ir minets par ko vinu var sodien "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam". rakstu vajag lasit pirms komentaru raksti.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 21:28, pirms 12 gadiem
kasha rakstīja: Tak ir minets par ko vinu var sodien "nesportiska uzvedība, iegūstot priekšrocību" un "rīcība, kas kaitē futbola un UEFA tēlam". rakstu vajag lasit pirms komentaru raksti.
Izlasi visu komentāru, pirms ko pārmet. Simulēšana vistiešākā veidā atbilst abiem traktējumiem. Nereti simulēšana tiek sodīta ar dzelteno kartīti, bet tā pat ir neskaitāmi gadījumi, kad tiesneši iekrīt uz futboista aktierspēli. Seko švilpe un brīvsitiens vai vēl sliktāk pendele. Rīcība/uzvedība, kura dod priekšrocību un kura kaitē futbola tēlam. Kapēc par tādiem pārkāpumiem neuzsāk disciplinārlietu?
Vai nu jārakstā konkrētāki noteikumi, vai arī jāturpina paļauties uz spēlētāju sirdsapziņu.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-21 21:46, pirms 12 gadiem
Nu un ko viņi izdarīs. Ja piešķirs kādu sodu, brazīlietis to mierīgi pārsūdzēs, un vēl pacels tiesā piķi pret UEFA. Vēsu purnu.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 22:00, pirms 12 gadiem
Vispār šis futbolista izgājiens ir kliedzošs. Un tāpēc ir sasaukta disciplinārā sēde.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-21 22:52, pirms 12 gadiem
video ir kautkur redzems?

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 22:56, pirms 12 gadiem
Piekrītu ezītim. Futbola līdzjutējiem ne pa prātam, tad lai tie arī soda.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-22 01:06, pirms 12 gadiem
Buutu nu likushies mieraa. Nevienu futbola speeles noteikumu chalis nepaarkaapa. Nerakstiitu likumu... Tas ir taapat kaa iedot kaadam divus gadus par to, ka vinjsh ir maita...

  +1 [+] [-]

, 2012-11-22 02:01, pirms 12 gadiem
FinnHarp rakstīja: Buutu nu likushies mieraa. Nevienu futbola speeles noteikumu chalis nepaarkaapa. Nerakstiitu likumu... Tas ir taapat kaa iedot kaadam divus gadus par to, ka vinjsh ir maita...
tu sievieti pa durvīm ar pirmo palaid nevis viņu pagrūd malā un pirmais iespraucies,tas ar nerakstīts likums,bet,ja par tādu gājienu dabū pa seju,nav iemesla prasīt-par ko?

  +2 [+] [-]

, 2012-11-22 11:21, pirms 12 gadiem
Sodam jāseko obligāti. Te pat nav ko diskutēt.