Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lučesku par "Fair Play": "Jau atvainojos! Kas vēl man jāizdara?"

Andris Liepa
Andris Liepa

Lučesku par "Fair Play": "Jau atvainojos! Kas vēl man jāizdara?"
Mirča Lučesku
Foto: AP/Scanpix

Vakar UEFA Čempionu līgā iekļūšanu 1/8 finālā nodrošināja Doņeckas „Shakhtar”, taču paveica to ar skandāla piegaršu. Pēc mača „Shakhtar” rumāņu treneris Mirča Lučesku bija spiests atvainoties, taču ar to viss nebeidzās – dāņu žurnālisti, nespējot samierināties, uzdeva diezgan nepatīkamus jautājumus viesu trenerim.

Atgādinām, ka pie rezultāta 0:1 „Shakhtar” brazīlietis Luizs Adrianu pārtvēra bumbu, kuru viņa partneris deva dāņu pretiniekiem „Nordsjælland” saskaņā ar „Fair Play” noteikumiem, nekorekti gūstot izlīdzinošos vārtus (1:1). Drīzumā gan Dānijas klubs atjaunoja vadību (arī šis vārtu guvums radīja diskusijas – vai „Shakhtar” labojoties speciāli ielaida?), bet beigās ar 5:2 tomēr uzvarēja „Shakhtar”, nodrošinot iziešanu no E grupas.

Mirča Lučesku, „Shakhtar” treneris: „Pirmkārt, vēlos atvainoties par vārtu guvumu, kas izraisīja tik daudz strīdu. Epizodes sākumu neredzēju. Redzēju tikai, kā Adrianu savāca bumbu un guva vārtus. Viņš sacīja, ka pamanīja bumbu pie savām kājām un nostrādājis uzbrucēja instinkts, un viņš nolēma gūt vārtus. Pēc tam gribējām ļaut pretiniekam gūt vārtus, taču Stepanenko [„Shakhtar” pussargs – aut.piez.] iztraucēja. Vēlāk sākās asa cīņa. Tajā mēs piekāpāmies, un „Nordsjælland” guva otros vārtos. Pretinieks bija pelnījis šos vārtus, jo turpināja cīnīties, kamēr mēs mēģinājām tikt skaidrībā par notikušo. Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem pamodāmies kā no šoka, ko saņem bokseris pēc saņemta sitiena. Turpinājumā mums bija pilnīgs pārsvars, radījām daudz momentu. Rezultāts pilnībā atbilst spēles gaitai. Vēlreiz gribu atvainoties par to, kā guvām pirmos vārtus.

Kāpēc neliku saviem spēlētājiem speciāli ielaist? Jūs taču redzējāt, ka visi atkāpās. Stokholms uzņēma bumbu un devās vārtu virzienā. Ja ne Stepanenko, viņš gūtu vārtus. Kāpēc neliku ielaist pēc pārtraukuma? Ja domājat, ka pēc tāda skandāla un apvainojumiem, kas bija, mūsu spēlētāji ļaus sev iesist vārtus, tad rūgti maldāties. Vienīgais, ko pārtraukumā lūdzu, bija pierādīt savu pārākumu un noteikti uzvarēt. Vai tiks sodīts Adrianu? Vai jūs kādreiz esat spēlējis futbolu, ja uzdodat tādus jautājumus? Tā bija kļūda, kādas spēles gaitā rodas daudz. Cik ļoti lepojos ar šo uzvaru? Ļoti lepojos. Rezultātam bija jābūt 10:2. Es atvainojos. Kas vēl man jāizdara?

Tarass Stepaneko, „Shakhtar” futbolists, kurš neļāva „Nordsjælland” gūt vārtus pēc skandalozajiem Adrianu vārtiem: „Pēc Adrianu vārtiem man it kā vajadzēja palaist garām Stokholmu un ļaut viņam gūt vārtus, taču man to nepateica laicīgi, un gala rezultātā es savācu bumbu. Varbūt man nebija taisnība, tāpat kā Adrianu. Taču mēs kaut kā nesapratāmies. Ja spēle beigtos 2:3, tad varētu par to spriest. Tagad, domāju, par to runāt ir bezjēdzīgi, jo mums pēc tam bija daudz momentu.”

Dario Srna, „Shakhtar” futbolists: „Adrianu pateica, ka viņš neredzēja, kurš deva piespēli vārtsargam. Viņš domāja, ka to piespēli veica kāds no „Nordsjælland” futbolistiem. Pēc tam gribējām ielaist, taču Stepanenko apstādināja pretinieku. Nesarunājām, tāpēc arī tik nesmuki sanāca. Atņēmām bumbu, kādas piecas minūtes darbojāmies atslābuši, ielaidām vārtus un pēc tam sākām spēlēt savu futbolu. Guvām vēl četrus vārtus – uzskatu, ka starpība starp „Shakhtar” un „Nordsjælland” meistarības līmeni ir liela. Tos otros vārtus neielaidām speciāli, taču ļoti atslābām, jo nepatīkami jutāmies.”

Kaspers Julmans, „Nordsjælland” treneris: „Tas bija skandalozi. Spēlētājs pats izdara izvēli. Adrianu nolēma tā darīt. Bet tas, kas notika pēc tam… neko tādu nekad nebijām redzējuši. Spēlētāji kā spēlētāji, bet treneriem jāciena likumi, kas eksistē. Vispār uzskatu, ka Adrianu bija jāparāda sarkanā kartīte. Tas mainītu spēles gaitu. Viņš taču guva trīs vārtus, turklāt ņirgājās, ejot nost no laukuma. Ja tas notiktu ar manu komandu, es ļautu pretiniekam gūt atbildes vārtus. Vai UEFA būtu jāsoda „Shakhtar”? Uzskatu, ka jā – mēs visi esam par godīgu spēli. Redzēju, kā Lučesku palīgs parādīja atbalstošu signālu Adrianu. Nosodu tādu uzvedību.”

Izmantotie resursi:
Football.ua - все о футболе

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 12:12, pirms 12 gadiem
Nu tas bija ljoti nesportiski, Es pat no saakuma nespeeju noticeet tam ko vinsh izdarija..Ko taadu redzu pirmo reiz, un cerams peedeejo.
Slēpts komentārs: ozs113

  +5 [+] [-]

, 2012-11-21 12:22, pirms 12 gadiem
ozs113 rakstīja: nu laab,bij tas nesportiski utt.Bet tomer Shakhtar ir augstakas klases klubs un rezultats likumsakarigs...vajadzetu,lai Adrianu pats atvainojas
Tur jau tā problēma, ka augstas klases klubs lieto tādus paņēmienus!

  +4 [+] [-]

, 2012-11-21 12:26, pirms 12 gadiem
Doņeckas trenera komentārs izklausās pēc pieņemama skaidrojuma, bet, ja noskatās, video, tad tomēr baigi cūciski tas viss izskatās. Lai nedi*š tas Adriano, ka neredzēja.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:31, pirms 12 gadiem
Šitas patiešām ir kaut kas nožēlojams, spēlētāji izliekās tā, itkā viņi būtu mērkaķi, kuri gandrīz neko nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:34, pirms 12 gadiem
Rolis72 rakstīja: Tur jau tā problēma, ka augstas klases klubs lieto tādus paņēmienus!
pasa kluba labad,lai soda Adrianu,ar paris spelu diskabeli,naudas sodu un atvainosanos...bet kajau mineju diezvai Donecka tai vakara butu zaudejusi,pat ja tada epizode nebutu notikusi

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:35, pirms 12 gadiem
ozs113 rakstīja: nu laab,bij tas nesportiski utt.Bet tomer Shakhtar ir augstakas klases klubs un rezultats likumsakarigs...vajadzetu,lai Adrianu pats atvainojas
Protams ,ka ir augstākas klases, bet kāpēc ir jārīkojas tik tizli ? Man tāda sajūta ka tu neesi redzējis video FC Nordsjælland 2 – 5 Shakhtar Donetsk |...

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:37, pirms 12 gadiem
sochee rakstīja: Protams ,ka ir augstākas klases, bet kāpēc ir jārīkojas tik tizli ? Man tāda sajūta ka tu neesi redzējis video http://footyroom.com/fc-nordsja%C2%A6lland-2-5-shakhtar-donetsk-2012-11/
neuztraucies,speli tiesraide redzeju,un jaa bij tas viss loti zemiski,ganjau speletajam naks tas atpakal

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:48, pirms 12 gadiem
sochee rakstīja: Šitas patiešām ir kaut kas nožēlojams, spēlētāji izliekās tā, itkā viņi būtu mērkaķi, kuri gandrīz neko nesaprot.
esi pārliecināts, ka Adrianu tikai tēlo?

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 13:33, pirms 12 gadiem
Nu gan viņš tagad pamatīgi lej. Ja viņi tiešām darītu pareizi un iesistu savos, tad trenerim būtu tikai jāpasaka un spēlētāji to izdarītu, nevis tagad jāliekuļo, ka kāds ko iztraucējis. Atvainoties jūs varēsiet 1/8 finālā ar zāģi

  -3 [+] [-]

, 2012-11-21 13:41, pirms 12 gadiem
Viss kārtībā. Kārtējo reizi apliecināja, ka tas fair-play tāds balagāns vien ir. Vispār, jo mazāk tādu donoru kā Noršelland CL, jo labāk.

     [+] [-]

, 2012-11-21 13:56, pirms 12 gadiem
Doņecka, gan ar saviem tīrasiņu ukraiņiem gan ir baltais tēls!

labdien rakstīja: Viss kārtībā. Kārtējo reizi apliecināja, ka tas fair-play tāds balagāns vien ir. Vispār, jo mazāk tādu donoru kā Noršelland CL, jo labāk.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 14:03, pirms 12 gadiem
Tā atvainošanās ir no sērijas, ka Pēterītis nosaucis Anniņu par m..ku, un viņam liek teikt, ka Anniņa nav m..ka un jāsaka piedodiet. Ko Pēterītis arī atkārto - Anniņa nav m..ka ?!??! nu piedodiet...
Interesants tiem ukraiņiem tas klubs - viens nabags neredz (Adriano), otrs nedzird (Stepaneko) , ar pārejie ir mēmie. Un treneris laikam mazliet ķerts (ja ar tādiem jāstrādā).
Tikai diez vai kāds sods te sekos no UEFA, cerams ka nākamajā spēlē pretinieks 1/8 finālā viņiem to fair play atdos atpakaļ. Nožēlojams klubs.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 14:10, pirms 12 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Doņecka, gan ar saviem tīrasiņu ukraiņiem gan ir baltais tēls!
Nav runa par ētiku, bet gan turnīra kvalitāti. Doņeckas brazīļiem tā ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-21 16:32, pirms 12 gadiem
Adriano jau vispār tāds jauks un godīgs spēlētājs. Rekur vēl viens viņa triks. Шахтер (Донецк) Грязная игра - YouTube

     [+] [-]

, 2012-11-21 21:05, pirms 12 gadiem
Gucuļi paliek gucuļi,bet kur var redzēt video??