Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kvačovs: "Neskatoties uz rezultātu, sniegums bija kvalitatīvs"

Rolands Eliņš

Kvačovs: "Neskatoties uz rezultātu, sniegums bija kvalitatīvs"
Romāns Kvačovs. Foto: LFF

Lai arī piedzīvots zaudējums, Latvijas sieviešu izlases sniegums spēlē pret Ziemeļmaķedoniju bija labs un kvalitatīvs, uzsver komandas galvenais treneris Romāns Kvačovs.

Kā ziņots, Latvijas nacionālā sieviešu izlase ceturtdien 2023. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 1:4 (1:2) zaudēja Ziemeļmaķedonijai. Šī sieviešu izlasi bija pirmā spēle "Daugavas" stadionā Rīgā.

"Vēlos visa treneru korpusa vārdā pateikt paldies meitenēm par spēli. Ja neskatāmies uz tablo, spēle, manuprāt, bija diezgan laba un saturīga. Šodien spēlēja divas līdzvērtīgas komandas, vienāda līmeņa pretinieki. Mūs pievīla momentu realizācija, jo mums iespēju gūt vārtus, šķiet, bija pat vairāk nekā pretiniecēm. Futbols ir interesants ar to, ka ne vienmēr uzvar tā komanda, kas spēlē labāk vai izveido vairāk momentu. Uzvar tā, kas savas iespējas realizē vislabāk. Taču man komandas sniegums patika – tas bija labāks, nekā rāda cipari uz tablo. Ceru, kā arī līdzjutējiem meiteņu spēle gāja pie sirds," pēc mača izteicās Kvačovs.

"Mēs zinājām pretinieku stiprās un vājās puses, pārzinājām abas līderes un viņu spēles īpatnības. Taču individuāli pret viņām nespēlējām. Mums bija savs spēles plāns, pie kura centāmies pieturēties. Laukumā parādījām aptuveni 75% no tā, ko gatavojām treniņos. Visi izveidotie vārtu gūšanas momenti pirms tam bija atstrādāti treniņos, tāpēc ir liels prieks par to, kā meitenes pieņem mūsu doto informāciju un to ņem vērā. Kā jau teicu, patraucēja realizācija," piebilda treneris.

"Sandra Voitāne ir ļoti interesanta spēlētāja. Viņa ir ļoti talantīga, tāpat kā daudzas meitenes izlases ģērbtuvē un paplašinātajā kandidātu sarakstā. Viņai labi sanāk pieslēgties uzbrukumiem no dziļuma. Viņa ir tehniska un ātra. Nākamais solis un mans uzdevums – lai šādas iespējas mūsu malējie aizsargi izveidotu vairāk," lūgts komentēt atsevišķas spēlētājas, izteicās Kvačovs. "Diezgan labi komandas sastāvā ir iekļāvušās gados jaunās Arta Luīze Lubiņa un Sofija Gergeležiu. Tāpat kā citas septembra un oktobra nometņu jaunpienācējas. Redzu, ka viņas spēj uzņemties atbildību gan laukumā, gan ārpus tā. Sniegums laukumā ir ļoti labā līmenī un kvalitatīvs."

"Man arī šī bija pirmā spēle šajā stadionā kā galvenajam trenerim. Patīkami spēlēt tradīcijām un notikumiem tik bagātā stadionā. Tas būtu patīkami jebkurai spēlētājai un trenerim," izcēla treneris.

"Ir ļoti žēl zaudēt, jo varējām tikt pie saviem pirmajiem punktiem. Uzskatu, ka laukumā bijām labākas, taču kaut kā pietrūka. Cerējām uz labvēlīgāku spēles ritējumu. Pirmajā puslaikā bija patiešām grūti, vējš visu laiku pūta sejā. Tomēr fiziski šajā mačā, salīdzinot ar septembra spēlēm, bija vieglāk. Kontrolējām bumbu, taču veiksme bija pretinieču pusē. Bija patīkami spēlēt “Daugavas” stadionā, lai arī, protams, pietrūka skatītāju atbalsta. Klusums šādās spēlēs ir mazliet nomācošs. Centīsimies būt gatavas nākamajam mačam," žurnālistiem pēc spēles pauda Voitāne.

Arī nākamo turnīra spēli Latvijas izlase aizvadīs "Daugavas" stadionā, kad 26. oktobrī pretiniekos būs spēcīgā Anglija. Saskaņā ar valstī izsludinātajiem ierobežojumiem Covid-19 infekcijas ierobežošanai arī šī spēle notiks bez līdzjutēju klātbūtnes.


Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija