Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Šveices izlase drošības apsvērumu dēļ atsakās no dalības "Deutschland Cup"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šveices izlase drošības apsvērumu dēļ atsakās no dalības "Deutschland Cup"
Foto: imago images/ActionPictures/Scanpix

Šveices izlases visās vecuma grupās pieņēmušas lēmumu nepiedalīties novembrī paredzētajos starptautiskajos turnīros. Tādējādi nacionālā valstsvienība nespēlēs “Deutschland Cup”, kurā plāno startēt Latvijas izlase.

“Mūsu prioritāte ir iesaistīto cilvēku - spēlētāju, treneru, personāla, palīgu un tiesnešu - veselība. Ņemot vērā, kā attīstījušies notikumi saistībā ar Covid-19, nevēlamies būt atbildīgi par spēlētāju sapulcināšanu no dažādiem reģioniem, lai viņi spēlētu starptautiskos turnīros,” uz riskiem norādīja Larss Veibels, nacionālo izlašu direktors.

Parasti Šveices izlase novembrī piedalās “Deutschland Cup”, kas katru gadu notiek Krēfeldē. Pērn tieši šveicieši tika kronēti par uzvarētājiem, aiz muguras atstājot vāciešus. Savukārt 2018. gadā Šveice bija otrā, uzvarot Krievijas otrajai izlasei.

Pirms nedēļas Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols apstiprināja, ka Latvijas izlase saņēmusi uzaicinājumu piedalīties “Deutschland Cup”. “Tas ir labs turnīrs, un gribam šo iespēju izmantot. Redzēsim, vai modernie laiki ļaus mums to darīt. Katrā ziņā mēs to plānojam darīt,” pauda Koziols.

Novembra starptautiskajā logā nestartēs ne tikai Šveices pieaugušo valstsvienība - laukumā nedosies arī sieviešu izlase un visas junioru un jauniešu komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/national-tea...