Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietuva "Eurobasket" kvalifikācijas mačiem piesaista Saboni un Valančūnu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lietuva "Eurobasket" kvalifikācijas mačiem piesaista Saboni un Valančūnu
Jons Valančūns un Domants Sabonis. Foto: Reuters/Scanpix

Lietuvas izlase paziņojusi 25 kandidātu sarakstu pirms 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm pret Dāniju un Beļģiju. Sarakstā iekļauti arī abi Nacionālajā basketbola asociācijā spēlējošie lietuvieši - Jons Valančūns un Domants Sabonis.

Galvenais treneris Darjus Maskoļūns kandidātu sarakstā iekļāvis Jonu Valančūnu un Domantu Saboni, un Lietuvas Basketbola federācija kārto formalitātes ar viņu pārstāvētajām komandām, lai garā gala pārstāvji varētu nākt talkā valstsvienībai.

24 gadus vecais Sabonis aizvadīja karjeras labāko sezonu - Indianas “Pacers” uzbrucējs tika izvēlēts dalībai Zvaigžņu spēlē. Viņš regulārajā čempionātā aizvadīja 62 spēles, kurās vidēji guva 18,5 punktus, izcīnīja 12,4 atlēkušās bumbas un atdeva 5,0 rezultatīvas piespēles. Memfisas “Grizzlies” centrs Valančūns 70 mačos atzīmējās ar 14,9 punktiem un 11,3 bumbām zem groziem.

Vienīgais Eirolīgas pārstāvis kandidātu sarakstā ir Mareks Blaževičs, kura loma Kauņas “Žalgirī” ir ļoti minimāla. Viņš izlasē debitēja šovasar pārbaudes spēlē pret Igauniju.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles tiks aizvadītas burbuļos. Lietuva mačus aizvadīs Viļņā - 27. novembrī pret Dāniju un divas dienas vēlāk pret Beļģiju. Līdz šim aizvadītajās divās cīņās lietuviešiem ir uzvara un zaudējums.

Latvijai aizvadītajā sezonā bija četri NBA spēlētāji - Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns, Rodions Kurucs un Anžejs Pasečņiks. Porziņģim veikta operācija, savukārt Bertānam beidzies līgums un bez jauna viņš izlasē nespēlēs. Pirms mēneša Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss teica, ka Kurucs un Pasečņiks noteikti tikšot uzrunāti.

Latvijas izlase zaudējusi gan Bosnijai un Hercegovinai, gan Bulgārijai. Novembra burbulis notiks Sarajevā, mūsējos sagaida spēkošanās ar grieķiem un mājiniekiem bosniešiem.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/24sek/naujiena...

  +7 [+] [-]

, 2020-10-21 14:45, pirms 4 gadiem
Cerams Bertāns noslēgs līgumu. Interesanti, vai KP vispār vēl kādreiz spēlēs izlasē, ņemot vērā viņa augumu un traumu vēsturi. Jāatceras, ka tieši pēc Eurobasket2017 viņš savu spēli pacēla nākošanā līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2020-10-21 15:23, pirms 4 gadiem
Pirms aptuveni 150 gadiem J.Ruģēns rakstīja vaicāja:

"Kad pienāks latviešiem tie laiki,
Ko citas tautas tagad redz?"

  +1 [+] [-]

, 2020-10-21 15:29, pirms 4 gadiem
Sgaidu patriotismu un komandas spēli, caurstrāvotu ar pašatdevi, jo abas, īpaši Grieķija, nav ar veiglu spēli pārspējamas, tātad sastāvam jābūt labākam, nekā nesen Baltijas kausā Tallinā (jā, 3.vieta)

  -1 [+] [-]

, 2020-10-21 15:48, pirms 4 gadiem
Nu ja Dāvis nespēlēja burbulī, tad arī Latvijas krāsas viņu neinteresēs, domājot par nākamo līgumu! Protams, katram savs maks tuvāks, taču skatoties uz Spānijas zvaigznēm, kuri vienmēr atrada laiku un vēlmi pārstāvēt savu valsti, nepaliek sajūta, ka - ja ko tiešām vēlas, tad to arī var izdarīt! Pie kam, mums tik nedaudz vajag, pāris kvalitatīvus spēlētājus, lai uzveiktu bulgārus, bosniešus un pat grieķus. Kurucs un Pasečņiks arī ir laipni gaidīti!

     [+] [-]

, 2020-10-21 15:56, pirms 4 gadiem
gico rakstīja: Cerams Bertāns noslēgs līgumu. Interesanti, vai KP vispār vēl kādreiz spēlēs izlasē, ņemot vērā viņa augumu un traumu vēsturi. Jāatceras, ka tieši pēc Eurobasket2017 viņš savu spēli pacēla nākošanā līmenī.
Jāatcerās, ka krustenes pārraušana visbiežāk norāda uz pārslodzi, un trauma bija tajā pašā sezonā. Piedevām, kurš varētu samaksāt viņa apdrošināšanu uz šīm divām spēlēm? Domāju, ka KP izlasē būs vien finālturnīros un, ja pats uzņemsies uz sevi apdrošināšanu, kā to darīja Novickis, Pārkers u.c.

Par Dāvi - nav skaidrs, kad atvērsies brīvo aģentu tirgus. Līdz tam nekas nenotiks. Runā, ka iespējamais datums būs 1.decembris, kas ir pēc izlases spēlēm. Tāpat jautājums par apdrošināšanu.

     [+] [-]

, 2020-10-21 16:05, pirms 4 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Jāatcerās, ka krustenes pārraušana visbiežāk norāda uz pārslodzi, un trauma bija tajā pašā sezonā. Piedevām, kurš varētu samaksāt viņa apdrošināšanu uz šīm divām spēlēm? Domāju, ka KP izlasē būs vien finālturnīros un, ja pats uzņemsies uz sevi apdrošināšanu, kā to darīja Novickis, Pārkers u.c.

Par Dāvi - nav skaidrs, kad atvērsies brīvo aģentu tirgus. Līdz tam nekas nenotiks. Runā, ka iespējamais datums būs 1.decembris, kas ir pēc izlases spēlēm. Tāpat jautājums par apdrošināšanu.
NBA tirgus bus valja lidz ar draftu - 18. novembris.

     [+] [-]

, 2020-10-21 16:10, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: NBA tirgus bus valja lidz ar draftu - 18. novembris.
Avots? Iespējams, būšu palaidis garām kādu ziņu. Rekur piecu dienu veca ziņa, kur rakstīts "TBA: Beginning of free agency" https://www.cbssports.com/nba/news/...

     [+] [-]

, 2020-10-21 16:58, pirms 4 gadiem
budamank rakstīja: NBA tirgus bus valja lidz ar draftu - 18. novembris.
Nekad drafts ar FA mārketu neatvērsies vienā dienā.Oficiāla datuma pat vispār nav..Ir tikai provizoriskais 1.decembris.

     [+] [-]

, 2020-10-21 18:00, pirms 4 gadiem
Grigonis no Žalgira? Tur ir arī Lekāvičs, Milaknis un Jokubaitis...

     [+] [-]

, 2020-10-21 18:14, pirms 4 gadiem
Heilijs rakstīja: Nu ja Dāvis nespēlēja burbulī, tad arī Latvijas krāsas viņu neinteresēs, domājot par nākamo līgumu! Protams, katram savs maks tuvāks, taču skatoties uz Spānijas zvaigznēm, kuri vienmēr atrada laiku un vēlmi pārstāvēt savu valsti, nepaliek sajūta, ka - ja ko tiešām vēlas, tad to arī var izdarīt! Pie kam, mums tik nedaudz vajag, pāris kvalitatīvus spēlētājus, lai uzveiktu bulgārus, bosniešus un pat grieķus. Kurucs un Pasečņiks arī ir laipni gaidīti!
Nu tev gan izcils arguments!!!!! Hitlers ar tevi lepotos.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-21 18:16, pirms 4 gadiem
Ar līgumiem un veseli,draudzenes gultā nespīdzina,kāpēc ne...

     [+] [-]

, 2020-10-21 18:49, pirms 4 gadiem
Par Dāvja patriotismu nav neviena jautājuma! Viņš ir paraugs un šoreiz var saprast- pārāk daudz ir uz spēles. Jācer,ka ātri parakstīs un tad brauks!