Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Latvieši turpinās cīņu uz Eirokausa parketa

Krišs Upenieks

Latvieši turpinās cīņu uz Eirokausa parketa
Kaspars Bērziņš cīņā par bumbu pret ''Bisons''
Foto: nn-basket.ru

Četri klubi ar latviešiem ierindā šovakar centīsies gūt otro uzvaru ULEB Eirokausā. Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā ''Nizhny Novgorod'' ar Kasparu Bērziņu ierindā viesosies pie Volgorodas ''Krasny Oktyabr'', Jāņa Timmas Sanktpēterburgas ''Zenit'' spēlēs pret grieķu PAOK, Ronalds Zaķis un Ļubļanas ''Union Olimpija'' Francijā spēkosies ar ''JSF Nanterre'', bet Anžeja Pasečņika ''Gran Canaria'' savā laukumā uzņems vācu ''MHP Riesen Ludwigsburg''.

Portāls Sportacentrs.com jau ziņoja, ka vakar pie pirmās uzvaras Eirokausā tika Daira Bertāna pārstāvētā ''Bilbao'', bet latvietis spēlē atzīmējās ar 15 punktiem. Savukārt Ojāra Siliņa un Artūra Strautiņa ''Reggio Emilia'' viesos atzina pretinieku pārākumu, Ojāram gūstot sešus punktus.

Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā ''Nizhny Novgorod'' turnīra pirmajā spēlē savā laukumā itin viegli tika galā ar Jeruzalemes ''Hapoel'' - 92:71. Kaspars Bērziņš tajā spēlē guva 22 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju komandā. F grupā arī NN nākamā pretiniece ''Krasny Oktyabr'' iesāka sekmīgi - viesos ar 96:94 pieveikta grieķu ''AEK Athens''.

Abas komandas pēdējo reizi savā starpās tikās janvārī VTB Vienotās līgas spēlē, kad NN viesos uzvarēja ar 96:74. Interesanti, ka VTB vadība pavisam nesen aizliedza ''Krasny Oktyabr'' spēlēt kluba patreizējā zālē, uz ko kluba Dmitrijs Gerasimenko sarunā ar ziņu aģentūru R-Sport sacīja, ka klubam nav citas izvēles kā vien izstāties no VTB Vienotās līgas. Mača sākums pulksten 19:30.

Sezonas ievadā teicamu sniegumu Sanktpēterburgas ''Zenit'' rindās demonstrējis Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Timma, kas arī visai komandai palīdzējis iekrāt itin labus rezultātus, pat ļoti labus - komanda oficiālās spēlēs šogad vēl nav zaudējusi, iekrājot četrus panākumus VTB Vienotajā līgā, kā arī reizi pierādot savu pārākumu ULEB Eirokausā.

Šajā turnīrā vienīgajā spēlē uzvara svinēta pret citu Krievijas klubu Saratovas ''Avtodor'' (90:85), pie tam pretinieki pieveikti viesos. Pret ''Avtodor'' Timma iemeta 13 punktus, savāca trīs bumbas un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Šovakar ''Zenit'' spēlēs pret grieķu PAOK, kas pirmajā mačā tika galā ar ''Szolnoki Olaj'' pretestību - 72:69. Sanktpēterburgā spēli plānots sākt pulksten 20:00 pēc Latvijas laika.

Eirokausu sezonu šogad veiksmīgi izdevās iesākt arī Ronalda Zaķa pārstāvētajai Ļubļanas ''Union Olimpija'', kas šogad neizceļas ar ļoti spēcīgu sastāvu, pie tam arī vietējā čempionātā sezonas ievadā piedzīvoti divi zaudējumi, pēc kā gan sekoja spilgta trīs uzvaru sērija, pēdējā cīņā mazliet negaidīti apspēlējot arī ''Crvena Zvezda'' - 77:73.

Lai nu kā, četras dienas pirms uzvaras pret ''Crvena Zvezda'' Ļubļanas klubs labas emocijas ieguva tieši Eirokausa atklāšanas spēlē, kad saspringtā spēlē ar 98:97 izdevās pieveikt itāliešu ''Dolomiti Energia''. Arī Zaķis toreiz aizvadīja ļoti labu spēli, mazliet vairāk nekā 15 minūtēs gūstot 14 punktus un savācot četras atlēkušās bumbas. Šovakar pulksten 21:30 Slovēnijas klubs uzsāks spēli pret Francijas ''JSF Nanterre'', kas pirmajā spēlē ar 76:73 pieveica Dairi Bertānu un ''Bilbao''.

Tāpat šajā vakarā spēle arī citam latviešu centra pozīcijas basketbolistam Anžejam Pasečņikam, kura pārstāvētā ''Gran Canaria'' uzņems vācu ''MHP Riesen Ludwigsburg''. Pasečņika pārstāvētā komanda pirmajā spēlē viesos ar 79:74 apspēlēja Francijas ''Le Mans''. Anžejam līdz šim bijis grūti izkarot sev nopietnas minūtes. Arī vienīgajā Eirokausa mačā spēlēts maz - 79 sekundes, statistikas ailēs ne ar ko ievērības cienīgu neatzīmējoties. Spēles sākums pret Vācijas komandu pulksten 22:00.

Kopumā šajā vakarā ULEB Eirokausa ietvaros norisināsies 14 spēles, un vismaz teksta tiešraidē visām cīņām varēs sekot turnīra oficiālajā mājaslapā.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup

     [+] [-]

, 2015-10-21 09:34, pirms 9 gadiem
Ceram, ka tuvākajos gados tāds pats saraksts būs ar spēlētājiem EL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-10-21 18:05, pirms 9 gadiem
Liekas, ka Zenit zaudēs.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-21 19:18, pirms 9 gadiem
Stoke rakstīja: Liekas, ka Zenit zaudēs.
kljuudies.