Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Lielvārdes un Ķekavas komandas dosies pēc otrā panākuma

Lielvārdes un Ķekavas komandas dosies pēc otrā panākuma
Armands Savins un Klāvs Jansons, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar pulksten 20:00 Lielvārdē tiks aizvadīta Elvi florbola līgas trešās kārtas spēle, kurā “Lielvārde/FatPipe” uzņems “Ķekava/RB&B”. Spēles tiešraide arī kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

“Lielvārde/FatPipe” – “Ķekava/RB&B” (pulksten 20:00 Lielvārdē)

Abas komandas šo sezonu iesākušas mainīgām sekmēm – tā čempioni savu titula aizstāvēšanu sāka ar uzvaru līdzīgā spēlē mājās pret “FBK Valmiera/Betsafe”, kam sekoja visnotaļ pārliecinošs zaudējums Cēsīs vietējam “Lekringam”. Līdz ar to tabulā komanda pašlaik ieņem septīto pozīciju, no kuras pērn sāka savu ceļojumu pretim titulam. Komandas rezultatīvākais spēlētājs pašlaik ir Armands Savins, kurš iekrājis 5 (3+2) rezultativitātes punktus. Armands var lepoties ar faktu, ka pēdējās sešās Elvi līgas spēlēs atzīmējies ar vismaz vienu vārtu guvumu. Niks Blumfelds ticis pie 3 (2+1) punktiem, kamēr Didzis Nemme un virslīgas debitants Gvido Grjunbergs tikuši pie diviem vārtu guvumiem. Cēsīs pirmo maču pēc smadzeņu satricinājuma izdziedēšanas aizvadīja kapteinis Juris Sandis Jēgers, taču ar atmiņā paliekošām darbībām neizcēlās.

Pēc pretēja scenārija sezona iesākusies Ķekavas komandai, kas vispirms izbraukumā ar 2:6 piekāpās Ulbrokas vienībai, bet pēc tam savās mājās pamanījās izlaist solīdu pārsvaru, lai pēc tam papildlaikā ar 8:7 tomēr uzvarētu “Irlavu”. Ar diviem punktiem turnīra tabulā komanda pašlaik noslēdz vadošo astotnieku. Ierasti komandas rezultatīvākais florbolists ir Klāvs Jansons, kuram gan trīs vārtu guvumi divās spēlēs nebūt nav nekas izcils. Pa trim punktiem iekrājuši arī Markuss Januševskis, Toms Ķeirāns un Toms Gredzens, kurš iepriekšējā spēlē nopelnīja savu 100. punktu virslīgā. Iepriekšējā spēlē pieteikts mačam tika slovāku vārtsargs Daniels Fehers, taču laukumā nedevās. Iespējams, savu debiju šis 21. gadu vecais vārtsargs varētu piedzīvot tieši Lielvārdē.

Pēdējās sezonās ierasts bija redzēt Lielvārdes klubu starp labākajiem gan skaitliskā vairākuma realizācijā, gan arī, spēlējot skaitliskajā mazākumā. Taču šī sezona sākusies ne tik sekmīgi, jo vairākumā nav izmantota neviena no četrām iespējām (neskaitot spēlēšanu bez vārtsarga formātā sešatā pret pieciem), savukārt mazākumā izdevies izturēt vien trīs reizes no piecām jeb 60% gadījumu. Turpretim “Ķekava/RB&B” mazākumā bijuši teicami, izturot visus četrus noraidījumus, savukārt vairākumā izmantojuši vienu iespēju no trim.

Interesanti, ka abām komandām līdz šim slikti klājies maču otrajos periodos, kur abas komandas zaudējušas abās cīņās – Lielvārde ar kopējo vārtu attiecību 3:6, savukārt Ķekavas klubs ar traģisko bilanci 1:8.

Pērn abas komandas aizvadīja divas ļoti spraigas cīņas – vispirms Lielvārdē laukuma saimnieki prata atspēlēties un vairākuma pēdējā (!) sekundē Armands Savins ar patālu metienu nodrošināja savai komandai 4:3 panākumu. Atbildes cīņā vēlākie čempioni prata atspēlēt trīs vārtu deficītu trešā perioda otrajā pusē, taču pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Klāvs Jansons atnesa 5:4 uzvaru “Ķekava/RB&B”.

Šovakar spēles sakums Lielvārdes sporta namā pulksten 20:00, maču video tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.