Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Butriks tic "Ventspils" triumfam: "Spēles ziņā šobrīd izskatāmies vislabāk"

Agris Suveizda

Butriks tic "Ventspils" triumfam: "Spēles ziņā šobrīd izskatāmies vislabāk"
"Ventspils" un "Spartaka" pārstāvji Andrejs Butriks un Sergejs Golubevs plecu pie pleca pirmssezonas prezentācijā
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

"Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks intervijā kluba mājaslapā emocionāli sauca kaujā visu komandu, visu klubu, visus līdzjutējus un visu pilsētu pirms rītvakar gaidāmā Kurzemes derbija, kas būs nozīmīgs solis pretī kārotajam titulam. Lai arī Jūrmalas "Spartaks" sešas kārtas līdz beigām ir savācis par sešiem punktiem vairāk, Butriks tic, ka vēl viss ir iespējams.

- Turnīra kulminācija tuvojas, un tas katru nākamo dienu, katru nākamo spēli padara īpašu. Jau piektdien Kurzemes derbijs. Tas "Ventspilij" būs lielā mērā izšķirošs mačs?
- Jā, neapšaubāmi. Izšķirošs, ļoti svarīgs, un visas domas šobrīd ir tikai par šo spēli. Tomēr nedrīkst aizmirst, ka arī pēc spēles Liepājā paliks piecas spēles, no kurām katra arī būs noteicoša un izšķiroša! Īstais brīdis parādīt maksimumu, varbūt pat, ja var tā teikt, vairāk par maksimumu. Un es ticu, ka mūsu futbolisti un mūsu treneru štābs tam ir gatavs.

- Vēl nesen līderu atrāviens bija desmit punkti, tagad jau seši. Kā var vērtēt dzeltenzilo turnīra perspektīvas?
- Vērtēt var ļoti vienkārši! Viss vēl ir mūsu spēkos, viss vēl ir iespējams. Personīgi man neeksistē neviena cita vieta, izņemot pirmo. Tā jau tiku "Ventspilī" audzināts, ar tādu raksturu un attieksmi aizvadīju savus futbolista gadus, un nekas nav mainījies, kopš esmu kļuvis par kluba sporta direktoru. Ļoti ceru un ticu, ka ar tādu pašu čempionu garu pārpilni ir arī visi mūsu futbolisti un treneri. Mums ir pietiekami daudz meistarīgu un uzvarētprotošu spēlētāju – tas pats Žeņa Postņikovs vai Niko Boranijaševičs, daudzi citi, kuriem aiz sevis ir jāved partneri. Par 100% esmu pārliecināts, ka izpildīt galveno uzdevumu ir iespējams! "Spartaks" jau zaudē punktus, nešaubos, ka zaudēs vēl. Galvenais mums pašiem līdz beigām ticēt panākumam un cīnīties līdz pēdējam katrā divcīņā, katrā epizodē, katrā spēles sekundē. Un tad viss izdosies!

- Dzeltenzilo līdzjutēji var ar optimismu lūkoties sezonas beigu virzienā. "Ventspils" ir izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, trīs sausās uzvaras un lepni skatās uz priekšu…
- Un es ticu, ka komanda ar katru spēli kļūst arvien labāka. Noteikti kļūst pārliecinātāka. Manuprāt, tagad tieši "Ventspils" spēles ziņā izskatās labāk un spēcīgāk par visām pārējām komandām. Protams, priekšā mūs gaida grūtas spēles, ārkārtīgi motivēti pretinieki un futbolā ir iespējams viss, bet pats galvenais – nedrīkstam šaubīties un neticēt tam, ka mums beigās izdosies. Atkārtošu – ticu spēlētājiem un treneriem un nešaubos, ka viņiem viss ir pa spēkam.

- Tava bagātīgā čempionu pieredze nevar nepateikt priekšā pašu galveno. Lai izcīnītu lielu uzvaru, kas vienmēr ir zelta medaļas, pirmām kārtām nepieciešams būt vienam veselam. Vai pašreizējā "Ventspils" tāda ir"?
- Jā, esmu par to pārliecināts! Mums sezonas izšķirošajā posmā jābūt vienam veselam. Mēs arī esam viens vesels! Spēlētāji, treneru štābs, visi kluba darbinieki – nezinu nevienu, kuram būtu vienalga, vai mēs kļūsim par čempioniem vai finišēsim, teiksim, otrajā vietā. Man ļoti gribas izcīnīt vēl vienu zeltu, visiem futbolistiem to ļoti gribas, visiem treneriem, visiem īstiem dzeltenzilajiem. Dzīvojam tikai ar šo domu. Un ļoti ceru, ka arī visa pilsēta ar tādu dzīvo, ka visa Ventspils grib kļūt par Latvijas čempioni futbolā. Tas ir mūsu galvenais spēks.

- "Ventspils" pēdējos gados ir sekmīgākā komanda, neviena cita Latvijas futbolā nevar lepoties ar tādiem sasniegumiem. To nevar noliegt, tas ir fakts. Bet tieši uzvarētājiem vislabāk zināms, ka sportā, futbolā iespējams ir viss. Un pirmā vieta nevienam netiek pastāvīgi. Ja "Ventspils" 2016. gadā tomēr netiks pie zelta, tad kāds sezonas finišs neraisīs pretenzijas?
- Patiešām, futbolā iespējams ir viss. Gūti vai negūti vārti, kas izšķir visas sezonas likteni – reizēm tos izšķir tikai centimetri. Bet, ja futbolisti, treneri visos atlikušajos mačos atdos visu, kas viņiem ir, atstās visus spēkus uzvaras dēļ, tad pretenziju un pārmetumu no manas puses nebūs nekad. Un tas, starp citu, attiecas ne tikai uz spēlētājiem un treneriem, bet gan mums visiem. Gan vadību, gan administrāciju – visiem. Cita lieta, ka laukumā, protams, visu izšķirs tieši spēlētāji. Absolūtu pašatdevi, augstu atbildības sajūtu, skaidru izpratni par to, ka aiz tevis cieši seko puikas no mūsu akadēmijas, kuriem tu esi piemērs un kuri grib būt tādi paši kā tu, tāpat kā tu grib uzvarēt ar dzeltenzilo formu mugurā – lūk, to es sagaidu no futbolistiem izšķirošajās spēlēs. Un es ticu un zinu, ka mūsu futbolisti ir spējīgi būt tik labs piemērs. Ja nospēlēsim tā, tad mums noteikti viss izdosies!

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

     [+] [-]

, 2016-09-21 15:24, pirms 8 gadiem
Par FKV!!!

     [+] [-]

, 2016-09-21 15:59, pirms 8 gadiem
Ja man jāizvēlas, kuru, Spartaku vai Ventspili gribētu redzēt sezonas beigās pirmajā vietā, tad neapšaubāmi, izvēle krīt uz pēdējiem. Manuprāt, ja FKV piektdien spēs izturēt "Jaungada raķešu" salūtu Liepājā, tad varēs salutēt arī pēc čempionāta. Tas pats attiecas uz Liepāju. Ja FKL uzvar piektdien, manuprāt par procentiem 80 eirokausi garantēti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja