Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Mindaugs Žukausks liek punktu karjerai

Andrejs Siliņš

Mindaugs Žukausks liek punktu karjerai
Mindaugs Žukausks
Foto: Fotodiena/R.Dačkus

Viens no tikai septiņiem lietuviešu basketbolistiem, kas spējis uzvarēt gan Eiropas čempionātā, gan Eirolīgā, Mindaugs Žukausks neilgi pirms savas 37. dzimšanas dienas paziņojis par lēmumu likt punktu savai teju 20 gadus ilgušajai profesionāļa karjerai.

202 centimetrus garais vieglais uzbrucējs Žukausks pagājušajā sezonā Lietuvas līgā vidēji guva 7,2 punktus un izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, bet Baltijas līgā palīdzēja "Šiauliai" komandai ar 7,3 punktiem, 2,8 bumbām un 2,7 rezultatīvām piespēlēm. Šauļu komandā Žukausks uzsāka karjeru 1995. gadā un pavadīja arī pēdējos trīs karjeras gadus. No basketbola gan Žukausks nepazudīs, jo turpinās darbu Šauļu kluba administratīvajā sektorā.

Žukausks ir viens no tikai septiņiem lietuviešu spēlētājiem, kas uzvarējuši gan Eirolīgā, gan Eiropas čempionātā - pārējie ir Arvīds Sabonis, Šauļus Štombergs, Eurēlijs Žukausks, Ramūns Šiškausks, Šarūns Jasikēvičs un Giedrs Gusts.

Eirolīgā Žukausks triumfēja ar Kauņas "Žalgiri" 1999. gadā, bet vēlāk karjerā pārstāvēja Ļubļanas "Olimpiju", Sjēnas "Montepaschi" un Pezaro "Scavolini". Čempiontitulus Žukausks izcīnījis gan Slovēnijā, gan Itālijā, gan arī dzimtajā Lietuvā. Tāpat divas reizes izcīnīts Saportas kauss, reizi Itālijas kauss, Slovēnijas kauss un reizi triumfēts Ziemeļeiropas līgā.

Atlantas olimpiskajās spēlēs Žukausks Lietuvas rindās izcīnīja bronzu, bet Eiropas čempionātā triumfēja 2003. gadā.

Izmantotie resursi:
Krepšinio klubas „Šiauliai“

  +4 [+] [-]

, 2012-08-21 17:20, pirms 12 gadiem
Jēkabpilī noderētu

  -2 [+] [-]

, 2012-08-21 18:35, pirms 12 gadiem
Govermenc rakstīja: Jēkabpilī noderētu