Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

LFF DK secina, ka Tukumam spēlē pret Liepāju vajadzēja palikt mazākumā

Rolands Eliņš

LFF DK secina, ka Tukumam spēlē pret Liepāju vajadzēja palikt mazākumā
Atis Ozols. Foto: Aiga Veisa

Latvijas Futbola federācija Disciplinārlietu komiteja konstatējusi, ka 16. jūlija mačā starp "Tukums 2000/TSS" un "Liepāju" galvenais tiesnesis ieskaitījis brīdinājumu nepareizajam spēlētājam un attiecigi vēlāk nefiksēja, ka Rūdolfam Reingolcam pienākas otrā dzeltenā kartīte un noraidījums. Reingolcs diskvalificēts uz vienu spēli (taču ne šodienas maču) un LFF Tiesnešu komiteja aicināta veikt kļūdas izvērtējumu.

LFF DK dienu pēc spēles iepazinās ar galvenā tiesneša Aleksandra Golubeva skaidrojumu par situāciju, kā arī noskatījās Tukuma un Liepājas spēles videoierakstu. DK lēmumā rakstīts, ka konstatēta tiesneša kļūda, spēles 57. minūtē sajaucot spēlētājus. Dzeltenā kartīte tika parādīta Reingolcam, taču tiesnesis to fiksēja kā Danielam Pelcim parādītu.

Attiecīgi 79. minūtē, kad Reingolcs saņēma vēl vienu brīdinājumu, tiesnesis neredzēja vajadzību viņu noraidīt, kā tas būtu bijis nepieciešams. "Tukums" palika skaitliski vienādos sastāvos un nospēlēja neizšķirti 2:2. Reingolca otrās dzeltenās kartītes brīdī "Tukums" bija vadībā ar 2:1.

DK lēmusi, ka Pelcim brīdinājums svītrots no spēles protokola, bet Reingolcam piemērota vienas spēles diskvalifikācija. Ņemot vērā, ka DK lēmums izziņots dienā, kad Tukumam paredzēta jau nākamā spēle (pret RFS), Reingolca diskvalifikācija būs spēkā, sākot tikai no nākamās spēles pēc tam.

Savukārt Golubeva kļūdas sakarā DK aicina LFF Tiesnešu komiteju veikt kļūdas izvērtējumu.

Tāpat DK izziņojusi citas diskvalifikācijas, kas saistītas ar brīdinājumu un noraidījumu nopelnīšanu. Nākamās savu klubu spēles būs jāizlaiž Gatim Lūkam no Tukuma, Vladislavam Fjodorovam no "Riga" un Giorgi Rehviašvili no "Ventspils".

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12700/lff-dk-2...

  -1 [+] [-]

, 2020-07-21 14:08, pirms 4 gadiem
Konvencija izglābs balodīti!

     [+] [-]

, 2020-07-22 08:22, pirms 4 gadiem
Tāpat Liepāja izlīdzināja...
Paldies Arkādijam, kurš jau spēles laikā par to signalizēja.