Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Liepājai" pievienojas vārtsargs Ikstens un "Ventspili" pametušais ukrainis Tkačuks

Emils Ozerinskis

"Liepājai" pievienojas vārtsargs Ikstens un "Ventspili" pametušais ukrainis Tkačuks
Kaspars Ikstens. Foto: Kaspars Volonts/RFS

"Optibet" futbola Virslīgas komanda FK "Liepāja" savām rindām piesaistījusi divus futbolistus, liecina LFF mājas lapā atrodamā informācija. Par kurzemnieku papildinājumiem kļuvuši vārtsargs Kaspars Ikstens un ukraiņu pussargs Jurijs Tkačuks.

Pavisam nesen kā kļuva skaidrs, ka "Liepājas" sastāvā neturpinās spēlēt Artūrs Karašausks, kurš bijis viens no pēdējo sezonu spilgtākajiem komandas futbolistiem. Tas gan nenozīmē, ka vieta paliks tukša. "Liepāja" jau nokārtojusi formalitātes ar LFF, iekļaujot komandas pieteikumā divus spēlētājus no citām Kurzemes komandām.

Tieši pirms mēneša kļuva zināms, ka liepājnieku rindās nepaliks Oleksandrs Ribka, kurš atgriezies dzimtenē. Tā kā aiz Krišjāņa Zviedra muguras drošs otrais vārtsargs nebija, tad komandas sastāvu pastiprinājis Kaspars Ikstens. Iepriekš trīs sezonas RFS rindās pavadījušajam Ikstenam šosezon spēlēt vēl nav iznācis. Starpsezonā 33 gadus vecais futbolists pievienojās "Noah" nometnei, kad tai solījās klāt būt Armēnijas investori. Taču līdz ar armēņu aiziešanu no projekta, arī Ikstens no šī veidojuma šķīrās. Neatrodot darba iespējas citos Virslīgas klubos, Ikstens sezonas pirmajā pusē tika piesaistīts Nākotnes līgas (1. līgas) komandai "Saldus/Leevon". Tomēr saldeniekiem turnīrs sāksies vien jūlija ievadā, tādējādi, nesagaidījis savu debiju Saldus komandā, vārtsargs devies tālāk uz "Liepāju".

"Liepājas" vidējo līniju papildinājis 26 gadus vecais ukraiņu centra pussargs Jurijs Tkačuks, kuru sezonas pirmajā pusē varējām vērot "Ventspils" komandas formas tērpā. Virslīgas čempionātā Tkačuks dzeltenzilo rindās nospēlēja 11 mačus, atzīmējoties ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Tkačuks apveltīts ar labu un spēcīgu tālsitienu, ne reizi vien liekot pretinieku vārtsargiem smagi nopūlēties pie standartu situācijām.

Tkačuks līdzšinējā karjerā, pirms ierašanās Kurzemē, spēlējis Ukrainā, Spānijas trešajā līgā un Igaunijas vienībā Tallinas "Levadia". Tkačuks ar Tallinas klubu ieguvis Igaunijas kausu un Superkausu. Savukārt Ikstena pārstāvēto klubu sarakstos atrodama Rīgas "Olimpija", "Skonto", Daugavpils "Daugava", Islandes klubs "Víkingur", "Jelgava" un RFS. Ikstena panākumu sarakstā ir divi Latvijas čempiontituli un četri triumfi Latvijas kausā.

Šodien pulksten 17:30 "Liepāja" Virslīgas turnīrā tiksies ar savu tiešo konkurenti "Daugavpili". Spēlē stadionā "Daugava" klāt varēs būt arī skatītāji, bet tiešraidē mačs būs vērojams Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/

     [+] [-]

, 2021-06-21 14:35, pirms 3 gadiem
Žagatas uz astes atnesa ziņu,ka FK Liepāja piesaistījusi vēl vienu jaunu vārtsargu,ārzemnieku.Kur info?

     [+] [-]

, 2021-06-21 15:11, pirms 3 gadiem
alguns rakstīja: Žagatas uz astes atnesa ziņu,ka FK Liepāja piesaistījusi vēl vienu jaunu vārtsargu,ārzemnieku.Kur info?
Prasi žagatām!