Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Laksa piekritis jaunam līgumam ar poļu "GTK Gliwice"

Emils Ozerinskis

Laksa piekritis jaunam līgumam ar poļu "GTK Gliwice"
Mārtiņš Laksa. Foto: Tauron GTK Gliwice

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa kļuvis par pirmo spēlētāju, kuru savas nākamās aprisēs iekļāvis Polijas čempionāta klubs "GTK Gliwice". Poļu basketbola apskatnieki raksta, ka latviešu snaiperis piekritis turpināt sadarbību ar savu līdzšinējo komandu.

Polijas basketbola portāls Zkrainynba.com vēsta, ka aizvadītajā sezonā Polijas līgā 14. vietu ieņēmusī "GTK Gliwice" tikusi pie jauna kluba prezidenta. Šo statusu pārņēmis kādreizējais komandas spēlētājs un komandas treneru korpusa pārstāvis Staņislavs Mazaneks. Kā pirmais darbs jaunās sezonas sastāva komplektēšanā paveikta vienošanās ar latviešu basketbolistu Mārtiņu Laksu, kurš arī nākamajā sezonā turpinās spēlēt "GTK Gliwice" formastērpā.

Aizvadītajā sezonā 26 Polijas čempionāta spēlēs Laksa laukumā vidēji pavadīja nepilnas 29 minūtes, gūstot 11,4 punktus un realizējot trejačus ar 43,4% precizitāti. Zem groziem uzbrucējs izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas vidēji mačā un atrada savus kolēģus ar rezultatīvām piespēlēm 1,3 reizes spēlē.

Laksa ir viens no nelielas saujiņas spēlētājiem, kurš kļuvis par Latvijas čempionu trīs dažādu pilsētu komandās. 2011. gadā "VEF Rīga" rindās Laksa tika pie sava pirmā titula, bet 2014. gadā tika izcīnīts otrais zelts kā "Ventspils" spēlētājam. Savu trešo titulu 2016. gadā snaiperis ieguva kā "Valmiera/Ordo" basketbolists. Leģionāra gaitās Laksa spēlējis Spānijas ACB līgā, Ungārijas čempionātā, Vācijas Bundeslīgā, Lietuvas Basketbola līgā un Polijas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://zkrainynba.com/